Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes139
mod_vvisit_counterVčera373
mod_vvisit_counterTento týden1388
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6301
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096172112
Záznam z jednání vedení SH ČMS, dne 19.3. 2008, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:39

Záznam ze společného jednání Vedení SH ČMS
a starostů KSH konaného dne 19. 3. 2008 v Přibyslavi

Přítomni:

starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstkové starosty SH ČMS, Doc. Ing. Václav Liška, Ing. Monika Homolková-Němečková, Lubomír Janeba, Ing. Jan Karger, Josef Netík, poradce starosty Ing. Ivan Jirota, ředitel Kanceláře SH ČMS Bc. Jan Aulický,

Přizván:

Josef Nitra vedoucí úseku správy majetku a tiskový mluvčí SH ČMS

Omluveni:

vedoucí ÚKRR PhDr. Josef Juráň

Za starosty KSH přítomni:

Josef Páv, Ing. Antonín Maděra, Václav Žižka, Josef Černý, František Grubauer, Luděk Sýkora, Josef Krajča, Ing. Leo Kuběna, Milan Navrátil, Pavel Doubrava, Rudolf Makkai

Omluveni:

František Matoušek, Jiří Orsák, Josef Gargula

Za členy VV SH ČMS přítomni:

Ludvík Procházka, Jiří Pátek, Antonín Zatloukal, Jan Majer

Zvláštní host:

Ing. Miroslav Štěpán generální ředitel HZS ČR

Samotné jednání vedení SH ČMS

1) Zahájení

Zahájil starosta Ing. Richter, přednesl přítomným program a připomněl, že dnešní jednání bude od 17:00 hod rozšířeno o Starosty KSH a v 18:00 hod. jednání navštíví generální ředitel HZS genmjr. Ing. Miroslav Štěpán.

2) Příprava jednání VV SH ČMS a SS OSH

- Ing. Richter konstatoval, že VV SH ČMS se bude konat druhý den, a to 20. 3. 2008. Všichni členové byli řádně pozváni a spolu s pozvánkou šla převážná většina materiálů k jednání. Vše, co se projednalo na minulém jednání vedení bylo splněno a v materiálech členům VV SH ČMS doručeno. Na jednání VV SH ČMS jsou pozváni i ředitelé HVP, a.s. a VPO, a.s..
» SS OSH bude ve schváleném termínu 26. 4. 2008 v Přibyslavi. Na toto jednání budou pozváni ředitelé HVP, a.s., VPO, a.s. a jednatel společnosti Fire Edit. Účast též přislíbil generální ředitel HZS Ing. Miroslav Štěpán. VV SH ČMS bude navrženo, aby zprávy o činnosti přednesli všichni vedoucí ústředních odborných rad, a to cca v 5. min. délce. Program samotného jednání bude navrhovat příští jednání vedení SH ČMS.

  • Vedení SH ČMS bere na vědomí přípravu VV SH ČMS a SS OSH a souhlasí s návrhem na pozvané hosty SS OSH a přednesením zpráv vedoucích ÚOR

3) Kontrola plnění usnesení

- ing. Richter zhodnotil kontrolu plnění usnesení, kde konstatoval, že usnesení se daří postupně plnit.
  • Vedení bere na vědomí plnění usnesení bez připomínek.

4) Výroční zpráva SH ČMS za rok 2007 - statistické hlášení, výsledky hospodaření

- Bc. Aulický informoval, že Výroční zpráva je již skoro kompletní. Hlášení o činnosti nepředložily do dnešního dne pouze 3 okresy, a to Praha - západ, Plzeň - město a Sokolov. I přes tento nedostatek je zřejmé, že členská základna má zase stoupající tendenci a SDH mírně klesnou. Výroční zpráva bude do SS OSH vytištěna a starostům OSH rozdána.
  • Vedení bere na vědomí stav rozpracování Výroční zprávy za ROK 2007 a doporučuje VV SH ČMS urgování OSH, které doposud nedodaly hlášení o činnosti OSH a v případě nesplnění dodání hlášení do 30. 3. 2008 výše uvedené OSH vyřadit z grantové politiky, vyznamenání a pojištění.
- Ing. Jirota informoval členy vedení, že hospodářský výsledek SH ČMS je lepší o 1,3 mil Kč a tím pádem bude větší i daň z příjmu. Je možné jedno řešení jak daň snížit, a to přerozdělením prostředků pro KSH, kdy by se schválené 2 Kč za člena rozdělily na 1 Kč od SH ČMS a 1 Kč podílu na provizi od HVP, a.s..
»dalším návrhem je menší změna v rozpočtu SH ČMS způsobená právě výše navrhovanou změnou, návrhem na nákup nového dodávkového automobilu, změny grantové politiky a nepředvídatelných výdajů a příjmů, které v loňském roce nebyly známé. - Ing. Karger předložil vedení dopis od p. Hučína dopisovatele Hasičských novin, s návrhem, aby tyto noviny byly distribuovány do všech SDH. Tento návrh zohlednit v rozpočtu SH ČMS .
  • Vedení navrhuje VV SH ČMS schválit předložený návrh na úpravu rozpočtu a úpravu příspěvku pro KSH.
  • Vedení zamítá návrh p. Hučína z důvodů velké finanční náročnosti na distribuci a nesystémovosti. Na dopis odpoví náměstek Ing. Karger.

5) Výsledky hospodaření společností s vlastnickým podílem SH ČMS za rok 2007

- Ing. Richter konstatoval, že k tomuto bodu jednala i ÚORH, jejíž zápis mají všichni členové vedení a VV SH ČMS v materiálech. Ing. Jirota posléze okomentoval zápis s tím, že v:
  • HVP, a.s. nebyly splněny všechny ukazatele a tudíž i navržený plán. Ve VPO, a.s. proběhla v minulém roce restrukturalizace a převedení balíku akcií HVP, a.s. na SH ČMS
  • VPO,a.s. je momentálně bez jakéhokoliv majetku, je odstraněna ztráta z minulých let a zisk byl vyčíslen na + 650 tis. Kč. VPO, a.s. v zásadě splnila úkoly z krizového řízení a na letošní rok bude na Valné hromadě navrhován plán zisku min 1 mil. Kč.
  • Fire Edit je v minimálním zisku 50 tis. Kč, ale stále se odpisují velké pohledávky z let minulých a proto se společnost bude pohybovat v mínusu.

  • Vedení bere na vědomí hospodaření společností s vlastnickým podílem SH ČMS a ukládá Starostovi SH ČMS uložit jednateli společnosti Fire Edit zpracovat materiál, jak dál s vydáváním časopisu a jak rozvinout nakladatelskou a ediční činnost.

6) Příprava MČR Plamen a dorostu, MČR v PS, Poháru starosty - rozpočet

- p. Netík předložil vedení dva návrhy předběžného rozpočtu pro MČR v PS Přerov 2008, a to na základě počtu soutěžících družstev. ÚORV navrhuje snížení počtu družstev o obhájce titulu a druhého družstva ze středočeského kraje. Předběžný rozpočet je v rozmezí cca 560 000 - 600 000,- Kč, což není takový finanční rozdíl, ale neustálé navyšování počtu osob je už neúnosné na organizaci, ubytování a stravování.
»Pohár starosty SH ČMS se bude konat v obci Kněžpole (Zlínský kraj). Finance navržené v rozpočtu SH ČMS na soutěž budou stačit
- Ing. Homolková informovala, že rozpočet na MČR dětí a dorostu, které se bude konat v Trutnově teprve zpracovává, ale bude v tom samém finančním horizontu co v minulém roce cca 900 000,- Kč
Bc. Aulický informoval, že se připravuje ještě soutěž v tradičních disciplínách CTIF, na kterou je dost finančních prostředků z grantu MV ČR, ale kde se musí, jelikož je to zároveň i kvalifikace, rozhodnout klíč kdo bude mít a co hrazeno od SH ČMS na mezinárodní hasičské soutěži v Ostravě 2009.
  • Vedení bere na vědomí stav příprav MČR v PS, Poháru starosty SH ČMS a MČR dětí a Dorostu.
  • Doporučuje VV SH ČMS v této sportovní sezóně neměnit postupový klíč v postupových soutěží v PS a toto vyřešit zachováním počtu soutěžících na 9 osob z doporučených 10 ve SHS. Úpravu udělat až v propozicích na MČR v Přerově, a to již dále nedat možnost obhajoby titulu celkového Mistra v PS.
  • Ke kvalifikaci vedení ukládá ÚORV zpracovat postupový klíč (časové limity) pro soutěžní družstva, vymyslet postupový systém a zpracovat finanční rozbor na 1 družstvo.

7) Kontrola plnění usnesení III. řádného sjezdu SH ČMS

- Ing. Richter informoval, že je potěšen splněním usnesení od všech ÚO rad. Tyto předložily zprávy o plnění usnesení III. řádného sjezdu v dohodnutém termínu. Zprávy jsou součástí materiálu VV SH ČMS a budou použity v zprávě starosty na SS OSH.
  • Vedení bere na vědomí kontrolu plnění usnesení III. řádného sjezdu.

8) Informace členů vedení - různé

- Ing. Richter informoval o jednání ČNV CTIF se zástupci mezinárodního výboru CTIF v Ostravě kde se dolaďovaly jednotlivé soutěžní dny a doprovodné akce mezinárodní hasičské soutěže Ostrava 2009. Byly převzaty dětské překážky a dohodlo se, že překážky tradičních disciplín CTIF a požárního sportu budou připraveny v červnu 2008. ČNV CTIF bylo přiděleno 11 postů rozhodčí pro požární sport, 5 postů rozhodčích pro tradiční disciplíny CZIF a 2 posty pro soutěž dětí. Výběr rozhodčích bude provádět ČNV CTIF. Družstva v PS jsou ze strany SH ČMS 2, a to reprezentace mužů a žen, u dětí budou družstva 3, z toho 2 jsou již odsouhlasené a o třetí místo bude vyhlášená kvalifikace. U tradičních disciplín máme možnost vyslat až 3 družstva žen a 7 družstev mužů. Obě kvalifikace se musí vyhlásit pod hlavičkou ČNV CTIF a otevřené pro všechna družstva. Dále máme možnost dát 2 osoby do propagačního přípravného výboru ČNV CTIF.
  • Vedení bere informaci o jednání na vědomí a deleguje do propagačního výboru ČNV CTIF Ing. Lišku a p. Nitru
- Ing. Richter Ing. Richter dále informoval, že se v Kanceláři SH ČMS nakupilo mnoho pozvánek na různé akce, které by bylo dobré obsazovat.
  • sjezd Slovinských hasičů kde se vzdává funkce jejich prezident Eory - účast Ing. Richter, Ing. Karger. Navrženo ocenění (zjistit co již prezident obdržel).
  • pozvánka firmy Zeman na setkání s vedením polských hasičů a firem Kadimex a Holík pro cca 10 osob. Účast vybere vedení z nejblíže možných okresů Velkopavlovické vinařské oblasti a vedení VPO, a.s.
  • jednání podunajské komise CTIF - Slovensko na téma Prevence. Účast Ing. Richter, pp. Janeba a Netík.
  • Pyros 2008 - informace, že SH ČMS bude mít na akci stánek, bude spoluzajišťovat den s hasiči 17. 5. 2008 a pozve delegace po 2 osobách z okolních hasičských svazů.

Jednání Vedení SH ČMS se starosty KSH

Jednání zahájil starosta Ing. Richter, který se v prvé řadě omluvil za odsunutí termínu tohoto jednání a posléze nastínil program, který bude rozšířen o jednání s generálním ředitelem HZS Ing. Štěpánem.

Ing. Richter přítomné seznámil s akcemi a různými návštěvami SH ČMS jako:
  • návštěva u ministra vnitra ČR (viz zápis Vedení ze dne 19. 2. 2008)
  • návštěvu předsedy poslanecké sněmovny (viz zápis Vedení ze dne 19. 2. 2008)
  • zajištění akce Pyros 2008 v Brně
  • zajištění akce Pyro Car 2008 v Přibyslavi

Ing. Karger informoval o vzdělávání funkcionářů a dobrovolných hasičů. O akcích a projektech, které ÚHŠ v JK dělá a připravuje a apeloval na starosty KSH ať propagují ve svých okresech vzdělávání funkcionářů, jelikož o tyto kursy není zájem.

Ing. Jirota nastínil starostům KSH úpravu přerozdělování finančních příspěvků pro KSH na jednoho člena (vysvětleno výše).

  • starostové KSH s návrhem vyslovili souhlas.

Další jednání bylo již za přítomnosti generálního ředitel HZS a vedlo v duchu informací starostů KSH o jejich činnosti v krajích. Informace byly především rázu získávání finančních prostředků, spolupráce s HZS krajů a územními odbory a též jednotlivými krajskými úřady. Též se připomněly i různé problémy, jako:

  • v Ústeckém kraji - nespolupráce HZS kraje s KSH kraje a OSH Ústí nad Labem
  • stárnutí členské základny, kdy nejsou ve funkcích hasiči středního věku
  • upozornění starosty KSH Zlínského kraje na problém s programem evidence členské základny.

Generální ředitel HZS ČR Ing. Miroslav Štěpán byl hlasové indisponován a proto pouze v krátkosti členy SH ČMS informoval o nárůstu požárovosti, připravovaných školeních pro ochranu obyvatelstva, dobré spolupráci s dobrovolnými hasiči, legislativě uvnitř resortu a též reagoval na různé připomínky od starostů KSH.

Společné jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání.

Zapsal dne 19. 3. 2008 Bc. Jan Aulický

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017