Domů » Úsek mládeže » ÚO rada mládeže » Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 16.1. 2007, Praha
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes288
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1764
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5438
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178493
Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 16.1. 2007, Praha Tisk
Úterý, 23 Prosinec 2008 12:50

 

Rada projednala program celorepublikové porady vedoucích OORM a potvrdila termín a místo jednání, tedy 14. dubna 2007 v Bílých Poličanech. Dále se zabývala materiály, které budou na poradě předkládány.

Dalším bodem jednání byla příprava školení hospodářů OSH na úseku mládeže, místo a termín školení je 13. – 14. dubna 2007 v Bílých Poličanech. Školení bude v letošním roce opět dvoudenní, ovšem v pátek se bude školit téma státních dotací, v sobotu pak na přání hospodářů obecné ekonomické a účetní záležitosti s ekonomem SH ČMS.
M. Homolková – Němečková podala informace o změnách v metodice státní dotace.
Zároveň informovala o stavu vyúčtování dotace za rok 2006 a předložila konečné vyúčtování, které rada schválila.

Rada projednala organizační zabezpečení přípravy reprezentačních celků mládeže SH ČMS na 16. mezinárodní soutěž, Revinge, Švédsko. Materiál byl předložen písemně včetně návrhu rozpočtu, rada předložený materiál schválila.

Doporučené OZ krajských kol projednala na svém jednání pracovní skupina pro hru Plamen a soutěže dorostu a s drobnými připomínkami předložila radě, materiál byl schválen.

Dále se rada zabývala přípravou školících akcí:
Činovník – personální složení kurzu bude projednáno na poradě lektorů 3.2.2007 a předloženo na příštím jednání. Činovníci, kteří absolvovali kurz dle nové koncepce (první proběhl na podzim roku 2003) se zúčastní pouze jednodenního kurzu, kde budou prezentovat vlastní projekt dle vyhlášených témat. Rada stanovila témata těchto projektů.
Dále byl předběžně stanoven lektorský tým na školení hlavních vedoucích táborů.

Rada v letošním roce nebude vyhlašovat výběrové řízení na velitele Letních škol instruktorů, jelikož v několika předchozích letech byli podávány pouze dva projekty, kterým bylo vždy vyhověno a není žádný signál, že by o pořadatelství LŠI usiloval někdo další.
Předběžné termíny letních škol pro rok 2007 jsou následující: Přibyslav – 11. – 25.8. a Jánské Koupele – 29.7. – 11.8.

Dále se rada zabývala inovací vzdělávacího systému mladých hasičů, konkrétně pak odznaky odborností. Shodla se na závěru, že je nutná změna, chybí zpětná vazba ve vyšších kolech, ale zejména metodická příručka pro vedoucí.
Členové rady si rozdělili jednotlivé odbornosti ke zpracování podrobných podkladů, které budou následně předány ke zpracování do tištěné i elektronické podoby.

M. Homolková – Němečková podala informaci, že Vedení SH ČMS schválilo rozpočet MČR hry Plamen a dorostu. V rozpočtu je počítáno s navýšením na kvalitnější ubytování závodníků, rada ovšem dostala za úkol vyřešit, z jakých prostředků toto navýšení rozpočtu krýt v dalších letech. Na toto téma bylo odsouhlaseno několik návrhů, které budou předmětem dalšího jednání.

J. Požár informoval o stavu přípravy nové Směrnice pro celoroční činnost dorostu, na příštím jednání by měla mít rada text směrnice k dispozici. Informoval také o stavu zpracování nových testových otázek.

Rada dále vyslechla informace členů z jednotlivých krajů.

Další jednání ÚORM proběhne dne 13.3.2007 v Praze.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017