Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Ústřední kontrolní a revizní rada Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání ÚKRR SH ČMS dne 31.8. 2006, Bílé Poličany
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1544
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden2028
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1544
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184615
Záznam z jednání ÚKRR SH ČMS dne 31.8. 2006, Bílé Poličany Tisk
Pondělí, 22 Prosinec 2008 18:41

Záznam z jednání Ústřední kontrolní a revizní rady SH ČMS konané dne 31.8.2006 v Bílých Poličanech

Přítomni: PhDr. Juráň - předseda ÚKRR, J. Kumpán místopředseda ÚKRR a dále členové ÚKRR Ing. Kotrčová, Ing. Barcuch, Ing. Dvořák, J. Novotný, J. Bejlek, V. Štefl, Ing. Paprsek, F.Malý, F. Pokorný

Nepřítomen: J. Říha , J. Kunz, J. Jemelka

Hosté: Ing. Jirota ekonom SH ČMS

Jednání bylo svoláno dle plánu práce na rok 2006. K jednotlivým bodům bylo konstatováno a přijato:

1. Zahájení, přivítání přítomných

Jednání zahájil a řídil předseda ÚKRR PhDr.Juráň, přivítal přítomné členy ÚKRR a seznámil je s programem jednání, který byl odsouhlasen. Přivítal nového člena ÚKRR za středočeský kraj Františka Pokorného.
Zapisovatelem byl zvolen Ing. Jirota, ověřovatelem Ing. Barcuch.

2. Zajištění vzdělávání v rámci SH ČMS

K tomuto bodu byl přizván náměstek starosty SH ČMS a ředitel ÚHŠ Jánské Koupele Ing. Jan Karger. Systém vzdělávání v rámci SH ČMS rozdělil do dvou oblastí, na odbornou přípravu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí (metodicky řídí Ústřední odborná rada pro školení a výcvik - vedoucí Jaroslav Krakovský) a školení členů a funkcionářů SH ČMS (metodicky řídí Ústřední odborná rada pedagogická - vedoucí Ing. Karger). Koncepční návrhy pro další postup obě rady připravily, ale nebyly doposud z časových důvodů projednány rozhodovacími orgány SH ČMS. Totéž se týká pilotního projektu s pracovním názvem Universita dobrovolných hasičů.

    Usnesení ÚKRR:
    ÚKRR doporučuje urychleně zařadit na pořad jednání VV SH ČMS materiály k systému vzdělávání zpracované Ústřední odbornou radou pro školení a výcvik a radou pedagogickou.

3. Perspektiva odborné přípravy a vzdělávání v ÚHŠ Bílé Poličany

Byla uskutečněna prohlídka objektů, které využívá ÚHŠ Bílé Poličany. Prohlídku zorganizoval ředitel ÚHŠ Bílé Poličany Vojtěch Pekárek. Poté p. Pekárek přednesl základní informace k průběhu odborné přípravy a ekonomické situaci ÚHŠ. Konstatoval, že v letošním roce je situace stabilizována, neboť škola obdržela dotaci ve výši 1 mil. Kč a může část prostředků využít i na zlepšení technického vybavení (dataprojektor, výpočetní technika).
P. Jirota seznámil přítomné s návrhem HVP a.s. na přemístění ÚHŠ Bílé Poličany do Dolní Čermné, kde HVP a.s. zamýšlí zakoupit objekt včetně vybavení a pozemku za 3,8 mil. Kč. Hlavním důvodem je postupná rekonstrukce objektů ve kterých škola sídlí, pro potřebu zkvalitnění zázemí hotelu Bílé Poličany. Po rozsáhlé diskusi bylo přijato:

    Usnesení ÚKRR:
    ÚKRR bere na vědomí důvody pro přemístění ÚHŠ Bílé Poličany do nové lokality, situaci však nepovažuje za urgentní. Doporučuje, aby o přemístění školy jednalo podzimní shromáždění starostů OSH a dále doporučuje prověřit možnost přemístění školy do jiné výhodnější lokality např. do Přibyslavi resp. do objektu VPO a.s. a HVP a.s. v Ohradní ulici v Praze.

4. Šetření stížností - Ladislav Mňuk OSH Hradec Králové

Ke stížnosti bylo vyžádáno stanovisko OSH a OKRR Hradec Králové. Podkladový materiál byl členům ÚKRR z větší části zaslán předem. Po diskusi, ve které mimo jiné vystoupili Dr. Juráň a Ing. Kotrčová byla přijata odpověď, která bude odeslána p. Mňukovi a na vědomí OSH Hradec Králové.

5. Informace o hospodářské situaci dceřiných společností SH ČMS

Členům ÚKRR byl předán materiál Perspektiva hasičských firem zpracovaný nám. starosty SH ČMS Doc. Liškou pro potřebu VV SH ČMS. Materiál byl vzat na vědomí.

6. Projednání stavu placení členských příspěvků a plnění rozpočtu na rok 2006

Byl předložen podkladový materiál, komentář přednesl p. Jirota. Uvedl, že kancelář jedná s dlužníky, není doposud dořešena situace s OSH Olomouc a Chomutov. Materiály byly vzaty na vědomí.

7. Závěr.

Dr. Juráň a poděkoval členům ÚKRR za účast a aktivní přístup k projednávaným otázkám. Připomenul, že příští jednání se uskuteční před jednáním Shromáždění starostů, které je plánováno na 14.10.06 do Přibyslavi. Poté jednání ukončil.

Zapsal: Ing. Jirota v.r.
Ověřil: Ing. Barcuch v.r.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017