Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Vedení Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 8.2. 2007, Praha
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes160
mod_vvisit_counterVčera618
mod_vvisit_counterTento týden1043
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc7042
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096180097
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 8.2. 2007, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:30

Záznam z řádného jednání Vedení SH ČMS konaného dne 8.2. 2007 v Praze společně se starosty KSH

Přítomni: starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstkové starosty SH ČMS Lubomír Janeba, Josef Netík, vedoucí ÚKRR PhDr. Josef Juráň, poradce starosty Ing. Ivan Jirota a Ing. Ján Olšanský, CSc, ředitel Kanceláře SH ČMS Jan Aulický, ředitel ÚHŠ B.P. Vojtěch Pekárek

Přizván: Dr. Ivo Havlík (jednatel společnosti FIRE-EDIT)

Omluveni: náměstkové starosty SH ČMS Ing. Monika Homolková-Němečková, Doc. Ing. Václav Liška, Ing. Jan Karger, ředitel CHH Přibyslav Jiří Pátek

Přizváni: starostové KSH Josef Páv, Václav Žižka, Josef Černý, Pavel Doubrava, Milan Navrátil, Jiří Orsák, Rudolf Makkai, František Grubauer, Luděk Sýkora, Josef Krajča, František Matoušek, Josef Gargula a Ing. Leo Kuběna

Omluveni: Ing. Antonín Maděra (zastoupen Janem Černíkem)

Zahájení

Zahájil starosta Ing. Richter, který všechny přítomné přivítal a přednesl program. Vedení program i se změnou schválilo.

Kontrola plnění usnesení

Ing. Richter přednesl jednotlivá sledovaná usnesení z jednání VV SH ČMS, která se plní průběžně. Usnesení č. 66/2006 umístění expozice CHH Přibyslav v muzeu Ústí nad Labem se zruší a to z důvodu, že město Ú.n.L. zatím upustilo od vybudování muzea. Usnesení 72/2006 uvolnění p. Řepiského ze správní rady Nadace hasičského hnutí je splněno. JUDr. Řepiský nechce již uvolnit z této funkce. Usnesení 70/2006 se vůči VPO,a.s. částečně splnilo a to nástupem nového generálního ředitele Ing. Miloše Kříže, MBA.

p. Navrátil k tomuto informoval, že nový generální ředitel již byl na prodejně v Liberci a velice se zajímá problematiku a navrhuje řešení.

Ing. Richter informoval o převodu akcií VPO,a.s. v držení DPO SR na SH ČMS a HVP,a.s., Podepsáním kupní a darovací smlouvy převedla DPO SR veškeré akcie VPO,a.s do ČR čímž prakticky skončilo přátelské dělení majetku našich dvou organizací.

Vyhodnocení plnění grantů MV a projektu MŠMT za rok 2006

Ing. Jirota- materiál k tomuto bodu byl předložen písemně a to ke každému projektu zvlášť. Granty MV ČR byly vyčerpány v celkové výši 15 155 000,- Kč a nic se nevrací. Projekt MŠMT byl 16 500 000,- Kč a vrací se 14 657,- Kč, což je zanedbatelná částka jelikož tyto finance jdou až do základních článků SH ČMS a dost složitě se vyúčtovávají.

Dalšími granty, které SH ČMS obdrželo byly granty na obnovu hasičské techniky od MK ČR na obnovu štábního automobilu Praga a grant na obnovu loutek od MK ČR pro loutkové divadlo SDH Borovany. Oba tyto granty se též podařilo vyčerpat v plné výši.

Příprava pracovních porad starostů OSH

Ing. Richter starostům nastínil připravované republikové akce, které by se měly na poradách zmínit a to:

  • 10.3. 2007 XII. Celorepublikový ples SH ČMS konaný v Klatovech (pozvánky již byly rozeslány a akce proběhla hasičskými médii).
  • 17.3. 2007 I. společenské setkání dobrovolných záchranných složek v Hotelu Praha (Praha – Dejvice) na setkání obdržíme 100 volných vstupenek a proto žádáme o pomoc při zajištění účasti.
  • 15 – 16.6. 2007 konání hasičských slavností v Litoměřicích
  • 8. – 9.9. akce SH ČMS PYRO-CAR 2007 – svět požárních automobilů, jejich řidičů, strojníků a hasičů. Akce je prezentována v hasičských médiích a již se hlásí vystavovatelé z řad firem a samotné SDH. Předsedou organizačního výboru byl schválen minulým VV SH ČMS Dr. Havlík, vedení schválilo návrh, aby garantem za VV SH ČMS pro tuto akci byl náměstek starosty L. Janeba.
  • přerozdělení dotací na požární techniku pro jednotky SDH, které si o dotaci společně s obcemi požádaly
  • přípravě skupiny poslanců otevřít zákon o pojišťovnictví, do kterého by se v dalším pokusu pokusila dát změna tzv. zábrany škod, kdy by pojišťovny byly povinny dávat určité procento z pojištění odpovědnosti provozu mot. vozidel na všechny dobrovolné záchranné složky. K tomuto je zapotřebí oslovit poslance, aby návrh podpořili. Všichni starostové KSH obdrželi seznam poslanců ve svém kraji.

Informace členů vedení a různé

Ing. Richter - předložil Vedení grafický návrh Záslužného řádu českého hasičstva a požádal členy vedení i starosty KSH k vyjádření. Z 6. návrhů byl vybrán návrh č. 5.

p. Černý – starosta KSH Plzeňského kraje si postěžoval na redakci Hasičských novin, která nereagovala na zaslaný článek. Tento neotiskla a ani pisateli nedala vědět proč a z jakých důvodů.

p. Gargula – starosta KSH Jihomoravského kraje – ve VPO,a.s. se nic nezměnilo. To že byl vyměněn GŘ a nějací lidé ve vedení je sice hezké, ale v podstatě nic to nemění. Zboží stále není, jsou dlouhé dodací lhůty a celkově má firma špatnou pověst. Všichni dobří obchodníci byli z firmy vyštváni a dnes mají své prosperující podniky, kterými VPO,a.s. konkurují a to měla VPO,a.s. nejlepší podmínky po roce 1989 k podnikání a takto to dopadlo.

  • k tomuto se rozvinula velká diskuse, ze které vyplynulo že novému generálnímu řediteli je potřeba dát čas pro rozjezd. Firma má určité problémy a nové vedení se je snaží řešit

 

Ing. Richter informoval členy vedení a Starosty KSH dále o:

  • rekonstrukci topení a plynofikace zámku v Přibyslavi, která stále pokračuje a v současné době se zámek připojuje na plynový řád.
  • přestavbě Garni hotelu Přibyslav, kde se v současné době dokončila hrubá stavba a střecha a začínají se dělat sociálky. Na jednání SS OSH ve dnech 27. – 28.4. by měl být hotel již v provozu
  • o požadavku komise CTIF historie a muzejnictví, aby ČR nechala vyškolit v CTIF jednoho člověka, který bude udělovat certifikáty historickým hasičským automobilům v ČR. Za ČR byl navržen Ingo Schmidt, který je odborníkem v automobilové historii a má dobré jazykové znalosti. Vedení návrh podpořilo a schválilo Ingo Schmidta, aby vyjel na školení CTIF.

 

Další jednání vedení SH ČMS se uskuteční dne 8. března

Jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání a popřál šťastnou cestu domů.

Zapsal dne 8.2. 2007 Jan Aulický ml.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017