Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes145
mod_vvisit_counterVčera373
mod_vvisit_counterTento týden1394
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6307
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096172118
Záznam z jednání ÚKRR SH ČMS dne 27.2. 2007, Praha Tisk
Pondělí, 22 Prosinec 2008 18:46

Záznam z jednání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS konané dne
27.2.2007 v Praze

Přítomni: PhDr. Juráň – předseda ÚKRR, J. Kumpán místopředseda ÚKRR a dále členové ÚKRR Ing. Kotrčová, Ing. Barcuch, Ing. Dvořák, J. Novotný, J. Bejlek, V. Štefl, Ing. Paprsek, F.Malý, F. Pokorný, , J. Kunz, J. Jemelka

Omluven: J. Říha

Hosté: za Kancelář SH ČMS Ing. Jirota

Jednání bylo svoláno dle plánu práce na rok 2007. K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

1. Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatele zápisu

Jednání zahájil a řídil předseda ÚKRR PhDr. Juráň, přivítal přítomné členy ÚKRR a seznámil přítomné s programem jednání, který byl odsouhlasen.
Zapisovatelem byl zvolen Ing. Jirota, ověřovatelem Ing. Barcuch.

2. Předběžný stav výsledků hospodaření SH ČMS za rok 2006 a průběh inventarizace majetku a závazků SH ČMS

Komentář k písemnému podkladu přednesl Ing. Jirota. Uvedl, že proti plánu (zisk 400 tis. Kč) byl dosažen zisk 1,2 mil. Kč, převážně na úsporách v Hasičském domě, kde se peněžní prostředky soustředily na plánovanou výměnu osobního výtahu (listopad a prosinec 2007). V roce 2007 se tvorba a čerpání financí vyvíjí dle schváleného rozpočtu.
ÚKRR přijala jednomyslně usnesení:

    1/07 Bere zprávu o výsledcích hospodaření SH ČMS za rok 2006 na vědomí bez připomínek.

3. Závěr kontrolní akce „Koncepce zajištění vzdělávání v rámci SH ČMS“

Podkladový materiál „ Komentář k plnění systému vzdělávání v SH ČMS“ zpracovaný nám. starosty Ing. Kargrem byl zaslán členům ÚKRR mailem.

Koncepcí vzdělávání se ÚKRR zabývá od začátku roku 2006. Tento dokument zde dlouhodobě chyběl a ÚKRR si oprávněně připisuje podíl na tom, že základ koncepce vznikl. Musí to být otevřený dokument, který bude reagovat na měnící se potřeby dobrovolného hasičstva. Na zasedání ÚKRR dne 31.8.2006 v Bílých Poličanech, za přítomnosti vedoucího ústřední odborné rady pedagogické Ing. Kargra a vedoucího ústřední odborné rady pro školení a výcvik Ing. Krakovského, byla koncepce představena a následně předložen a projednán ve VV SH ČMS a SS OSH. V současné době rozbíhá realizace, některá školení probíhají a u dalších se zpracovávají podkladové materiály.

Dle názoru ÚKRR však chybí konkretizace dovedností a znalostí pro jednotlivé funkcionáře sdružení (starosta, náměstek starosty, pokladník, revizor účtů aj. ) a jak si tyto osvojit i s ohledem na to, že většina se nemůže zúčastnit kurzů na ÚHŠ.

ÚKRR přijala usnesení:
    2/07 Přes skutečnost, že systematické školení funkcionářů SH ČMS bylo dlouhodobě opomíjeno, považuje ÚKRR současnou situaci ve školství SH ČMS za pozitivní se vzrůstajícím trendem. K tomu přispělo i vytvoření nových ústředních odborných rad pro školení a výcvik a rady pedagogické, jejichž činnost se postupně rozvíjí.
    K uvedené problematice se ÚKRR vrátí podle potřeby, nejpozději však v r. 2009.

4. Výzbrojna požární ochrany

Předložen podkladový materiál „ Zhodnocení roku 2006 a koncepce rozvoje a stabilizace společnosti“. Stanovisko, které přednesl Dr. Juráň je uvedeno v příloze (není v elektronické podobě).
ÚKRR se v roce 2006 činností VPO a.s. nezabývala. Bylo dohodnuto ponechat prostor pro nové vedení pro hospodářskou a obchodní stabilizaci činnost firmy. Lze však konstatovat, že dosažené hospodářské výsledky nesplnily očekávání.
V diskusi zazněla stanoviska od ukončení činnosti VPO až po poskytnutí šance pro nové vedení podle předložené koncepce.
Bylo konstatováno, že VPO ve stávajícím silném konkurenčním prostředí a se svým organizačním aparátem nebyla schopna již dlouhodobě dosahovat přijatelných hospodářských výsledků a skryté vnitřní problémy se projevily naplno v roce 2006.
Od 1.1.2007 byl do funkce generálního ředitele a mpř. představenstva jmenován Ing. Kříž, který má za úkol dosáhnou zásadní obrat v hospodaření firmy.

Byl přijat závěr:
    3/07 ÚKRR doporučuje VV věnovat činnosti VPO a.s. mimořádnou pozornost a iniciovat taková opatření, která by vyvedla společnost ze současné nepříznivé situace. Doporučuje zeštíhlení firmy a případně i zmenšení teritoria jejího působení a omezení sortimentu, pokud by to mělo kladný vliv na její hospodaření.

5. Příprava kontrolních akcí:

  • CHH Přibyslav
  • kontrola přijatých „Usnesení“ Shromáždění starostů a Výkonného výboru SH ČMS
Ke kontrolním akcím v roce 2007 bylo přijato:
    4/07
  • CHH Přibyslav

    Kontrolu provedou Dr. Josef Juráň a Josef Jemelka T: 30. 9. 2007
    Kontrola zaměří na :

    • vedení evidence vystavovaných exponátů
    • ověření označení exponátů
    • evidence depozit
    • kontrola a provádění inventarizace
  • kontrola přijatých „Usnesení“ Shromáždění starostů a Výkonného výboru SH ČMS
    Kontrolu provedou : Jan Kumpán, František Pokorný T: 30. 9. 2007
    Kontrola zaměří na :

    • jak a kdo provádí kontrolu plnění přijatých usnesení
    • neplnění přijatých usnesení /vyjmenovat/
    • návrh opatření

6. Různé

Ing. Barcuch a Ing. Dvořák informovali o provedené kontrole vyúčtování mistrovství republiky v požárním sportu konaném 15.-17. 9. 2006 v Litomyšli. Zpracovaný protokol tvoří přílohu tohoto záznamu. Ke zjištěným nedostatkům a požadavkům na vysvětlení některých položek bylo zpracováno stanovisko ekonomického oddělení Kanceláře SH ČMS, které tvoří též přílohu tohoto záznamu (doklady nejsou v elektronické podobě).

7. Závěr.

Dr. Juráň poděkoval členům ÚKRR za účast a připomenul, že příští jednání se podle plánu práce bude před konáním jarního Shromáždění starostů v Přibyslavi.. Poté jednání ukončil.

Zapsal: Ing. Jirota v.r.
Ověřil: Ing. Barcuch v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017