Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes336
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1812
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5486
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178541
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 19.2. 2008, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:37

Záznam z řádného jednání Vedení SH ČMS konaného dne 19. 2. 2008 v Praze

Přítomni: starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstkové starosty SH ČMS, Doc. Ing. Václav Liška, Lubomír Janeba, Ing. Jan Karger, Josef Netík, vedoucí ÚKRR PhDr. Josef Juráň, poradce starosty Ing. Ivan Jirota, ředitel Kanceláře SH ČMS Bc. Jan Aulický,

Přizván: Josef Nitra vedoucí úseku správy majetku a tiskový mluvčí SH ČMS

Omluveni: Ing. Monika Homolková-Němečková náměstkyně starosty SH ČMS

1) Zahájení

ahájil starosta Ing. Richter, přednesl přítomným program a připomněl, že dnešní jednání mělo být rozšířeno o Starosty KSH. Vzhledem k odpolednímu jednání s ministrem vnitra ČR byla starostům KSH zaslána omluva s tím, že jednání se uskuteční v jiném termínu.

2) Příprava jednání VV SH ČMS

- Ing. Richter předložil Vedení pozvánku na jednání VV SH ČMS, který se bude konat dne 20. 3. 2008 a doporučil členům vedení pozvat starosty KSH v předvečer VV SH ČMS na den 19. 3. 2008 od 17:00 hod.

  • na jednání VV SH ČMS nejsou v programu žádné mimořádné body. K bodům 2, a 3, budou vypracovány písemné zprávy a k ostatním bodům budou informace ústní.
  • k bodu č. 4 „Výroční zpráva SH ČMS za rok 2007“, bude sděleno, v jakém stádiu je souhrn údajů a co je potřeba dodělat
  • k bodu č. 7 „Kontrola plnění usnesení III. řádného sjezdu“ bude konstatováno ze správ jednotlivých ÚO Rad, co je splněno a kde máme co dohánět.
    Vedení SH ČMS schvaluje pozvání starostů KSH na jednání s vedením SH ČMS na den 19. 3. 2008 do hotelu Přibyslav

3) Kontrola plnění usnesení

- ing. Richter zhodnotil kontrolu plnění usnesení, kde konstatoval, že usnesení se daří postupně plnit. .

  • z plnění usnesení vypustit bod 28/2007 z důvodů duplicity z bodem 49/2007,
  • k usnesení 55/2007 část 4 – vedení doporučuje co nejdříve svolat organizační výbor,
  • k plnění usnesení 2/2008 vypracoval ředitel Kanceláře SH ČMS podkladový materiál k řešení námětů a připomínek předsedy ÚKRR.
    Vedení bere na vědomí plnění usnesení a ukládá náměstkům, aby se co nejdříve vyjádřili k podkladovému materiálu k řešení námětů a připomínek předsedy ÚKRR a ukládá náměstkovi p. Janebovi svolat organizační výbor akce Pyro car 2008

4) Vyhodnocení plnění grantů MV a projektu MŠMT za rok 2007

- Ing. Jirota informoval, že granty z obou ministerstev se podařilo vyčerpat v plné výši a splnit dle požadavků ministerstev.

5) Příprava pracovních porad starostů OSH

- Ing. Richter k tomuto bodu konstatoval, že bude-li nějaký výstup z jednání se starosty KSH, který by vznesl potřebu pracovní porady se starosty OSH uskutečnit poté bude jednáno o programu porad.

6) Informace členů vedení – různé

- Ing. Jirota reagoval na jeden z bodů otázek předsedy ÚKRR JUDr. Juráně, a to týkající se programu evidence členů SH ČMS. Se zpracovatelem programu bylo jednáno, a ten SH ČMS představil úplně novou verzi programu na evidenci členů SH ČMS, která bude fungovat na webovém rozhraní, a tudíž pro každého přístupná kdekoliv a kdykoliv. Program je v současné době hotov a dohadují se podmínky jeho spuštění. S firmou APNET je prozatím dohodnuto, že program:

  • zkontroluje nezávislá firma zabývající se ICT technologiemi,
  • bude zpřístupněn 10. OSH k vyzkoušení a testování,
  • měl by být spuštěn do konce srpna 2008,
  • finanční záležitosti se budou řešit až po vyzkoušení programu a jeho bezporuchovosti ve zkušebním režimu.

 

    Vedení bere informaci o programu evidence členů SH ČMS na vědomí a ukládá Kanceláři SH ČMS najít nezávislou firmu pro test programu a vybrat 10 OSH k testu programu do 7. 3. 2008.

- Ing. Karger informoval, že předseda poslanecké sněmovny nabídl jednání s cca 30. člennou skupinou členů SH ČMS v měsíci květnu.

- Ing. Richter informoval, že již skončila kontrola plnění grantů z MV ČR za rok 2006 s výsledkem pro nás velmi dobrým. Žádné závažné pochybení z naší strany nebylo zjištěno. Nebudeme vracet žádné finanční prostředky.

Dále Ing. Richter informoval o:

  • návštěvě nejvyššího vedení hasičů v Sasku, kde se hodnotila desetiletá spolupráce a nastiňovala se další spolupráce v duchu příhraniční, sportu a kultury.
  • Jednání byl přítomen i náměstek starosty p. Netík a člen VV SH ČMS p. Navrátil,
  • jednání s ředitele výstaviště Brno na spolupráci s pořadatelstvím akce Pyros 2008, kde byly dohodnuty určité výhody pro členy SH ČMS a spolupráce na Dni hasičů dne 17. 5. 2008,
  • dopisu firmy Perspekta, která se zaobírá stejnou činností jako VPO,a.s. a žádosti jednání jejího ředitele se starostou SH ČMS,
    k poslednímu bodu Vedení SH ČMS ustavuje skupinu k jednání s ředitelem firmy Perspekta ve složení Bc. Aulický, p. Janeba a p. Procházka.

- Ing. Karger předložil Vedení SH ČMS žádost na zálohu 200 000,- Kč na provoz ÚHŠ JK.

- Ing. Jirota předložil vedení SH ČMS žádost na zálohu 200 000,- Kč na provoz CHH Přibyslav

    Vedení SH ČMS schválilo zálohy z grantu MV ČR výše uvedeným subjektům poskytnout

Vedení SH ČMS společně s ředitelem CHH Přibyslav navštívilo v odpoledních hodinách ministra vnitra ČR MUDr.Mgr. Ivana Langra a následující den předsedu poslanecké sněmovny parlamentu ČR Ing. Miloslava Vlčka. Více v přiložené tiskové zprávě.


Jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání.



Zapsal dne 19. 2. 2008 Bc. Jan Aulický

Přijetí u ministra vnitra ČR a předsedy Parlamentu ČR

Ve dnech 19. a 20. února 2008 navštívilo vedení Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ministra vnitra České republiky MUDr. Mgr. Ivana Langra a předsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Ing. Miloslava Vlčka.


Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter na úvod prvního setkání ocenil, že taková jednání jsou nesmírně užitečná a přinášejí efekt celému českému hasičstvu.

Hlavním tématem rozhovoru s panem ministrem byla obnova techniky sborům dobrovolných hasičů. Pan ministr potvrdil tu skutečnost, že dotační systém je nastavený dobře a měnit se nebude. Naopak, je potřeba udržet ho. Ministerstvu vnitra se podařilo nastavit cenovou úroveň potřebné techniky a bylo by chybou narušovat ji dalšími požadavky. Obce, které budou touto technikou vybavovány, budou zahrnovány do čekatelských seznamů. Zatím jsou stále žádosti o požární techniku v převisu nad možnosti jejich naplnění. Pan ministr též přislíbil, že vyřazovaná technika od Hasičského záchranného sboru České republiky bude převáděna dobrovolným hasičům.



Ministr vnitra také nabídl pomoc v pořádání mezinárodní hasičské olympiády příštím rokem v Ostravě.

Dobrovolní hasiči mají otevřené dveře, jak na Ministerstvo vnitra, tak i do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Jeho předseda Ing. Miloslav Vlček řekl, že spolupráce poslanců a hasičů je žádaná a vidí v ní dlouhodobou záležitost. Podtrhl, že na hasiče bylo vždy spolehnutí a bude na nich rozhodující tíha v připravovaném záměru plnění úkolů ochrany obyvatelstva České republiky.

S předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR členové vedení SH ČMS hovořili také o zdravotním zajištění dobrovolných hasičů v případě nemoci v souvislosti s výkonem činnosti v jednotce. Ing. Miloslav Vlček je vstřícný pro další jednání o legislativních změnách Zákona o pojišťovnictví, kterým by se zajistil tzv. třetí zdroj financování záchranných složek.

Obě pracovní setkání přinesla vyjasnění si řady postojů k mnoha záležitostem, kterými dobrovolní hasiči žijí.

Josef Nitra

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017