Domů » Archiv » Propagační jízda 2011 » Start v Bílých Poličanech se zdařil
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes184
mod_vvisit_counterVčera339
mod_vvisit_counterTento týden1406
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc7405
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096180460

Archiv

Svůj vozový park představila i Ústřední hasičská škola Bílé Poličany, jejíž ředitel Vojtěch Pekárek se s účastníky jízdy přišel rozloučit. Šťastnou cestu popřál také starosta SH ČMS Karel Richter, který akci odstartoval.

První zastávka byla před novou stanicí HZS Královéhradeckého kraje ve Dvoře Králové nad Labem. Její velitel Jaromír Brdička nás provedl moderním areálem, který byl vystavěn za rok a deset dní.

Pod masívem Krkonoš nás čekal Trutnov a zaplněné Krakonošovo náměstí se starostou města Mgr. Ivanem Adamcem. To věstilo, že propagační jízda bude zároveň pěknou přehlídkou nejen historické techniky, ale i současné. Ukázky obou nás pak doprovázely v počtu přibližně deseti kusů mezi dalšími místy.

Tím následujícím byly Velké Svatoňovice s hezkým hasičským muzeem, jehož návštěvu všem příznivcům hasičiny doporučujeme. Nadalo nám to pak nezastavit ve vedlejších Malých Svatoňovicích, bydlišti velitele propagační jízdy Jiřího Orsáka.

Červený Kostelec nás přivítal s plnou parádou doprovázenou místní dechovkou. Starosta města Petr Mědílek pak spolu se zasloužilými hasiči Jiřím Čepelkou, Jaromírem Havlem a Zdeňkem Pinkavou připjal na praporec jízdy stuhu s názvem města. Totéž udělali hasiči místního okrsku. Stuh jsme na dnešní trase dostali jednadvacet. Další byla v nedaleké Horní Radechové, kde Petr Duchatsch je starostou obce i starostou sboru.

Největší středeční zastávkou byl slavnostní akt na Masarykově náměstí v Náchodě. Starosta města Jan Birke spolu s hejtmanem Královéhradeckého kraje Bc. Lubomírem Francem a starostou SH ČMS Ing. Karlem Richtrem odhalili pamětní desku zakladateli a dlouholetému starostovi československých hasičů Adolfu L. Seidlovi. Jemu byla věnována i brožura Karla Nývlta a Václava Lišky, kterou účastníci aktu slavnostně pokřtili.

Na renesanční náměstí v Novém Městě nad Metují nás doprovodilo koňské spřežení se zápřahovou stříkačkou. Byly zde i další historické skvosty, jako například zápřah, který se na zdejší zámek dostal v roce 1799. Na Kupkově náměstí v Dobrušce byly hasičské techniky neméně. Přijeli sem sbory z širokého okolí Podorlicka.

Více než 120 kilometrů v parném letním dnu jsme uzavřeli na nové stanici v Rychnově nad Kněžnou, kde firma Dräger ve spolupráci s HZS Královéhradeckého kraje ÚO Rychnov nad Kněžnou uspořádala pro hasiče premiérovou akci, při které si nositelé dýchací techniky mohli vyzkoušet vyhledávání osob, předmětů a orientaci v zakouřeném prostoru pomocí termokamery.

 

plakat chp-2017