Domů » Školy a centra » ÚHŠ v Bílých Poličanech » Hasiči jsou zase o krok dále
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes408
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2457
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8456
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181511
Hasiči jsou zase o krok dále Tisk
Pátek, 30 Březen 2012 11:05

 

Krajské sdružení hasičů Královéhradeckého kraje uspělo v další soutěži o peníze. Získalo finanční prostředky z Evropských dotací přesněji z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Od 1. 1. 2012 se tak rozjíždí ve spolupráci s občanským sdružením Arrows, o.s. projekt „Navazující vzdělávání lektorů ochrany obyvatelstva v Královéhradeckém kraji“ reg. číslo CZ.1.07/3.2.10/03.0008.

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

Jeho hlavními cíli jsou:

1)      Vytvořit vzdělávací modul Záchrana za použití motorového člunu a ten ověřit na skupině 12 frekventantů

2)      Vyškolit 48 frekventantů jako školitelů problematiky Vůdce malého plavidla v ochraně obyvatelstva

3)      Vyškolit 48 frekventantů jako školitelů problematiky První pomoc v ochraně obyvatelstva

První skupina dvanácti frekventantů se během jednoho jednodenního a jednoho dvoudenního workshopu s celkovou dotací 24 hodin zaměří na záchranu za použití motorového člunu, přičemž se předpokládá, že účastník vlastní, či bude vlastnit osvědčení Vůdce malého plavidla. Výuka je především zaměřena na využití motorového člunu při záchranářských pracích, které se týkají osob, zvířat a majetku při mimořádných událostech

Druhá skupina 48 frekventantů se během 2 jednodenních a 2 dvoudenních workshopů s celkovou dotací 48 hodin naučí ovládat nemotorové lodě (kanoe, raft), používat patřičné vybavení (vesty s bezpečnostním popruhem, pádla, přilby, suché obleky), ovládat motorovou loď a způsoby, jak tuto problematiku lektorovat a to jak v teoretické rovině, tak prakticky  na klidné i divoké vodě.

Třetí skupina 48 frekventantů se během 6 dvoudenních workshopů s celkovou dotací 100 hodin zaměří na komplexní poskytování první pomoci v teoretické, praktické a lektorské rovině. Výstupem bude osvědčení Zdravotník zotavovacích akcí, Osvědčení o proškolení v používání defibrilátoru, osvědčení Instruktor první pomoci. Po absolvování tohoto kurzu se frekventanti mohou stát nejlépe vyškolenými  pracovníky v první pomoci mezi dobrovolnými záchranáři.

Cílovou skupinou projektu jsou lektoři ochrany obyvatelstva z řad velitelů, zástupců velitelů a vzdělavatelů z řad SDH a JSDHO, pracovníků obcí na úseku OO. Dále jsou to pracovníci rychlých záchranných služeb, příslušníci PČR a MP. Základní podmínkou je bydliště resp. působiště v Královéhradeckém kraji.

Kurzy budou zahájeny v měsíci květnu 2012 a zájemci podrobnosti najdou od dubna 2012 na stránkách projektu http://www.projekt-most.cz/nvl-hk, kde se budou moci do kurzů rovněž přihlásit.

Kancelář projektů MOST

 

 

plakat chp-2017