Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes290
mod_vvisit_counterVčera373
mod_vvisit_counterTento týden1539
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6452
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096172263
Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 9.10. 2007, Praha Tisk
Úterý, 23 Prosinec 2008 12:54

 

Jednání ÚORM se zúčastnil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, který v úvodu shrnul několik akcí úseku mládeže, které již proběhli nebo jsou plánované.
Velice kladně hodnotil Festival Přípravky SH ČMS, kterého se v Chocni osobně zúčastnil. Ocenil nejen samotnou myšlenku festivalu a jeho zabezpečení, ale i nápaditost jednotlivých vystoupení a náročnost práce s touto věkovou skupinou.
Dále připomněl Mezinárodní soutěž CTIF, kterou hostí Česká republika v roce 2009 v Ostravě.
Zmínil rovněž i dvě oslavy, které nás ještě v letošním roce čekají, a to 1.12. v Přibyslavi 35. výročí založení hry Plamen a 14.12. oslavy 50. výročí založení ÚHŠ v Bílých Poličanech.

Rada projednala konečné OZ školení rozhodčích soutěží mládeže kvalifikačního stupně I. Materiál byl předložen písemně a byl schválen. Informace budou zveřejněny na www.dh.cz do 15.10.2007, rozesláno mailem na všechna OSH a rozdáno starostům OSH na Shromáždění starostů v Přibyslavi.

Rada projednala rámcově plán činnosti rady na rok 2008, konečné termíny jednotlivých jednání a akcí budou stanoveny na dalším zasedání, dle plánu práce VV SH ČMS a Vedení SH ČMS.

M. Homolková – Němečková předložila Projekt SH ČMS zpracovaný pro dotační řízení MŠMT ČR, který také stručně představila. ÚORM předložený projekt schválila.

Rada se předběžně zabývala kvalifikací družstev mladých hasičů na mezinárodní soutěž v Ostravě. Česká republika má jako pořadatelská země možnost nominovat 3 družstva MH. Rada navrhuje, aby byla v ČNV CTIF projednána možnost přímého postupu dvou družstev SH ČMS bez kvalifikace (tzv. zelená karta), a to pro SDH Chlumec nad Cidlinou a SDH Písková Lhota, jako poděkování za jejich dlouholetou kvalitní reprezentaci ČR na těchto mezinárodních soutěžích. Pokud ČNV CTIF pověří SH ČMS pořádáním kvalifikace MH, jako předběžný termín kvalifikace navrhuje ÚORM tradičně říjen 2008, rovněž tak, že v případě udělení dvou zelených karet poslední volný reprezentační post zaujme absolutní vítěz této kvalifikace.

Radě byl předložen návrh nového registračního listu. Rada materiál projednala a s drobnými úpravami jej schválila. Registrační list bude upraven, zveřejněn na www.dh.cz a rozdán na SS OSH.

Rada projednala návrh na aktualizaci učebních textů pro vedoucí a instruktory. Některé pasáže již nejsou aktuální, např. první pomoc, či některé vyhlášky a zákony, na které je v textu odkazováno. Rovněž došlo i ke změně některých vnitřních předpisů SH ČMS. Rada se bude podrobně zabývat tímto bodem na prosincovém jednání.

Rada se zabývala přípravou setkání a oslavy u příležitosti 35. výročí založení hry Plamen.

Rada navrhuje VV SH ČMS dvě varianty k určení delegací. Jeden návrh počítá s vytvořením krajských delegací o počtu 3 lidí za kraj, středočeský kraj by měl právo vyslat 5 zástupců. Druhá varianta počítá s jedním zástupce každého OSH. Obě varianty budou VV SH ČMS předloženy i s předběžnou kalkulací nákladů na tuto akci.

Rada dále projednala návrh programu tohoto setkání, který byl schválen.

 

Rada vzala na vědomí informace z jednání dalších orgánů SH ČMS (VV, Vedení, ÚOR). Členové rady se mimo jiné seznámili se zápisem z jednání ÚORVO ze dne 19.9.2007. Rada vyjadřuje politování nad tvrzením pana J. Páva, starosty KSH Středočeského kraje, o tom, že rady mládeže v rámci okresních sdružení pracují s velkými rezervami, že schází hasičská koncepce, že z dětí rostou sportovci nikoliv hasiči, že se neplní odznaky odborností. Rada považuje toto tvrzení za zcela zavádějící, neopodstatnělé a fakty nepodložené. Základní „hasičskou“ koncepcí SH ČMS výchovy mladé generace jsou směrnice hry Plamen a směrnice pro činnost dorostu. Tyto dokumenty vychází z dlouholeté tradice našich předků, ÚORM si nesmírně váží toho, že může být nositelem pokračovatele myšlenky z roku 1972 o založení hry Plamen, rozvíjí jí a modernizuje. Naším cílem je vytvářet takové aktivity, které odpovídají motivačním trendům současné společnosti, jsou pro děti a mládež zajímavé a přitažlivé a stimulují jejich zájem o činnost v SH ČMS. Za posledních deset let se počet mladých hasičů v SH ČMS zdvojnásobil, což rozhodně nevypovídá o „velkých rezervách v práci OORM“. Pořadová příprava je součástí koncepce hry Plamen i dorostu (nástupy na disciplíny, povely, hlášení), stejně tak jako vzdělávací prvky z oblasti požární ochrany i dalších veřejně prospěšných oblastí ( např. zdravověda, orientace v přírodě, …. apod) jsou zahrnuty v rámci ZPV a v rámci nově koncepčně zpracovaného plnění Testu z PO u dorostu. ÚORM by přivítala, kdyby pan starosta Páv pro koncepčnost naší další práce konkretizoval své poznatky, na kterých OSH se neplní odznaky odborností. ÚORM se v roce v roce 2008 zaměří na modernizaci vzdělávací oblasti úseku mládeže, aktualizují se Učební texty pro vedoucí a instruktory, vydána bude Encyklopedie mladého hasiče, v plnou funkčnost vstoupí naučné i zábavné www stránky pro mladé hasiče a vydán bude Průvodce vzdělávacím systémem MH – plněním odznaků odborností a specializací. Nic nejde naráz, každý rok je třeba mít určitou prioritu. Aspoň dle tohoto hesla pracuje ÚORM. Jinak je práce nesystematická, chaotická. Škoda, že pan starosta Páv nebyl přítomen na posledním MČR ve Zlíně, možná by potom nevyřkl své tvrzení o pořadové nepřipravenosti. Všechna družstva nastupovala k slavnostnímu zahájení i vyhlášení potažmo k provedení disciplín řádně ustrojena a zcela v souladu s „pořadovou připraveností“. Podobně tomu bylo i na zcela nesoutěžní akci Festivalu Přípravky SH ČMS, kde bylo patné, že již od útlého věku jsou budoucí mladí hasiči vedeni ke kázni a pořadové přípravě.

Česká rada dětí a mládeže připravuje kalendář akcí členských sdružení, rada projednala, které akce nechá SH ČMS v tomto kalendáři zveřejnit.

Dále rada vyslechla podněty členů rady ze svých krajů :

L. Čálková vznesla dotaz ohledně používání dětských autosedaček. Rada se shodla, že by bylo třeba nechat zpracovat právní výklad pasáže příslušného zákona, který tuto problematiku řeší a zvěřejnit ho pro potřeby článků SH ČMS.

Š. Čerňáková tlumočila dotaz, zda se připravují centrální testové otázky pro školení vedoucích a instruktorů, podobně jako u rozhodčích. Soubor se nepřipravuje, jelikož k tomuto účelu se podrobně a odborně školí Činovníci, kteří jsou garanty jednotlivých vzdělávacích akcí v rámci OSH, tudíž mají ve své náplni činnosti i přípravu zkoušek KS III. a KS II. vedoucích mládeže.

Další jednání ÚORM proběhne dne 11.12.2007 v Praze.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017