Domů » Soutěže » Mládež » Pohárové soutěže a memoriály » Moravsko-beskydské šedesátky 2012
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes101
mod_vvisit_counterVčera618
mod_vvisit_counterTento týden984
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc6983
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096180038
Moravsko-beskydské šedesátky 2012 Tisk
Úterý, 03 Duben 2012 12:31

V krásnou slunečnou sobotu, 24. 3. 2012, jsme se poprvé v letošním roce setkali při pořádání soutěže. Díky spolupráci SDH Michálkovice, SDH Dolní Bečva a atletického klubu SSK Ostrava - Vítkovice se podařilo uskutečnit první ročník soutěže pro mladé hasiče Moravsko-beskydské šedesátky 2012. Děti ve věku od 5-ti do 15 let si to „rozdali“ v běhu na 60 metrů přes překážky v prostředí atletického tunelu ve Vítkovicích. Pikantnosti soutěže bylo použití startovních bloků a měření času. Při soutěži byla použita cílová kamera a čas byl měřen až po protnutí cílové čáry hrudníkem závodníka.

Na start nastoupilo celkem 200 dětí, a to v pěti kategoriích. Soutěž zahájily malé děti z přípravky. Ne všem se každému dařilo, podle přestav a viděli jsme i pár slziček, ale techniku a sportovní výkony předčilo nadšení a odhodlání těchto malých špuntů. Oceněni drobnými cenami a sladkostmi byli oceněni všichni závodníci, ale medaile byly připraveny jen pro ty nejlepší.  Na třetím místě se v konkurenci kluků umístila Adélka Hujarová (SDH Ostrava - Heřmanice). Druhé místo patřilo Rostíkovi Krevkemu (SDH Závada) a soutěž vyhrál Ondřej Svačina (SDH Ostrava – Heřmanice).

Mladší žáci už měli soutěž rozdělenu na kategorii dívky a chlapci.  Překážky jsou pro obě kategorie stejné a tak mohly závody probíhat ve svižném tempu. Jako první soutěžily dívky, kde již v prvních pokusech bylo zřejmé, kdo je favoritem. V osmém rozběhu se setkaly dvě rivalky, a to Kamila Krejčí (SDH Morkovice) a Anísa Filali (SDH Moravský Beroun). V prvním pokuse byla úspěšnější Kamila a vyhrála svůj rozběh v čase 14,52 sekund. V druhém pokuse si to nenechala Anísa líbit a rozběh vyhrála v čase14,78 sekund. Ale to nestačilo a v celkovém pořadí se umístila na krásném druhém místě zatím co Kamila Krejčí svou kategorii vyhrála. Na třetím místě se umístila Petra Sýkorová (SDH Těškovice) s časem 16,67 sekund.

V kategorii mladších žáků už byly jednotlivé pokusy vyrovnanější a kluci se seřadili v následujícím pořadí – 1. Tomáš Nebes (SDH Janovice) s časem 16,14 s., 2. Jiří Červenka (SDH Třebovice) s časem 16,40 s. a 3. Jiří Červinka (SDH Moravský Beroun) s časem 17,05 s.  Po ukončení všech rozběhů mladší kategorie proběhlo rozdávání cen a vyhlášení výsledků. Jako v nejmenší kategorii a po celý den, dostali tašku se sladkostmi a drobnými upomínkovými cenami všichni závodníci. Ti nejlepší navíc obdrželi medaile a další ceny.

Bylo poledne a první část sportovního dne byla ukončena. Rozhodčí se občerstvili, dali si skvělou zelňačku a mohlo se začít. Odpoledne zahájily starší žačky. Starší kategorie už nebojovala jen o umístění ve dvou rozbězích, ale také o účast v osmičce nejlepších. Ta měla právo postoupit do vyřazovacích rozběhů o titul nejlepšího závodníka dne.  Holky bojovaly a do nejlepší osmičky nakonec postoupila poslední závodnice s časem 14,78 sekund. Nejzajímavější části dne se nakonec staly poslední dva rozběhy, a to o třetí a první místo. V tom prvním se setkaly dvě závodnice (Kateřiny) ze stejného SDH – SDH Jarcová. Rozběh vyhrála Kateřina Skalková a umístila se na třetím místě. O první místo si zaběhly Lucie Stouhalová (SDH Bludov) a Kateřina Machů (SDH Hovězí). Úspěšnější byla Lucka, která finálové rozběhy vyhrála.

Podobně probíhala i kategorie starších žáků. Kluci ve dvou rozbězích bojovali o postup do osmičky. Po základních kolech vedl s časem 13,68 sekund Michal Kukla (SDH Moravský Beroun). Na posledním postupovém místě skončil David Havrlant (SDH Malé Hoštice) s časem 15,09 sekund. Finálovými vyřazovacími rozběhy se do finále probojovali Michal Brodacký a David Pavelka. Pikantní bylo, že oba závodníci byli ze stejného SDH. A jelikož měli s sebou jen jedno vybavení, museli si jedny hadice vypůjčit. Ale oba kluci bojovali s nasazením. Finále bylo vyvrcholením celého dne. Za mohutného povzbuzování celého atletického tunelu si nakonec prvenství odnesl Michal Brodacký.  Ještě pro informaci výsledky po základních kolech – 1. Michal Kukla (SDH Moravský Beroun) s časem 13,68 s., 2. Vojtěch Jeremejko (SDH Jarcová) s časem 14,23 s., 3. Michal Brodacký (SDH Trusovice) s časem 14,32 s.

Tato akce měla svou premiéru a největší odměnou pro pořadatele byla spokojenost všech účastníků. Každé dítě si odvezlo malou drobnost. Někteří se přiblížili svým snům. Za zmínku stojí i příběh Aleše Sekaniny, který do dotazníku závodníka popsal svůj sen, dostat se do reprezentace dorostu ČR. v požárním sportu a jelikož se ve stejný termín konalo soustředění reprezentace na hasičské stanici HZS v Martinově, mohl se za přispění náměstkyně starosty SH ČMS  Moniky Němečkové, která se na akci Moravsko-beskydské šedesátky rovněž přijela podívat, po skončení soutěže mezi kluky reprezentanty podívat a sám si vyzkoušet věž,  popovídat si s reprezentanty a   podívat se, jak se na letošní mistrovství světa připravují. A bylo se na co koukat.

„Moravsko-beskydské šedesátky byly skvěle zorganizovanou akcí, jsem velmi překvapená, jak v tak skromných prostorách dokázali organizátoři vykouzlit tak příjemnou atmosféru, zajistit, aby soutěž měla potřebný spád a motivovala děti k vynikajícím výkonům. Potkávala jsem v „tunelu“ jen samé spokojené tváře, slyšela slova chvály od vedoucích i závodníků samotných a to je myslím podstata  práce s hasičskou mládeží. Organizátorům do dalších ročníků držím palce, jsem si jistá, že soutěž bude nabývat na své kvalitě a získá postupně široké pole zájemců. A vzhledem k tomu, že jsem poznala, jak organizátoři této príma akce mají nejen chuť vylepšovat, ale i odhodlání řešit jakékoliv nesnáze operativně, konstruktivně a ku spokojenosti zejména mladých hasičů a jejich vedoucích, jsem přesvědčená, že o Moravsko-beskydských šedesátkách“ ještě hodně uslyšíme, říká Monika Němečková.

Poděkování za podporu při organizaci akce patří Aleši Boháčovi, náměstku primátora města Ostravy, Městskému obvodu Michálkovice, Hasičské vzájemné pojišťovně, městu Ostrava, atletickému klubu Vítkovice, organizaci RADAMOK, Okresnímu sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ostrava, firmám Jan Rýc – Konstrazam, KAUFLAND a K.B.K. fire. Velký dík patří rozhodčím, časoměřičům a startérovi.

Výsledkové listiny ke stažení:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017