Domů » Soutěže » ÚOR hasičských soutěží » Zápis z 15. 11. 2011
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes752
mod_vvisit_counterVčera339
mod_vvisit_counterTento týden1974
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc7973
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181028
Zápis z 15. 11. 2011 Tisk
Středa, 23 Listopad 2011 08:39

Záznam z řádného jednání Ústřední odborné rady hasičských soutěží konaného dne 15. 11. 2011 v Praze

 

Přítomni: vedoucí rady Ing. Jan Aulický, členové rady Ing. Tomáš Lefner, Jaroslav Vaněk, Ing. Jiří Čech, Petr Šváb, Iveta Vojtová, Zdeněk Prodělal, Ing. Jaroslav Salivar, Lukáš Snopek a Šedivka Zdeněk.

Omluveni: Ing. Jiří Rosenkranz, a Stanislav Pumprla.

1) Zahájení

Zahájil vedoucí rady Ing. Jan Aulický, přednesl přítomným program a požádal o připomínky a náměty.

 

■ Rada program schválila.

 

2) Úkoly a informace z jednání ústředních orgánů SH ČMS

- Ing. Aulický informoval, že v mezidobí jednání rady proběhlo několik jednání jak Ústředních, tak rozhodovacích orgánů SH ČMS. Proběhly všechny celostátní soutěže a také nějaké mezinárodní. Byla ustavena reprezentace  PS v kategorii muži a schválena Koncepce rozvoje PS pro SH ČMS. Zahájila se příprava MČR v PS a je nutné doporučit mnoho materiálů ke schválení pro činnost v požárním sportu na rok 2012. Další informace z jednání vrcholových orgánů SH ČMS je možné najít na www.dh.cz .

 

3) Příprava vzorových propozic postupových soutěží v PS na rok 2012

- Ing. Aulický konstatoval že návrh byl v dostatečném předstihu dán členům rady k připomínkování. Po diskusi se rada dohodla na:

- doplnit VP 2012 o doporučení v okresních kolech dělat dva pokusy v disciplíně PÚ

- doplnit VP 2012 o podmínku v krajských kolech dělat dva pokusy v disciplíně PÚ

- v příloze č. 1, která řeší technické podmínky nářadí pro postupové soutěže SH ČMS,

vypustit kompletní technické podmínky přenosné stříkačky PS 12 R a nechat tam jenom

ilustrativní obrázek

 

■  Rada návrh odsouhlasila

 

4) Příprava kvalifikace žen v PS na mezinárodní soutěž Francie 2013

- Ing. Aulický předložil radě návrh vyhlášení kvalifikace žen v PS na mezinárodní soutěž Francie 2013. Po velké diskusi byl návrh na samostatnou kvalifikaci zamítnut a rada doporučuje vyhlásit MČR v PS jako kvalifikační závod pro mezinárodní soutěž Francie 2013.

 

■  Rada doporučuje kvalifikací pro mezinárodní soutěž Francie 2013 vyhlásit na připravovaném MČR v PS Uherské Hradiště 2012 s tím, že kvalifikace bude pouze pro družstva, která řádně na MČR postoupila.

 

5) Příprava školení rozhodčích na klasické disciplíny CTIF

- Ing. Aulický informoval radu, že na posledním MČR CTIF bylo dohodnuto, že se na začátku roku uskuteční kemp rozhodčích v CTIF v ÚHŠ BP. Termín a program bude dohodnut s HZS kraje Královehradeckého a p. Košťálem a Bláhou. K programu je třeba pozvat jedno družstvo cvičící CTIF, vedoucí družstev cvičících CTIF a rakouského zástupce CTIF pro výklad pravidel.

 

■  Rada s návrhem souhlasí a vzala informaci na vědomí

6) Příprava MČR v PS 2012

- Ing. Aulický předložil radě návrh propozic. Rada připomínkovala především možnost používání vlastních PPS. Rada navrhla ponechat jednotné stroje a navrhnout družstvům dobrovolný trénink v pátek 31. 8. 2012 dle rozpisu, který bude připojen k propozicím. Na základě toho navrhla vrátit příspěvek na ubytování pro dva dny v hodnotě 100,- Kč na den a ponechat zajištění obědů v oba soutěžní dny. Propozice budou doplněny o program, který se teprve tvoří. K propozicím bude doplněn dokument k technickým podmínkám nářadí pro MČR v PS. Rozhodčí budou vyzváni k nahlášení na MČR dobrovolně dle jejich přihlášení. Na MČR má SH ČMS možnost delegovat 32 rozhodčích. Přihlášení rozhodčí budou mít za povinnost se účastnit IMZU k MČR dne 30. 8. 2012, to je den před soutěží. Za SH ČMS je  zástupcem hlavního rozhodčího navržen p. Roman Mácha.

 

■  Rada vzala informaci na vědomí

 

7) Příprava MČR v CTIF a kvalifikace družstev CTIF na mezinárodní soutěž Francie 2013

- Ing. Aulický – k tomuto bodu byl rozdán materiál k vyhlášení MČR v CTIF 2012 a současně kvalifikace na mezinárodní soutěž CTIF 2013. Rada projednala návrh a souhlasí s postupovým klíčem dle dosáhnutého pořadí.

 

■  Rada souhlasí s vyhlášením kvalifikace družstev CTIF na mezinárodní soutěž CTIF 2013

 

8) Příprava kurzu pro obnovu kvalifikace RI

- Ing. Aulický – přednesl návrh na uskutečnění jednoho kurzu pro obnovu kvalifikace RI. Bude po novém roce vypsána možnost se přihlásit. Samotný kurz se uskuteční až po naplnění kurzu min. počtem 25 osob.  Školení by provedl Ing. Lefner a Bc. Marschal.  Ing. Aulický požádá GŘ HZS o ustavení zkušební komise.

 

■  Rada souhlasí s návrhem

 

9) Vyhlášení hasičských soutěží 2012

- Ing. Aulický rozeslal návrh, který ovšem není ještě doplněn o závody ČP a Extraligy v PS. Do konce měsíce listopadu bude tento dokument doplněn. Zajistí p. Čech a p. Štáb. Ing. Aulický zajistí termín jablonecké haly.

■  Rada vzala informaci na vědomí

 

10) Příprava dalšího ročníku seriálu soutěží ČP 2012

- p. Šváb informoval, že se v současné době dávají dohromady termíny, které by měly korigovat se závody ve výstupu na věž. Propozice by se měnit neměly. Pouze by bylo dobré při závěrečném vyhodnocení hodnotit jenom pět nejlepších závodníků a závodnic a tři nejlepší seniory a seniorky.

 

11) Plán práce na rok 2012

Ing. Aulický předložil návrh práce ÚORHS  na rok 2012

 

12) Různé

Ing. Aulický přednesl členům rady návrhy Ing. Nolče. Rada se shodla, že doporučí organizátorům postupových soutěží v disciplíně PÚ dělat dva pokusy. Návrh na obnovení obhájce nedoporučila a návrh na změnu Pravidel PS a SHS na změnu počítání výsledků také nedoporučila.

■  Rada pověřuje vedoucího rady zajistit odpověď Ing. Nolčovi

 

Ing. Aulický přednesl členům rady znění  dopisu Antonína Lázničky trenéra SDH Otaslavice. Zároveň přednesl vyjádření pomocníka hlavního rozhodčího z MČR v Ostravě p. Máchy. Po diskusi byl přijat závěr, že se rada ztotožňuje s přečteným vyjádřením.

 

■  Rada pověřuje vedoucího rady zajistit odpověď p. Lázničkovi

Ing. Aulický přednesl členům rady znění  dopisu Okresního sdružení hasičů v Litoměřicích, ve kterém se jedná o používání přetlakových ventilů při soutěžích v PS a kde OSH Litoměřice navrhuje  změny ve SHS, a to přesně vymezit povinnosti všech zainteresovaných k používání přetlakového ventilu při všech soutěžích a stanovení přísné, účinné a proveditelné postihy a nebo přetlakový ventil ve SHS zrušit.

 

■  Rada pověřuje vedoucího rady zajistit odpověď na OSH Litoměřice ve znění, že povinnosti jsou vymezeny ve SHS v povinnostech pořadatelů a že ustanovení o přetlakových ventilech nejde jen tak zrušit jelikož SHS se ve své druhé části hlásí k pravidlům PS v platném znění.

 

Ing. Salivar na závěr zhodnotil celý průběh jednání a také záležitosti týkající se PS  vyvolané ČSPS a jeho představitelem. Poděkoval za práci na Koncepci rozvoje PS u SH ČMS, která rozhýbala celé sdružení k většímu nasazení pro rozvoj PS. První výsledky jsou již viditelné, a to ve spolupráci největších subjektů, kteří se PS zaobírají, založením reprezentačního výběru dobrovolných hasičů v PS, společným vyhodnocením hasičských soutěží a nastolené spolupráci se Sdružením sportovních svazů ČR a ministerstvem vnitra ČR. Zhodnotil také oprávněnost rady, a to že je legitimní a určitě má svou opodstatněnost.

 

Zapsal dne 15. 11. 2011  Ing. Jan Aulický

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017