Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Vedení Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 7.6. 2007, Praha
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes13
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2062
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8061
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181116
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 7.6. 2007, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:34

Záznam z řádného jednání Vedení SH ČMS konaného dne 7. 6. 2007 v Praze

Přítomni: starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstkové starosty SH ČMS Lubomír Janeba, Josef Netík, Ing. Monika Homolková-Němečková, Doc. Ing. Václav Liška, Ing. Jan Karger, vedoucí ÚKRR PhDr. Josef Juráň, poradce starosty Ing. Ivan Jirota a ředitel Kanceláře SH ČMS Jan Aulický

1) Zahájení

Zahájil starosta Ing. Richter, který všechny členy vedení přivítal a přednesl jim program. Vedení program schválilo.

2) Kontrola plnění usnesení

Ing. Richter přednesl jednotlivá sledovaná usnesení z jednání VV SH ČMS, která se plní průběžně. Usnesení č. 14/2007 sledování stavu VPO,a.s. je průběžně plněno. Byla uzavřena smlouva o půjčce 10 mil. Kč z čehož byl 5 mil. zaplacen bankovní úvěr a ostatní finance byly použity na obchod. Byl prodán objekt v Jihlavě a finance použity k vykrytí pohledávek menších dodavatelů. Zatím jde vše podle plánu a obnova orgánů VPO,a.s. byla též započata, a to zvolením p. Legierské do představenstva VPO,a.s.
Usnesení 28 - vyhodnocení úkolů ze III. řádného sjezdu ÚO Radami je zatím nesplněno. K tomuto úkolu je zapotřebí svolat rady a tam tento úkol rozebrat.

3) Hodnocení SS OSH a návrhy k realizaci jeho závěrů

- Ing. Richter SS OSH bylo dvoudenní a spojené se slavnostním otevřením rekonstruovaného Hotelu Přibyslav. Samotné jednání bylo velice přínosné a disciplinované. Úkoly z jednání SS OSH se postupně daří plnit.
- k vystoupení starosty KSH Královehradeckého kraje je nutné na další jednání VV SH ČMS předložit usnesení z jednání SS OSH ze dne 17.5. 2003, kde je schválen útlumový program ÚHŠ BP
- p. Janeba vyslovil nespokojenost s neúměrným časovým zpožděním zápisů z jednání SS OSH a VV SH ČMS, které je nutné nějak řešit. Uvědomuje si problém ověřovatelů a složitostí zápisů, ale v tom případě se bude muset buď změnit předpis a prodloužit termín na vypracování zápisů a nebo ošetřit formu ověřovatelů.
  • Vedení nařizuje Kanceláři SH ČMS vypracovávat zápisy ze SS OSH a VV SH ČMS neprodleně po jednání těchto orgánů.
  • vedení navrhuje ÚKRR aby společně s náměstkem p. Janebou připravili materiál k řešení problému ze zápisy, a to jejich zpracováním a hlavně zveřejňováním na internetu.
- Ing. Richter zhodnotil seminář, který pro členy SH ČMS uspořádala ČPP,a.s. a který proběhl v Německu a Rakousku jako velice zdařilý a přínosný jak po odborné hasičské stránce tak po kulturní stránce.

4) Příprava jednání VV SH ČMS a SS OSH

- Ing. Richter předložil přítomným nástin pozvánky na jednání VV SH ČMS, který se bude konat dne 30.8. 2007. Starosta nastínil body jednání ke kterým žádný člen vedení neměl připomínky.
  • vedení ukládá Kanceláři SH ČMS informovat ředitele ÚHŠ a CHH a vedoucí ÚOR o bodu č. 4, který zní: Zprávy o činnosti SH ČMS (včetně ÚHŠ a CHH) v I. pololetí roku 2007 včetně hospodaření (předkládá: starosta SH ČMS na základě podkladů ÚO Rad a Kanceláře SH ČMS, ředitelé ÚHŠ a CHH)
- Ing. Richter navrhl členům vedení, že jednání by mohlo být v předvečer jednání VV SH ČMS dne 29. 8. 2007 od 18:00 hod.

5) Stav příprav MČR dětí a dorostu, 16. mezinárodní soutěže MH v Revinge

- Ing. Homolková Němečková informovala vedení, že ve Zlíně je vše připraveno na velice dobré úrovni. Stadion sice neodpovídá nastoleným trendům posledních MČR, ale všichni se snaží tento nedostatek vykompenzovat dalšími nadstandardními službami. Je velice dobrá spolupráce s HZS i s městem. Překážky se těž podařilo vyřešit a ubytování je na velice dobré úrovni. br>MČR se zúčastní: Ing. Liška Václav a pp. Janeba a Netík.
- informace o přípravě delegace k výjezdu na mezinárodní soutěž MH v švédském Revinge, přednesla též Ing. Homolková Němečková. Letenky pro celou výpravu jsou zamluveny a ve Švédsku je doprava z letiště zajištěna. Dále bude výpravu s materiálem a proviantem doprovázet po zemi auto tranzit z ÚHŠ BP s posádkou Aulický a Pátek. Na samotnou soutěž vyjedou náměstci starosty SH ČMS p. Janeba, Netík, Karger a Liška br>Kapesné pro členy delegace bude totožná s částkou do Varaždinu navýšená o 10%.

6) Hasičské slavnosti Litoměřice 2007 a seminář Podunajské komise CTIF

Ing. Richter informoval členy vedení, že v Litoměřicích je vše připraveno a to jak na Podunajskou komisy CTIF tak na vyhodnocení soutěže PO očima dětí.
p. Aulický informoval členy vedení o organizačních záležitostech s příjezdem pozvaných hostů, ubytováním a programem pro pozvané hosty. V Litoměřicích je po této stránce vše zajištěno.
Ing. Richter navrhl, aby byla všem pozvaným zahraničním hostům udělena Medaile Sv. Floriána a SDH Litoměřice stuha III. stupně k historickému praporu. Vedení s návrhem souhlasilo.

7) Různé

Ing. Richter informoval o vypovědění smlouvy společnosti Stock Plzeň Božkov s SH ČMS čímž máme velice ohroženu jednu akci, která se nám velice dařila a to MISS hasička. Je to velice špatné zrušit něco co se daří a proto starosta navrhuje tuto soutěž zachovat, a to oslovením jiných sponzorů a vnitřním financováním.
    - dále informoval o přípravě akce PYRO CAR 2007, která se připravuje na září. Další společné jednání proběhne dne 20.6. 2007 v Přibyslavi. Akci se zatím daří připravovat dle plánu. Akce má vlastní webové stránky a je o ní dost velký zájem
    - přednesl přítomným dopisy od ředitel ÚHŠ BP p. Pekárka a starosty KSH královehradeckého kraje p. Orsáka, ve kterých žádají SH ČMS o podporu na přípravu oslav 50. výročí vzniku ÚHŠ v BP.
Vedení k tomuto vyslovilo řediteli ÚHŠ BP napomenutí, že plní usnesení z měsíce ledna 2007 až v této chvíli, kdy je dost pozdě. Srpnový termín je nešťastný a nedá se dobře připravit. Vedení navrhuje termín oslav posunout na měsíc listopad a nebo začátek prosince 2007. Ředitel ÚHŠ musí připravit řádný program oslav, který bude vypracován ke škole. Oslavy by se měly uskutečnit za účasti významných hostí jak z minulost chodu školy tak současných významných osobností politického i hasičského života. Koordinátorem akce byl za vedení SH ČMS navržen Ing. Karger.
- vedení k oslavám uložilo řediteli CHH p. Pátkovi vypracovat referát k vzdělávání hasičstva všeobecně a tento referát na oslavách přednést
PhDr. Josef Juráň informoval členy vedení o setkání hasičů na Sv. Hostýně, kde proběhla další hasičská pouť, a to za účasti cca 10 000 uniformovaných hasičů. Hostýn navštívil i vicepremiér p. Čunek, který by rád navštívil jednání SS OSH.
- vedení rozhodlo pozvat vicepremiéra p. Čunka na říjnové jednání SS OSH
Ing. Richter informoval vedení, že je možnost ocenění dvou SDH, která se podílela velkou měrou na katastrofálních povodních „Oceněním pamětní Svatováclavskou medailí“. Proto je třeba vybrat dva kolektivy pro toto ocenění.
    - dále starosta informoval o nabídce společnosti PYROCOM na zopakování akce s prodejem hasících sprejů PYROCOM. Smlouva by se chovala úplně stejně. Je potřeba tuto záležitost projednat na VV SH ČMS.

p. Janeba informoval vedení, že již bude hotova akreditace archivu CHH Přibyslav a tím se nám otevře mnoho možností, jak získat finanční prostředky k chodu našeho muzea.
    - dále navrhl, aby se vytvořila směrnice ke skartačnímu řádu, a to proto, že tato směrnice neřeší ukládání dokumentů z jednání ústředních výkonných a rozhodovacích orgánů SH ČMS v CHH Přibyslav.

Pozvánky na akce:

SDH Tehovec (setkání mládeže) - doc. Ing. Liška Václav
Burgenland (Austria) – Ing. Karger Jan

Stuha SDH Výškovice – p. Zatloukal nebo Ing. Boček

Další jednání vedení SH ČMS se uskuteční dne 29.8. 2007 den před jednáním VV SH ČMS.

Jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání a popřál šťastnou cestu domů.

Zapsal dne 7. 6. 2007 Jan Aulický ml.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017