Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes193
mod_vvisit_counterVčera209
mod_vvisit_counterTento týden796
mod_vvisit_counterMinulý týden2842
mod_vvisit_counterTento měsíc3154
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096186225
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 5.4. 2007, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:33

Záznam z řádného jednání Vedení SH ČMS, rozšířené o mimořádné jednání Ústřední odborné rady hospodářské, které se konalo dne 5.4. 2007 v Praze

Přítomni za VV: starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, předseda ÚKRR PhDr. Josef Juráň, náměstkové starosty SH ČMS Lubomír Janeba (1. náměstek), Doc. Ing. Václav Liška ( vedoucí ÚORH), Ing. Jan Karger, poradci starosty Ing. Ivan Jirota a Ing. Ján Olšanský,

Omluveni: náměstkové starosty Ing. Monika Homolková-Němečková, Josef Netík, ředitel Kanceláře SH ČMS Jan Aulický,

Přítomni za ÚORH: Pavel Doubrava, Václav Holásek, Rudolf Makkai, Jiří Novák, Jiří Petrželka

Omluveni: Doc. Jiří Dvořák, Ing. Markéta Stržínková, ing. Josef Boček

Přizváni: předseda představenstva a gen. ředitel HVP, a.s. Ing. Josef Kubeš, místopředsedkyně představenstva HVP, a.s. a předsedkyně dozorčí rady VPO, a.s. Ing. Ivana Laitlová, jednatel Florian Club, s.r.o. Ing. Zdeněk Šulc a místopředseda představenstva a generální ředitel VPO, a.s. Ing. Miloš Kříž.

1) Zahájení

Zahájil starosta Ing. Richter, vzpomenul úmrtí člena ÚORH a člena dozorčí rady VPO, a.s. Jana Štěpánka. Zapisovatelem byl zvolen Ing. Jirota, ověřovatelem L. Janeba. Jednání se řídilo programem dle zaslaných pozvánek.

2) Výsledky hospodaření společností s přímou nebo nepřímou majetkovou účastí SH ČMS

Gen. ředitel Ing. Miloš Kříž předložil písemný podkladový materiál, který při projekci doplnil komentářem. Za rok 2006 je auditovaný hospodářský výsledek ztráta 1 993 tis. Kč, přičemž byly rozpuštěny rezervy ve výši cca 18 mil. Kč. Demonstroval na několika grafech, že v prvních dvou měsících dochází ke zlepšení proti stejnému období předchozího roku především ve snížení nárůstu ztráty. Je to dáno komplexem přijatých opatření týkající se práce se zákazníky, dodavateli, zásobami a především se zaměstnanci. Jednotlivá střediska jsou detailně sledována a hodnocena.
Vážným problémem, který přetrvává z předchozího roku je nedostatek likvidních prostředků pro obchod. Zhodnotil možnosti prodeje nemovitostí v majetku VPO,a.s.včetně jejich stavu, významu pro VPO,a.s. a jejich odhadované tržní ceny. Požádal o pomoc akcionáře pro překlenutí nepříznivého stavu.
Komentář doplnila Ing. Laitlová a Ing. Kubeš, kteří se ztotožnili s nezbytností pomoci VPO, a.s. z obtížné situace, konstatovali však, že jejich možnosti jsou omezené vzhledem k nutnosti dofinancovat výstavbu školícího střediska v Přibyslavi.
Podporu pro aktivní pomoc VPO, a.s. vyslovil i předseda ÚKRR
Po obsáhlé diskusi členů vedení a ÚORH, zodpovězení dotazů směřovaných na představitele VPO, a.s. a HVP, a.s. bylo přijato usnesení:

1/2/2007 Po vyslechnutí zprávy o výsledku hospodaření za rok 2006 a za období od 1.1.2007 do současné doby a diskusi k celkové problematice ve VPO,a.s. doporučuje Vedení SH ČMS a Ústřední odborná rada hospodářská Výkonnému výboru SH ČMS, aktivně podpořit záměry současného vedení společnosti k její revitalizaci a postupné restruktualizaci s cílem zabezpečit její chod nejméně tak, aby nebyla ohrožena činnost HVP, a.s.

2/2/2007 Vedení SH ČMS a Ústřední odborná rada hospodářská žádá starostu SH ČMS o projednání a vyjasnění možností přímé pomoci SH ČMS VPO,a.s. včetně souvisejících otázek.

    T: VV 27.4.2007
    Přijato všemi členy s hlasem rozhodujícím

 

Po přijetí usnesení jednání pokračovalo bez účasti Ing. Kříže. Ing. Kubeš potvrdil dosažené výsledky HVP, a.s.v roce 2006 těsně před dokončením auditu ( HV – 12,2 mil Kč a předpis pojistného 338 mil. Kč).

Ing. Šulc, který se od 7.1.2007 stal jednatelem společnosti Florian Club, s.r.o., informoval , že společnost skončila se ztrátou cca 0,57 mil. Kč, podpořil myšlenku řešit tuto společnost spojením s První hasičskou a.s. Informoval o průběhu rekonstrukce bývalého hotelu Garni Přibyslav. V diskusi převládl názor, že pro společnosti, kde SH ČMS nemá přímou majetkovou účast by neměly být stanovovány úkoly, ale tyto společnosti by měly být posuzovány společně s mateřskou organizací.

Bylo přijato doporučení: 3/2/2007 Vedení SH ČMS a Ústřední odborná rada hospodářská doporučuje VV SH ČMS zvážit stanovování úkolů pro společnosti, kde nemá SH ČMS přímou majetkovou účast.
    T: VV 27.4.2007
    Přijato všemi členy s hlasem rozhodujícím

V souvislosti s tímto tématem bylo na návrh Doc. Lišky odhlasováno členy ÚORH zrušení usnesení ÚORH č. 31/07 bod č. 1) z 7.3.2007 (tj. provádění týdenních reportingů a jejich předání Ing. Bočkovi.)

Poté se Ing. Richter rozloučil se zástupci HVP, a.s.
Ing. Jirota informoval o výsledcích hospodaření Fire Edit, s.r.o., které skončilo ziskem ve výši přes 0,4 mil. Kč.

3/2/2007 Vedení SH ČMS a Ústřední odborná rada hospodářská vzala hospodářský výsledek Fire – Edit, s.r.o. na vědomí a ukládá členům SH ČMS v orgánech HVP, a,s, aby iniciovaly pokračování spolupráce HVP, a.s s Vydavatelstvím časopisu Alarm – Revue.

    Přijato všemi členy s hlasem rozhodujícím

Po tomto bodě Ing. Richter poděkoval členům ÚORH za aktivní přístup k projednávaným otázkám a pokračovalo jednání Vedení SH ČMS.

Členové vedení se vrátili k projednávané problematice a v diskusi znovu podpořili nutnost rychlejšího uvolnění kapitálového propojení mezi VPO, a.s. a HVP, a.s.. V souvislosti s kontrolou ČNB v HVP, a.s. a výkyvy ve výsledcích hospodaření HVP, a.s. způsobených kalamitami v zimních měsících roku 2006 a 2007, probíhala i diskuse, směrem k hledání strategického partnera pro tuto naši klíčovou společnost.

3) Kontrola plnění usnesení.

Předložen písemný materiál, ke kterému nebyly vzneseny připomínky, poté bylo projednáno plnění úkolů z návrhu zápisu z VV SH ČMS konaného 15.3.2007 v Přibyslavi a také k nim nebyly vzneseny připomínky.

4) Příprava jednání VV SH ČMS a shromáždění starostů

Byla odsouhlasena pozvánka na obě akce se kterými budou rozeslány již dříve projednané a odsouhlasené materiály ekonomického charakteru. Ostatní materiály budou předány účastníkům při presenci.
Účastníci Vedení doporučili starostovi SH ČMS pojmout do jeho vystoupení některé zásadní myšlenky projednané na tomto jednání.

5) Hodnocení XII. Reprezentačního plesu SH ČMS

Ples proběhl úspěšně v kulturním domě v Klatovech dne 10. března 2007, starosta SH ČMS i touto cestou poděkoval pořadatelům plesu, zejména OSH Klatovy za velmi dobrou organizaci celé akce . Informace byla vzata Vedením na vědomí.

6) Různé

a) Ing. Olšanský informoval o statistickém srovnání zapojení dobrovolných hasičů do zásahové činnosti, v delší časové řadě. Z toho vyplynul pokles počtu jednotek JSDHO ve všech skupinách, což označil za alarmující. Uvedl též skutečnost, že počet úrazů při zásazích je u dobrovolných jednotek až 4x vyšší než u profesionálních. To svědčí nejen o nutnosti dovybavit dobrovolné hasiče ochrannými pomůckami, ale především zajistit jejich odpovídající pravidelný výcvik. Lze konstatovat, že značný počet dobrovolných hasičů na funkci velitel, zástupce velitele a strojník neprošlo předepsaným vstupním nebo cyklickým školením. Je proto nepochopitelné, že GŘ HZS nemá zájem o pomoc v této věci školskými zařízeními SH ČMS.

    4/2/2007 Vedení SH ČMS doporučuje VV SH ČMS, aby uložil Ústředním odborným radám Velitelů a Pro školení a výcvik, aby uvedenou situaci analyzovali a ve spolupráci s Kanceláří sdružení zjistili, po linii SH ČMS, skutečný stav v oblasti odborné přípravy zejména v jednotkách JPO V. a Nezařazení.

b) Ing. Olšanský upozornil, že některé úkoly přijaté III. řádným sjezdem a obsažené v „Programovém prohlášení“nejsou pravdivě hodnoceny. Zejména se jedná o ty úkoly, které nejsou plně v rozhodovací pravomoci SH ČMS. Bude potřeba najít mechanismus, jak tyto otázky řešit, nebo pokud to bude nutné přijmout shromážděním starostů opatření na jejich úpravu.

Vedení přijalo usnesení:
    5/2/2007 Vedení SH ČMS doporučuje VV SH ČMS, aby uložil vedoucím Ústředních odborných rad úkol, zabývat se detailně úkoly přijatými III. řádným sjezdem. Následně předložit cestou Kanceláře SH ČMS stav průběžného plnění těchto úkolů,včetně návrhů na opatření k jejich další realizaci . Starosta Ing. Richter poděkoval přítomným za aktivní přístup a jednání Vedení SH ČMS ukončil.

     

    Zaznamenal Ivan Jirota

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017