Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes482
mod_vvisit_counterVčera827
mod_vvisit_counterTento týden2531
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc8530
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096181585
Petrohrad 2011 Tisk
Středa, 13 Červenec 2011 12:42

Vrátili jsme se všichni v pořádku domů s hodně zážitky a novými zkušenostmi. Pro kluky co závodili i pro trenéry to byla první zkušenost z takhle velké akce. Nikdo moc nevěděl do čeho jdeme, co nás čeká. Celá příprava byla v podstatě jen 4 měsíce, soustředění 1,5 dne , všichni měli zkušenosti s věží nulové.

V Rusku mě  zaujalo dost věcí, zmínil bych jen  organizaci. Neustálé měnění plánů, harmonogramů, chaos. Co se domluvilo, za chvíli bylo jinak. Na druhou stranu, jednotliví  opatrovníci naší výpravy fungovali perfektně. Zajistili vždy okamžitě co jsme potřebovali, i nepotřebovali, bohužel dohromady jim  to moc nešlo.

Do Petrohradu jsme přijeli o den dříve než ostatní státy a měli jsme tak o jeden den tréniku navíc. Potřebovali jsme  hlavně vyzkoušet předávky na štafetě, když nám pro zranění vypadl  Tomáš Vlček. Na úsek s bariérou jsme zkusili Honzu Gáška a Matěje Krayzela. Ostatní mezitím dolaďovali stovky. Nakonec padla volba na Matěje.  Díky české diplomacii si kluci mohli navíc šahnout i na tréninkovou věž v hale vedle stadionu.

V neděli byli na  programu  tréniky.  Na každou  disciplínu bylo jen 15 minut, bohužel  mezi jednotlivými disciplínami nebyla žádná pauza. Takže opět zbytečný chaos a spěch. I tak jsem vyzkoušeli co jsme potřebovali a hlavně bez zranění. Náš nácvik na útok zaujal všechny ostatní státy a okolo základny bylo hodně plno. Český požární útok má ve světě pořád velký respekt.

V pondělí se začalo závodit naostro.  Startovalo se nejmladší kategorií. Vláďa  Šenk rozběhl  perfektně a podle předpokladů. Bohdan Sroka  mě překvapil, když zústal těsně s časem za Vláďou. Honza Gášek zalezl prvním pokusem na jistotu perfektní čas a druhým pokusem ještě zlepšil  a postoupil do finále. Střední kategorie následovala hned po nejmenších.  Všichni kluci zalezli podle plánu. Start nejstarších se urychlil o 45 minut a bohužel  to  na kluky dost zapůsobilo, nestihli se pořádně rozběhat a připravit se na závod. Na věži se jim  moc nedařilo. Přesto jsem věřil, že se všechno ještě obrátí ve zbylích třech disciplínách. Součástí večerního zahajovacího programu byla samozřejmě finále na věži a naše první želízko v ohni. Honza to všechno nesl s klidem. Už od startu ukázal jak je rychlý  a  u věže byl první. Při zálezu trochu  chytil o parapet a oknem prolétl po hlavě. Pokus byl uznán jako platný a naše první medaile byla na světě.

Úterní program byl na dvě části, dopoledne stovky a odpoledne štafety.  Naše miminka začala stovky zase podle předpokladů. Vláďa i Bohdan  s časy těsně nad 20 s. Honza už svým prvním pokusem postupoval do finálových rozběhů z prvního místa. Prostřední  kategorie to rozbalila stejně jako nejmladší. Matěj  Krayzel mazácky pojistil  prvním pokusem, stejně jako  Martin Lidmila. Tomáš Weidinger v novém osobním rekordu. Martin ještě druhým pokusem pod 17 sec zlepšil a obrovsky mě překvapil, další účast ve finále. Z rozběhů na věži jsme se poučili, včerejší  chyba už se neopakovala a nejstarší se v klidu připravili na svoje rozběhy. Přesto jsem se trochu bál  jak zvládnou atmosféru , zvlášt´ po  individuálních úspěších Honzy a Martina. Zvládli to perfektně a ukázali, že to budou velcí závodníci. Zahajoval Michal Bulín, po něm šel Petr Vaculín a nakonec Franta Kunovský. Všichni dosáhli časů jaké jsme potřebovali. Franta druhým pokusem  zlepšil a měli jsme další účast ve finále.

Hned po skončení rozběhů začalo finále. Na začátku naše největší radost. Honza nedal nikomu šanci už od startu a suveréně vyhrál. První zlato pro českou republiku, poprvé český závodník oběhnul stadion s Českou vlajkou. Pokračovalo se ve střední kategorii opět s českou účastí. Martin se nedal  a byl s ostatními  pořád nastejno, rozhodnul rozdělovač. Náš další úspěch a Martinovo  4.místo. Nakonec nastoupila nejstarší kategorie.  Franta  se se soupeři taky moc nemazal, o 0,07s druhé místo. Kluci mě překvapili, jak šli do závodu bez přehnaného respektu, bez trémy a v klidu. Celkově tedy 1.místo v této disciplíně.

Odpolední štafety se strašně táhly, představování všech a hymny zabrali dost času. Martinův domeček přesně jako na tréninku, narychlo nasazený Matěj  vše  zvládnul, pak bohužel hodně špatný pád Franty z kladiny, Michal poctivě zahasil. Na druhý pokus bohužel nešlo vyměnit Frantu, ale ten ukázal srdce bojovníka a překousnul bolest. Druhým pokusem kluci zlepšili a vybojovali další medaily.

Poslední soutěžní den byly v plánu útoky, pořád jsme měli šanci na bednu. Po převzetí  vybavení  jsme museli vše obrousit, upravit, opilovat tak , aby nám šly hadice a savce vůbec spojit. Ukrajina  a Rusko předvedli časy těsně nad 20sec. V prvním pokusu bylo pár chyb a čas nebyl podle očekávání. Druhým pokusem kluci zlepšili a dosáhli na další medaili.

V celkovém součtu nám chyběl jediný bod na třetí místo, bod který šel dohnat ve všech disciplínách, teoreticky.  Všechny to mrzelo a zklamaný jsem byl i já. Postupem času mi ale došlo co kluci dokázali. S tak krátkou přípravou a možnostmi jaké každý má. Čtvrté místo beru jako obrovský úspěch a tihle borci budou pro mě navždy “ Golden Boys”. Jsem hrdý na to, že jsem u všeho mohl být s nimi. Nikdy nezapomenu na to, jak Honza Gášek stál na jedničce, držel vlajku a hrála hymna. Nikdy nezapomenu, jak v každém finále běžel  jeden Čech. Nikdy  nezapomenu, jak všichni  bojovali jako tým  a ne každý za sebe.Tak jsme čtvrtí, no a co.

Na věži máme pořád co dohánět. Na stovkách jsme porazili celý svět. To beru jako zásluhu pořádání soustředění dorostu pod záštitou SHČMS  po celé republice. Kolektivní disciplíny jsou naše přednost a potřebují hodně trénovat.

Chci poděkovat  všem, kteří se podíleli na přípravě jak soustředění, tak i domácím tréninkům kluků. Díky za práci na soustředěních patří i ostatním trenérům, kterými jsou  Václav Novotný, Jan Vráblík, Jakub Paulíček,David Grůza, Martin Roháč a Martin Stuchlík.

Jan Vachata

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 
Banner

plakat chp-2017