Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes326
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1202
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc6115
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171926
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 6.4. 2006, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:23

Záznam z jednání Vedení SH ČMS konaného dne 6.4. 2006 v Praze

Zahájil starosta Ing. Richter, přednesl přítomným program a zvlášť přivítal ředitel ÚHŠ BP p. Pekárka. Poté navrhl přesunout bod k kontrolním zprávám o výsledcích činnosti SH ČMS z bodu 4 na bod 1.
Vedení se na změně dohodlo a program schválilo.

  • Kontrolní zpráva o výsledcích činnosti SH ČMS v I čtvrtletí 2006, včetně výsledků činnosti ÚHŠ a CHH
    • ÚHŠ Bílé Poličany ředitel Vojtěch Pekárek.
      • Ve škole probíhá školení technických kursů a to strojníků, velitelů obsluh motorových pil atd. Stavy se daří naplňovat a v současné době máme proškoleno 311 hasičů. Příští týden probíhá kurs kde bude 19 strojníků a 38 velitelů. Škola proškoluje dle plánu. Finanční otázka je ale, velmi špatná. V měsících co není možno školit (letní měsíce a přechod roku) se dostává do deficitu jelikož musí platit nájem a mzdy. V té době vzniká dluh který se musí uhradit a to půjčkami od SH ČMS. Dále jsou neustálé problémy s ubytováním uchazečů. V případě ubytování osob ze strany HVP musíme kursisty dopravovat do vzdálenějších míst okolo Poličan. Dotace od MV ČR nám velmi schází.
    • ÚHŠ Jánské Koupele ředitel Ing. Jan Karger.
      • V naší škole máme doposud proškoleno 370 osob a dále se k nám uchazeči hlásí. Nedaří se nám obsadit komerční kursy pro získání odborností prevence (osob odborně způsobilých a techniků PO). Velice se nám osvědčily kursy pro začínající vedoucí mládeže. Již proběhl první běh druhého ročníku university třetího věku. Na prvním běhu bylo z 32 přihlášených přítomno 22.
      • Ve škole probíhají neustále úpravy kuchyně dle evropských norem, opravili jsme střechu po zimě a toalety v hlavní budově v přízemí.
      • Neustále žádáme o různé dotace a již se nám povedlo získat 160 000,- z ministerstva obrany, z projektu MOST z ministerstva informatiky 200 000,- a z projektu EUROTEL 300 000,-
      • Momentálně jsou podány projekty na 15 mil. Kč, které ale nejsou zatím jisté. Na projektech pracuje p. Dvořák, který má s SH ČMS mandátní smlouvu a tu doporučuji prodloužit. V podaných projektech je plánována i odměna pro zpracovatele.
    • CHH Přibyslav
      • ředitel Jiří Pátek byl z jednání omluven, ale přesto měl dodat podklady k činnosti CHH Přibyslav. Toto nedodal.
    • K výše uvedenému se rozvinula diskuse se závěrem:
      Ing. Richter - vedení bere zprávy o činnosti ÚHŠ JK a ÚHŠ BP na vědomí a ukládá ředitelům společně s pedagogickou radou se zaobírat náměty s diskuse. Dále vedení ukládá řediteli CHH Přibyslav napomenutí pro neposkytnutí materiálu k jednání vedení i když vedení přijalo omluvu z jednání. Vedení souhlasí s prodloužením mandátní smlouvy s p. Dvořákem o dalších 6 měsíců. Dále ukládá p. Pekárkovi připravit materiál k fungování ÚHŠ BP a to v několika variantách a zamyslet se nad opuštění lesovny a pronájmu garáží.

    • Ing. Jirota - za 1 roku 2006 nejsou ještě finanční výsledky známi. Členské příspěvky jsou vybrány z 70% a pohledávky a závazky SH ČMS k OSH se teprve připravují k jednání SS OSH. Hospodářské výsledky SH ČMS se chovají dle schváleného rozpočtu loňského roku.
      • Ubytovna vybudovaná v podkroví Hasičského domu je pronajata firmě, kterou doporučil VV SH ČMS za 600 tis,- Kč ročně bez služeb. Nájemce p. Hofman na své náklady zrekonstruoval ubytovnu stávající, která je součástí pronájmu.
      • Sdružení vybudovalo novou ubytovací kapacitu, která se nachází v bývalé ústředně Hasičského domu.
      • Nájemce přízemních prostor Hasičského domu firma Prekos se k 31.3. odstěhovala. Kanceláře po této firmě se upraví a poté se tam přestěhuje Kancelář sdružení. Stávající kanceláře sdružení se pronajmou komerčně.

    Závěr:
    Ing. Richter - vedení vzalo informace o hospodaření SH ČMS a činnosti v Hasičském domě na vědomí a ukládá Kanceláři SH ČMS v souvislosti s odvodem členských příspěvků urgovat dlužníky. Dále ukládá Kanceláři vypracovat porovnání plnění finančního rozpočtu 1/4 roku 2005 s rokem 2006.

  • Předběžné výsledky činnosti HVP,a.s., VPO,a.s. a Fire - Edit, s.r.o. v roce 2005
    Ing. Liška - Fire-edit - předběžný zisk za rok 2005 je 37 000,- Kč
    • Flor. Club - má za úkol v nejbližší době zahájit rekonstrukci Garni hotelu v Přibyslavi
    • VPO,a.s. - personálně se již firma stabilizovala akorát v pobočce Brno se ještě hledá vedoucí. P. Jiroušek odešel z představenstva společnosti a vrátil se na pobočku v Ústí nad Labem.
    • Ve VPO je již zpracován přesný přehled zásob, početní stav zaměstnanců je optimální a již si na sebe dokáží vydělat. Dozorčí rada VPO.a.s. doporučuje prodej nemovitostí VPO,a.s. a to hlavně Ostravy, Ústí nad Labem a Brna. Ukázalo se že nemovitosti se nedají dnes využít v takové míře na jakou byly stavěny a v minulosti využívány. Našel se i zájemce o koupi ústředního domu VPO,a.s. v Praze Michly jehož hodnota se odhaduje na 140 mil., Kč . Toto hospodářská rada SH ČMS však nedoporučila.

    Ing. Richter - informoval přítomné o akciích VPO, které má v držení DPO SR. S prezidentem DPO SR bylo již jednáno a DPO SR nemá žádného jiného zájemce o tyto akcie. SH ČMS má zájem o koupi, ale zatím nemá potřebnou hotovost a proto byla DPO SR požádána aby zatím ve VPO,.a.s vydržela.

    Ing. Karger - vyřkl názor, že jednání na VV SH ČMS a vedení se točí v největším čase o společnostech v nichž má SH ČMS nějaký podíl. Spousta členů VV SH ČMS těmto debatám nerozumí a proto by se toto mělo omezit na nejmenší míru pouze informovanosti. Jsou na to špatné reakce.

    Ing. Richter - HVP,a.s. - zisk před zdaněním 15 mil. Kč. Zisk bude rozdělen do rezervního fondu . DR HVP,a.s. doporučila prodej části Fire-editu SH ČMS jako druhému vlastníkovi.

  • Příprava VV SH ČMS a SS OSH

    Ing. Richter - Výroční zpráva ze rok 2005 je již dána do tisku. Hlášení o činnosti OSH se již dopracovalo a upravilo. Výroční zpráva bude dána všem starostům OSH, členům VV SH ČMS a členů ÚKRR.

    • Pro příští statistické zjišťování je zapotřebí změnit sledované činnosti z dotazníků SDH a OSH. Spíše by jsme se měli zaměřit na sledování věcí, které nám pomohou při jednáních s politickými stranami a státními orgány.
    • V den jednání SS OSH proběhne v reprezentačním sále zámku Přibyslav křtění knihy "Havlíčkobrodsko na známkách", kterou napsal poslanec Parlamentu ČR p. Karel Černý. Jako kmotry si vybral ministra vnitra Mgr. Bublana a starostu sdružení Ing. Richtra. Ministr vnitra poté navštíví jednání SS OSH.
    • Kancelář SH ČMS vypracuje návrh usnesení a jednání povede p. Janeba.
  • Různé

    Ing. Richter - v souvislosti s odstraňováním následků povodní a přímých zásahů členů SH ČMS na povodních letošního roku musíme dát na internet poděkování za nezištnou pomoc. Pro další jednání s politiky musíme z okresů dostat co nejvíce informací, co při povodních v systému IZS skřípalo co chybělo a čeho je neustálý nedostatek, ale také naopak kladné postřehy.

    p. Janeba - Bylo by potřeba svolat aktivy k povodním na všech nejvíce postižených krajích k výměně zkušeností. Pro získání dalších financí by bylo dobré obeslat peněžní ústavy, kde máme nejvíce uzavřených smluv s žádostí o finanční podporu k zmírnění následků povodní.

    Kancelář SH ČMS má k dispozici 9 vysoušečů vlhkosti, které může nabídnout k propůjčení. Musí se obvolat nejvíce postižené oblasti a toto jim nabídnout.

Jednání vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání a popřál šťastnou cestu domů.

Zapsal dne 6.4. 2006 Jan Aulický ml.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017