Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes324
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1200
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6113
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171924
Záznam z jednání ÚKRR SH ČMS dne 30.8. 2007, Přibyslav Tisk
Pondělí, 22 Prosinec 2008 18:51

Záznam z jednání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS konané dne
30.8.2007 v Přibyslavi

Přítomni:

PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, J. Kumpán místopředseda ÚKRR a dále členové ÚKRR Ing. Kotrčová, Ing. Dvořák, J. Novotný, V. Štefl, F.Malý, F. Pokorný, J. Kunz, J. Jemelka, J. Říha

Omluven:

Ing. Barcuch, Ing. Paprsek, J. Bejlek

Hosté :

za Kancelář SH ČMS Ing. Jirota

Jednání bylo svoláno jako mimořádné. K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu

Jednání zahájil a řídil předseda ÚKRR PhDr. Juráň, přivítal přítomné členy ÚKRR a seznámil je s programem jednání (dle pozvánky), který byl odsouhlasen. Zapisovatelem byl zvolen Ing. Jirota, ověřovateli Vladislav Štefl a Jan Novotný.

2. Závěrečné zprávy z kontrolních akcí roku 2007:

  • CHH Přibyslav
  • kontrola přijatých „Usnesení“ Shromáždění starostů a Výkonného výboru SH ČMS

ad a.) Písemný materiál ke kontrolní akci předložili PhDr. J. Juráň a J. Jemelka - materiál uveden v Příloze. Úvodní slovo přednesl. PhDr. Juráň. Zabýval se především otázkou dlouhodobé koncepce Centra hasičského hnutí, která není uceleně zpracována. Chybí též materiál o možnosti ekonomického využití sbírkových materiálů. Úvodní slovo doplnil J. Jemelka. V diskusi zazněl názor, že je potřeba posílit personální zabezpečení CHH o restaurátora. Bylo zdůrazněno, že také Nadace na podporu hasičského hnutí se na svém posledním zasedání rozhodla výrazně zvýšit příspěvek pro letošní rok.

ÚKRR přijala usnesení, které bylo jednomyslně schváleno:

    10/07 ÚKRR schvaluje závěrečnou zprávu z kontrolní akce CHH Přibyslav a ukládá svému předsedovi, aby závěry zahrnul do zprávy pro podzimní shromáždění starostů OSH .

Zajistí : J, Juráň
T: 13..10.2007

 

ad b.) Úvodní slovo přednesl F. Pokorný a doplnil je J. Kumpán. Členové kontrolní skupiny se kromě kontroly usnesení Shromáždění starostů a Výkonného výboru zabývali i plněním usnesení III. sjezdu SH ČMS a jednáním Vedení a Ústředních odborných rad. P. Kumpán konstatoval, že je nutno přesněji vymezit rozsah takovéto kontroly a nerozšiřovat její záběr.
Z další diskuse vyplynulo, že se někdy přijímají formální usnesení, která ani nelze kontrolovat, nejsou konkrétní nebo mají průběžné termíny. To se týká např. i usnesení III, sjezdu, kde není jasné jak je naplněn bod „Rozpracovat dokumenty III. řádného sjezdu, stanovit harmonogram jejich plnění a tento zveřejnit do čtyř měsíců“.

Největší vážnost mají usnesení Shromáždění starostů OSH, a je zde také nejméně závad, usnesení jsou pravidelně kontrolována.

V záznamech z Vedení nejsou zpravidla žádná usnesení nebo nejsou číslována. Ve Vedení resp. Výkonném výboru se v zápisech neobjevuje schvalování dílčích rozpočtů jednotlivých akcí (ples, Pyrocar, Mistrovství republiky).

Informační systém v rámci SH ČMS se postupnou aplikací internetu zlepšuje, informace jsou dostatečné, ale každý si je nenajde, nebo ho to nezajímá. Členové ÚKRR mají většinu potřebných informací a přenášejí je přímo do KSH, OSH i SDH.

Byla opět diskutována otázka vzoru zápisu z jednání orgánů a bylo poukázáno, že dostatečný návod dává Jednací řád SH ČMS čl.6 :

  • Z každého jednání orgánu se pořizuje zápis při jednání, popřípadě bez zbytečného odkladu po něm, nejpozději však do 15dnů. Forma zápisu, lhůty pro jeho vyhotovení a odeslání členům orgánu nebo jeho zveřejnění, určení zapisovatele, popřípadě ověřovatele, je v kompetenci daného orgánu, pokud neurčují tyto náležitosti Stanovy a Jednací řád.
  • Ze zápisu musí být zřejmé :
    • kdo jednaní svolal a s jakým programem
    • kde a kdy se jednání konalo
    • kdo byl z členů přítomen, kdo nepřítomen a zda byl omluven, které jiné osoby (pozvané nebo oprávněné k účasti) byly přítomny
    • doslovné znění přijatých usnesení s vyznačením počtu hlasů pro, a proti a zdržujících se hlasování
    • podle rozhodnutí orgánu, popřípadě předsedajícího obsah diskuse, jména diskutujících, zamítnuté návrhy na usnesení (s uvedením navrhovatelů a důvodu zamítnutí, popřípadě počtu hlasů jimiž byly zamítnuty), na žádost diskutujícího se vždy zapíše obsah jeho vystoupení, popřípadě se připojí jeho písemné vyhotovení, pokud jej předloží
    • schválení vyhotovení textu zápisu, podpisy předsedajícího, zapisovatele, popřípadě ověřovatelů.
  • Zápis může odkazovat na přílohy, jež jsou nedílnou součástí zápisu a jimiž mohou být, zejména text pozvánky, listina přítomných, texty dokumentů, zpráv, rozborů, diskusních vystoupení a návrhů na usnesení.

Závěr diskuse se zaměřil k podrobnostem do jakých má být zpráva ÚKRR k této problematice zpracována. Převládl názor, že mají být uvedeny všeobecné připomínky, nejít do přílišných detailů. Zároveň bylo konstatováno, že již v průběhu této kontrolní akce došlo ke zlepšení formální stránky výstupů z jednání kontrolovaných orgánů a že již jen obecné upozornění na nedostatky má kladný efekt.

ÚKRR přijala usnesení, které bylo jednomyslně schváleno:

    11/07 Dopracovat zprávu o kontrole přijatých „Usnesení“ Shromáždění starostů a Výkonného výboru SH ČMS a předat jí Kanceláři k rozeslání členům ÚKRR.

    Zajistí : F. Pokorný, J.Kumpán
    T: 30.9.2007

3. Informace o hospodářských výsledcích hospodářských organizací v působnosti SH ČMS za 1/2 roku 2007

Informaci přednesl Ing. Jirota. Uvedl, že HVP a.s. vytvořila za 1 roku 2007 zisk ve výši 6,7 mil. Kč před zdaněním (časový plán 6,5 mil. Kč.), předepsané pojistné za 1 roku činilo 222 mil. Kč (časový plán 231 mil. Kč). Dozorčí rada HVP uložila představenstvu přijmout taková opatření, aby celoroční plán tj. výsledek hospodaření před zdaněním15 mil Kč a objem předepsaného pojistného 390 mil. Kč, byl splněn.

VPO a.s. vykázala ztrátu 4,3 mil. Kč. Plánovaný výsledek je + 0 mil. Kč. Doposud nebyl plně překonán krizový stav z konce minulého roku, ale je patrný pokrok (v loňském roce byl výsledek hospodaření za 1 roku - 9,8 mil. Kč). Pro vyrovnání ztráty z minulých let a snížení základního kapitálu o podíl HVP a.s. se připravuje prodej některých objektů VPO a.s.

Fire Edit, s.r.o., který je ve 100 % vlastnictví SH ČMS hospodařil za 1 se ztrátou 164 tis. Kč způsobenou nižší inzercí (neinzeroval Fernet a HVP)

ÚKRR přijala usnesení:

    11/07 Bere informaci o výsledcích hospodaření hospodářských organizací v působnosti SH ČMS za 1 roku 2007 na vědomí.
    Přijato jednomyslně

4. Průběžné plnění rozpočtu SH ČMS v roce 2007, návrh rozpočtu na rok 2008

Zaslaný podkladový materiál doplnil Ing. Jirota. Zároveň byl projednán materiál „Pohledávky mezi SH ČMS a OSH“ .
V diskusi byly vzneseny dotazy a připomínky k plnění rozpočtu. Částečně byly zodpovězeny, zbývající budou obsaženy v samostatné příloze k tomuto záznamu.

ÚKRR přijala usnesení:

    12/07 Bere informaci „Průběžné plnění rozpočtu SH ČMS v roce 2007, návrh rozpočtu na rok 2008“ .
    Přijato jednomyslně

6. Různé, závěr.

P. Jirota informoval o novele Směrnic – Cestovní náhrady SH ČMS a Mzdový řád“.
Vzhledem k tomu, že nebyly další příspěvky do bodu různé, Dr. Juráň poděkoval členům ÚKRR za účast a připomenul, že příští jednání se podle plánu práce má konat v před shromážděním starostů 12.10.2007 v Přibyslavi. Poté jednání ukončil.

Zapsal:
Ing. Jirota v.r.
Ověřil:
Vladislav Štefl v.r.
Jan Novotný v.r.
 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017