Domů » Úsek mládeže » ÚO rada mládeže » Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 17.1. 2006, Praha
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes472
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1948
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5622
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178677
Záznam z jednání ÚORM SH ČMS dne 17.1. 2006, Praha Tisk
Úterý, 23 Prosinec 2008 12:39

 

Rada projednala organizační zabezpečení školení účtovatelů státní dotace z MŠMT a celorepublikové porady vedoucích OORM.

ÚORM schválila vyhlášení kurzu vedoucí I. stupně - Činovník v navrženém termínu 23.-26.3.2006.
Rada schválila vedoucí lektorského týmu J. Burdychovou.

Dále bylo schváleno vyhlášení kurzu pro Hlavní vedoucí táborů, jako vedoucí lektorského týmu byla jmenována M. Doubravová.

ÚORM vyhlásila výběrové řízení na uspořádání Letních škol instruktorů.

Dále se rada opětovně zabývala problematikou překládání cestovních pasů na postupových soutěžích. ÚORM je si plně vědoma, že tento způsob kontroly totožnosti závodníků sebou přináší náročné administrativně technické kroky a v neposlední řadě i finanční vydání pro rodiče respektive SDH. Usilovně se proto snažila najít řešení, které by bylo akceptovatelnější, ale ve svém důsledku totožně účinné. ÚORM se po rozsáhlé diskusi shodla, že je prioritou zamezit "podvodům" vzhledem k věku závodníka, ale i k systému přestupů, který by zrušení této povinnosti narušilo.
Rada vždy bude upřednostňovat výchovu dětí a mládeže k fair - play postoji a to nejen na poli soutěžním a snažit se o zamezení případů, které v minulosti vedli k zavedení této nepopulární povinnosti. ÚORM se shodla, že v současné chvíli neexistuje v rámci legislativních možností jiný "naprosto věrohodný" průkaz totožnosti než je OP nebo CP. Výchova k ideálům čestnosti je v tuto chvíli pro ÚORM nadřazena všem ostatním neblahým faktorům, které sebou předkládání CP přináší (administrativa, finance).
Na jedné straně je cítit tlak na zrušení povinnosti předkládat pasy, s tím, že jejich vydání je zdlouhavé a musí být vynaloženy další finanční prostředky. Na druhé straně, ale zaznívají pochvalné ohlasy na jednoduchý a funkční systém přestupů, který by nebylo možné zachovat.
Rada nenalezla jiný mechanismus, jak obě kontroly (věku a bydliště) provádět se stejně pozitivním efektem jako doposud, proto rozhodla, že předkládání pasů na MČR bude zachováno.

ÚORM se dále zabývala zahraniční spoluprací SH ČMS na úseku mládeže v roce 2006. Rozhodla o účastnících mezinárodní konference v Polsku a o účastnících Symposia vedoucích mládeže CTIF ve Slovinsku.
Byla podána stručná informace o mezinárodních táborech v Jánských Koupelích a Doudlebech nad Orlicí.

J. Požár informoval členy ÚORM o jednání pracovní skupiny, radě byli předloženy připomínky k materiálu Vzorové OZ krajských soutěží, které rada schválila. Dále informoval o práci na Směrnici pro činnost dorostu, o probíhající diskusi na www.firesport.cz k tomuto tématu a o některých konkrétních návrzích na změny Směrnice.

L. Čálková informovala o stavu příprav MČR hry Plamen a soutěže dorostu.
Š. Čerňáková informovala o připravovaném setkání vedoucích družstev pracujících s předškolními dětmi.
F. Brabec vznesl dotaz zda je možnost získat grant na rekonstrukci hřiště - ano, v rámci investičních dotací, nutno podat do Kanceláře SH ČMS potřebné podklady do konce srpna 2006.

Další jednání ÚORM proběhne dne 14.3.2006 v Praze.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017