Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes20
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2069
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8068
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181123
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 11.1. 2007, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:27

Záznam z řádného jednání Vedení SH ČMS konaného dne 11.1. 2007 v Praze

Před zahájením Vedení SH ČMS navštívili president DPO SR JUDr. Jozef Minárik a generální sekretář DPO SR Vendelín Horváth a to při příležitosti převodu akcií VPO,a.s. na SH ČMS čímž podle slov p. Minárika skončilo přátelské dělení majetku našich dvou organizací.

Zahájení

Zahájil starosta Ing. Richter, přednesl přítomným program a požádal o posunutí bodu 4 programu na první místo. Vedení program i se změnou schválilo.

Činnost kanceláře SH ČMS, ÚHŠ, CHH a Nadace

  • p. Aulický - materiál předložen písemně a proto zdůraznil pouze odlišnosti od minulého roku, které se Kanceláří SH ČMS musí zajistit a to:
    • zajištění spolupořádání hasičských slavností Litoměřice
    • zajištění spolupořádání akce PYRO CAR 07
    • zajištění výjezdu reprezentace mladých hasičů do Švédska
    • spolupracovat s ČNV CTIF při přípravě na XIV. mezinárodní hasičskou soutěž a XVII. mezinárodní soutěž hasičské mládeže v Ostravě 2009
    • sledovat aktualizaci www stránek SH ČMS a průběžně doplňovat o aktuální informace z dění v CHH Přibyslav, ÚHŠ a SH ČMS
  • p. Pekárek - materiál předložil písemně a to ve formě zprávy o činnosti ÚHŠ B.P. za rok 2006. Plán kursů byl stanoven na 600 posluchačů a byl překročen o 296 posluchačů. Mimo školení ještě ÚHŠ zajišťovala další akce pro SH ČMS a jeho organizační články. Finanční oblast je vyrovnaná a v současné době se škola i s dotací uživí.
  • p. Pátek - materiál předložil písemně a to ve formě zprávy o činnosti CHH Přibyslav. Stálá výstava je otevřena celoročně a zámek v minulém roce navštívilo 5396 osob. Neustále se výstava upravuje a mění se některé expozice. Probíhá rekonstrukce automobilu Praga RN z roku 1934. Byly připraveny podklady pro akreditaci archívu jako soukromého archívu aby mohl tento archív být zahrnut do Národního archivního dědictví. V současné době na zámku probíhá rekonstrukce topení.
  • Ing. Karger - materiál předložil písemně a to ve formě zprávy o činnosti ÚHŠ J.K. ze kterého se dá vyzdvihnout splnění plánu počtu posluchačů, nárůst finančních prostředků a zisk školy. Stále se snažíme podávat různé granty a zatím se nám to daří. Škola funguje s personálním obsazením dobře a v současné době máme naplánováno obsazení všech víkendů až do prázdnin. Ve mzdách jsme pod celostátním průměrem a proto navrhuji zvýšení mezd pracovníkům ÚHŠ.
  • p. Pátek – Nadace na podporu hasičského hnutí v minulém roce plnila všechny stanovené úkoly dané jí správní radou. Z nadace bylo rozděleno na 83 žádostí od různých žadatelů 859 tis. korun. Výroční zpráva se teprve připravuje ve které budou zveřejněny všechny poskytnuté granty i jména dárců.

Usnesení Vedení:

  • Vedení vyslovuje poděkování všem ředitelům a zaměstnancům Kanceláře SH ČMS, ÚHŠ, CHH a Nadace za zabezpečování stanovených úkolů v roce 2006.
  • Vedení ukládá p. Pekárkovi vypracovat námět na důstojné oslavy 50. výročí založení školství v Býlích Poličanech.
  • Vedení ukládá řediteli CHH důstojně vystavit certifikát vydaný CTIF k určení CHH jako archivu CTIF, dále mu ukládá dále jednat se státními orgány k zajištění potřebných dokumentů k povolení zastřešení nádvoří zámku Přibyslav. Dále ukládá řediteli prezentovat film o přestavbě zámku Přibyslav na SS OSH a dále při každé možné příležitosti.
  • Vedení navrhuje řešení mezd posunout na termín konání (krátké jednání vedení) VV SH ČMS po předložení konkrétních písemných návrhů.

Kontrola plnění usnesení

  • starosta SH ČMS zhodnotil kontrolu plnění usnesení, kde konstatoval, že usnesení 61/ 2006 o zabezpečení akce PYRO CAR 07 a termínu předání titulů ZH se změní na průběžné plnění, usnesení 62/2006 o skartačním řádu bylo splněno vydáním Souboru předpisů 2007 a usnesení 70/2006 o firmách HVP a VPO bylo splněno. Usnesení 73/2006 o prevenci bylo také splněno.

Příprava jednání VV SH ČMS a SS OSH

  • starosta předložil Vedení pozvánku na jednání VV SH ČMS. Pozvánky již byly s některými materiály rozeslány. Další materiály které se týkají VV SH ČMS a muselo je projednat vedení SH ČMS půjdou na stůl.
    • k přípravě SS OSH zatím pouze k bodu odborné přednášky, kde Vedení doporučuje aby bylo členům SS OSH předneseno ředitelem CHH problematika činnosti nadací v ČR a zvláště nadace pro podporu hasičského hnutí a její možnosti grantů
Ing. Richter informoval Vedení, že na společném zasedání VV SH ČMS a starostů KSH byla velká kritika na činnost návrhové komise SS OSH pod vedením Doc. Ing. Václava Lišky a to z důvodu jejího údajného nesvolání na posledním SS OSH.
  • v diskuzi doc. Liška objasnil systém fungování této komise, která se na výzvu předsedajícího sejde o polední přestávce, prodiskutuje připravený písemný návrh usnesení, doplnění jej o náměty a připomínky z jednání i od členů komise. Tyto úpravy předseda komise vždy zapracoval v PC v kanceláři ředitele CHH a následně jej přečte na SS OSH ke schválení. Členové komise se vždy dohodli, že pokud se v závěrečné části jednání po obědě neobjeví nějaká zásadní, nová skutečnost je tento Návrh (bez dalšího setkání komise) předložen Sněmu (pokud by se zásadní, nová skutečnost objevila samozřejmě se komise sejde a posoudí jeho zařazení do návrhu usnesení). Schvalování takto připraveného návrhu usnesení návrhovou komisí pak nechá řídící odsouhlasit, je upraven po jazykové a technické stránce, vytištěn a podepsán řídícím schůze a předsedou návrhové komise, takže si jej starostové mohou ihned odvézt s sebou.
  • tento způsob byl uplatňován při jednání Návrhové komise na všech SS OSH od sjezdu (a nebyl až dosud připomínkován ani členy komise, ani starosty) a stejným způsobem proběhlo vše i na posledním SS OSH
  • vedení na návrh doc. Lišky schvaluje, aby v letošním roce byl výkonem funkce předsedy návrhové komise jiný člen VV SH ČMS a doporučuje, aby předseda návrhové komise v seznamu jejích členů označil přítomné členy na jednání.

Příprava XII. Reprezentačního plesu

  • p. Aulický – informoval, že ples se bude konat v kulturním domě v Klatovech dne 10. března 2007. Součástí letošního plesu bude i vyhlášení MISS hasička. Na OSH Klatovy je zvolen plesový výbor, který již na přípravách pracuje. Informace o konání již proběhly tiskem a v el. poště OSH. V současné době se připravují pozvánky a zvací dopisy pro hosty a sponzory.
    • vedení ukládá Kanceláři SH ČMS vypracovat seznam zvaných hostů do kterého se zahrnou ministři vnitra a školství, všichni poslanci a senátoři Plzeňského kraje, vedení města Klatovy, ředitelé HZS krajů, starostové KSH, vedení GŘ HZS, VV SH ČMS a zástupci partnerských a sponzorských organizací.

Přehled zahraniční spolupráce SH ČMS v roce 2006 a předpoklad na rok 2007

  • ing. Richter tento materiál byl Vedení předložen v písemné formě. Vedení mělo jednu připomínku a to doplnit do plánu výjezdů Seminář pro Starosty OSH a členy VV SH ČMS plánovaný na měsíc květen 2007 do Rakouska.
  • Vedení ukládá ÚORV a ÚORM vypracovat přednášky na téma sportovní vyžití mladých hasičů (plamen) a hasičů (PS), které budou předneseny při konferenci podunajských států CTIF v Litoměřicích.
  • Ing. Richter navrhl pozvat zahraniční delegace všech sousedních hasičských organizací na akci PYRO CAR 2007 do Přibyslavi.
  • Vedení uložilo náměstkovi pro represi p. Netíkovi zmapovat odbornou přípravu členů dobrovolných jednotek sousedních států co se týče školských zařízení a jejich systému vzdělávání. Po té využít těchto informací k přípravě konference na toto téma s pozváním zahraničních zástupců hasičského školství a státních úředníků ČR.
  • Ing. Homolková Němečková informovala, že se již připravuje výjezd na mezinárodní soutěž mladých hasičů do Švédska a že již dnes je zapotřebí se zajímat o to jestli SH ČMS vyšle nějakou delegaci, jak se jim zajistí nocleh atd.
  • Vedení rozhodlo, že na soutěž vyšle mimo oficiální výpravy ještě čtyřčlennou delegaci v osobním vozidle a to pouze na hlavní soutěž a k tomu uložilo Kanceláři SH ČMS zajisti v místě soutěže ubytování po dobu hlavní soutěže. Dále vedení schválilo konečnou verzi rozpočtu pro zabezpečení přípravy a výjezdu základní výpravy ve výši 830 000 Kč ( 305 000 Kč dotace MV a MŠMT, 525 000 Kč vlastní zdroje SH ČMS).

Ediční činnost (záměr na rok 2007)

  • Jan Aulický informoval Vedení o tom, že je již připraven Soubor vnitřních předpisů SH ČMS, který bude obsahovat: Stanovy SH ČMS, Organizační řád SH ČMS
      - Jednací a volební řád SH ČMS
      - Stejnokrojový předpis SH ČMS + plakát s funkčním označením
      - Statut čestných titulů a vyznamenání SH ČMS
      - Statut odborných rad SH ČMS, Spisový a skartační řád SH ČMS
    • po diskusi se Vedení rozhodlo uložit kanceláři SH ČMS vytvořit dopis pro rakouský svaz s prosbou jestli nemají nějaký výukový film pro nácvik tradičních disciplín CTIF, který by bylo možno použít a to s možností předabování
    • dále Vedení uložilo vedoucím ÚOR připravit stanovisko s návrhem na ediční činnost rad pro rok 2007
  •  

     

    Soubor předpisů obdrží v co nejkratším čase všechna OSH na počet sborů a k tomu budou mít 10 ks navíc. Další předpisy budou k dispozici za úplatu v Kanceláři SH ČMS. Předpisy dále obdrží všichni členové ústředních orgánů SH ČMS.

    Ing. Homolková Němečková nastínila problém, že je málo materiálu k nácvikům tradičních disciplín CTIF a družstva se nemají jak připravovat. K nácvikům jsou pouze pravidla, jejichž verze je však velmi nepřehledná a orientačně náročná a DVD s nácvikem natočené v devadesátých letech, které ovšem již nevyhovuje moderním trendů v plnění klasických disciplín CTIF.

Informace členů vedení

  • Ing. Richter uložil náměstkovi p. Netíkovi vyvolat jednání ÚORP tak aby se sešla v co nejkratším čase.
  • Ing. Richter předložil vedení došlé návrhy a připomínky od KSH k přerozdělení dotace z Grantu MV ČR č. 1 na mzdy OSH. Návrhy došly od KSH Moravskoslezského, Středočeského, Jihomoravského, Zlínského, Pardubického, Plzeňského, Jihočeského a kraje Praha a Vysočina.
    • Vedení uložilo Kanceláři SH ČMS vypracovat tabulku s jednotlivými návrhy a jejich řešeními a to pro přehlednost.
  • Ing. Richter předložil Vedení nástin cen prodejních medailí, které se musely díky celosvětovému zvýšení cen mědi a ostatních komodit. Ceny medailí se nezvyšovaly celkem 4 roky . K razantnímu nárůstu ovšem nedošlo. Pouze nová medaile Sv. Floriána je trochu dražší a to z důvodů výroby nových nástrojů.
    • Vedení cenový návrh odsouhlasilo a doporučilo ho předložit VV SH ČMS
    • medaile Sv. Floriána bude možno volně vyměnit tomu kdo má odznak Sv. Floriána. Výměnu může zabezpečit pouze OSH, které má přehled o tom kdo je držitelem odznaku Sv. Floriána. Medaile je k dispozici za úplatu v Kanceláři SH ČMS
  • Ing. Richter informoval Vedení SH ČMS, že DPO SR připravuje sjezd a proto navrhuje VV SH ČMS udělit DPO SR Čestný prapor SH ČMS
  • p. Aulický informoval, že o zajištění plesu na rok 2008 požádalo OSH Benešov
  • Ing. Richter informoval Vedení a zvláště Doc. Ing. Václava Lišku, že ho na základě problému s dotazníkovou akcí v HN odvolal z funkce I. náměstka starosty SH ČMS.
  • Doc. Ing. Václav Liška předložil Vedení návrh na svolání redakční rady Alarm – revue, kde se nechal vypustit.
    • Vedení Ing. Lišku na seznam členů redakční rady doporučilo vrátit a uložilo Kanceláři zaslat pozvánku Dr. Havlíkovi k návrhu místa a termínu ustavujícího jednání.
  • Ing. Richter informoval, že se vyměnilo vedení ve VPO, a.s. a to z důvodů vlastního odstoupení p. Raina. Do čela VPO,a.s. byl jmenován nový ředitel a to p. Kříž
  • Ing. Karger informoval Vedení že připravuje Univerzitu třetího věku směrem s výukou do Čech. Je otázka kam tuto výuku dát aby to splnilo účel university.
    • Vedení uložilo p. Kargerovi směřovat výuku do ÚHŠ Bílé Poličany a dalo mu mandát tuto věc v ÚHŠ a ve VŠB předjednat.
  • Ing. Homolková Němečková předložila Vedení návrh rozpočtu na MČR dětí a dorostu s požadavkem, aby kolektivy i jednotlivci byli ubytování v důstojnějším prostředí než ve školách na zemi, čímž se bezesporu výrazně zkvalitní technické zázemí mistrovství, ovšem rovněž podstatně navýší rozpočet akce.
    • Vedení schválilo rozpočet na rok 2007 s navýšením na zajištění důstojnějšího nocování závodníků a vedoucích a uložilo ÚORM v součinnosti s ÚORV navrhnout cesty spolufinancování MČR dalšími subjekty vzhledem k stále narůstajícím nákladů na mistrovství.

Jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání a popřál šťastnou cestu domů.

Zapsal dne 11.1. 2007 Jan Aulický ml.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017