Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes35
mod_vvisit_counterVčera182
mod_vvisit_counterTento týden2525
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc2041
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096185112
Záznam z jednání vedení SH ČMS dne 1.11. 2005, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 13:17

Záznam z jednání Vedení SH ČMS konané dne 1.11. 2005 v Praze.

1) Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Richter
V úvodu Ing. Richter přivítal všechny přítomné a nechal schválit program jednání, ke kterému neměl žádný člen jednání námitek.

2) Kontrola plnění usnesení z VV a Vedení SH ČMS (dále jen Vedení).
Jednání VV SH ČMS proběhlo dne 21.10. 2005 v Přibyslavi.
Zápis z jednání obdrželi všichni členové vedení písemně.

3) Informace členů vedení

  • pozvánka na seminář CO, který pořádá GŘ HZS a na kterém přednášejí zástupci evropské komise. Seminář se koná 4.11. 2005 v Národním archívu. Za SH ČMS se zúčastní p. Dvořák a p. Černík.
  • dopis p. Jarábka - na dopis odpoví Kancelář SH ČMS (dále jen Kancelář), musí se shromáždit podklady, všechny dopisy pisatele a všechny znění Stanov SH ČMS od počátku případu zajistí ředitel Kanceláře

Ing. Richter podal krátkou zprávu o služebním pobytu v Německu, kde i s řediteli krajů HZS navštívili několik hasičských sborů a škol

Ing. Karger

  • SH ČMS uspělo na 3. místě z 283 projektů u nadace Eurotel a to částkou 300 000,- Kč
  • podal informace z jednání pedagogické rady, která požaduje zpracování adresáře SDH i s emailovými adresami SDH. Kancelář začne pracovat na zpracování adresáře (využije všechny stávající dostupné informace)

Ing. Jirota navrhl spolupracovat při získávání emailových adres SDH s HVP a doplnit databázi SH ČMS o emaily z databáze HVP

Ing. Karger - informoval o učebních materiálech p. Krakovského a navrhl jejich realizaci

  • návrh na finanční odměnu za tento materiál zpracuje Ing. Homolková a Ing. Karger

Ing. Liška - informoval o návrhu paragrafového znění do příslušného zákona ("nemocenská na 100% pro záchranáře" - členy jednotek SDH obcí). Dopis podepíše pan starosta a bude zaslán do Sněmovny.

Ing. Homolková - informovala o oslavách 50. výročí loutkářského souboru SDH Borovany, které byly velice zdařilé s bohatým programem a výbornou účastí.

Ing. Olšanský informoval o přípravách na jednání ČNV CTIF a doporučil delegovat zástupce z řad SH ČMS do přípravné pracovní komise k mezinárodní soutěži v Ostravě 2009. O konkrétních zástupcích se dohodneme na příštím zasedání.

p. Netík - informoval, že dostal pozvánky na 2 shromáždění OSH a na krajský aktiv zasloužilých hasičů, kam byl také delegován.

4) Příprava jednání VV SH ČMS
Richter - projednat úkoly ze SS OSH

  • rady mají za úkol předložit písemně plány práce na rok 2006 a své složení
  • bod hasičský tisk bude podán ústně
  • bod o společnostech bude podán ústně
  • kontrolní činnost - Kancelář vytvoří tabulku plánu kontrolní činnosti členů VV SH ČMS směrem k nižším organizačním článkům - odpovědný: ředitel Kanceláře
  • k bodu soutěže CTIF a činnost ČNV CTIF bude podána ústní informace
  •  

5) Akciové společnosti (VPO,a.s. a HVP,a.s.)
VPO,a.s. - Liška - přednesl návrhy na řešení situace

  • Snaha o vyvedení VPO, a.s. ze struktury HVP, a.s.
  • restrukturalizace společnosti v personální oblasti a oblasti prodeje
  • vyvinout maximální úsilí o radikální změnu HV do 30.6. 2006
  • zachovat současný stav, stagnace

Je nezbytné, aby HVP a VPO připravila písemné podklady k stávající situaci. Vedení musí zaujmout stanovisko ke každé z navrhovaných variant (rozvoj, stagnace, ukončení činnosti a vznik nové firmy). Pokud se rozhodneme uvažovat v současné situaci o rozvoji byly podány následující návrhy:

  • návrh na změny v představenstvu a DR VPO
  • umožnit doc. Liškovi zachovat smluvní vztah (cca na 500 Kč/měsíčně) s HVP z důvodu zachování kontinuity informací.
  • vyslat ing. Lišku jako Krizového manažera do DR VPO ze strany HVP

p. Janeba - informoval o současné situaci ve VPO. Návrhy Doc. Lišky hodnotil jako velice věcné a racionální. Dále informoval o personální situaci ve VPO.
Ing. Olšanský - vyjádřil názor, že personální změny v DR a představenstvu VPO nepovedou k zásadním změnám.
Ing. Richter - varianta ukončení činnosti VPO je dle něj nepřípustná. Jako vhodná se jeví varianta rozvoj . Personální problém Ing. Raula. Je třeba zaujmout stanovisko k řešení dalšího působení nebo nepůsobení p. Raula ve funkci ředitele společnosti. Reakce na návrh Lišky (SS), uzavřít spolupráci HZS s VPO. HZS jako odběratel sortimentu (zejména výstrojového). Probíhají jednání s GŘ HSZ.
Ing. Liška - informoval o jednání vedení VPO - příprava seznamu užšího sortimentu, do konce roku 2005. Podal návrh na setrvání p. Navrátila jako předsedy představenstva.
Ing. Richter se dotázal zda je známo kolik je zaměstnanců na ústředí VPO v Praze.
Ing. Liška odpověděl, že cca 28 lidí, ale je naprosto reálná redukce na cca 15 osob (např. v souvislosti se zaváděním nového účetního systému, nově pojatou správou objektu v Michly atp. - není potřeba mít tak mnoho zaměstnanců)
Ing. Richter - názor na setrvání p. Raula ve funkci ano/ne
Janeba - samozřejmě, že by se některé pracovní úkony dali dělat levněji. Je však třeba zvážit, že p. Raul potřebuje určitou dobu na realizaci ve společnosti, včetně radikálního řešení nepopulární personální otázky jakou je propuštění. Odpověděl panu starostovi na otázku - ano, je pro setrvání p. Raula.
Ing.Liška - názor - P. Raul se cíleně chystá pracovní poměr ukončit a je otázkou zda chce on sám ve firmě působit. Navrhl získat zásadní stanovisko ing. Raula v případě jeho nezájmu zvážit jmenování Ing. Jiroty.
Ing. Olšanský- navrhl zadat úkol ke zpracování strategie budoucího vývoje ve VPO: 1) vedení VPO, 2) pobočky VPO - p. Válal, p. Pavlásek, p. Jiroušek 3) HVP, a. s.

K jednání byli přizváni p. Vlastimil Navrátil a Ing. Kubeš. Starosta vyzval oba přítomné, aby nás seznámili se svou představou o budoucím vývoji VPO.
Ing. Kubeš uvedl, že je nepřítelem uspěchaných a prchlivých řešení. VPO v dnešní podobě neohrožuje funkčnost HVP. Byl přítomen na SS, slyšel kritiku na VPO. V současné době získal informace od Ing. Raula, že hospodářský výsledek bude zisk 15 - 17 mil. Kč. Domnívá se, že současný management neměl dostatek prostoru provést výrazné změny v ekonomice společnosti. Přímý podíl v SH ČMS ve VPO bere HVP na vědomí. Výsledek 08/2005 je posvěcen auditorkou, v současné hospodářské chvíli je problémem obrat.
Ing. Navrátil - restriktivní fáze byla nutná, situace na podzim loňského roku byla kritická (zejména po stránce účetní). V tuto chvíli je vedení VPO schopno předložit administrativně zpracované objektivní výsledky. Pokud se podaří plnit plán v obratu, v tržbách - bude se plnit plán v zisku. Podařilo se snížit rezervy. Náklady jsou cca konstantní. Došlo k drobným úsporám. Zásadní problém je personální. V podstatě ve společnosti byly dva schopní obchodníci, (p. Válal, p. Jiroušek). Nyní máme další pracovníky, kteří se jeví efektivně např. p. Pavelka a p. Suchý - je tedy šance vývoj ve firmě změnit. Jsou vypořádány všechny závazky z minulého období. Nyní je šance vygenerovat 5 - 10 mil. zisku. Ovšem od léta se nedaří plnit plán. V průběhu let došlo k rozkolu osobních vztahů s hlavními dodavateli. Většinou chtějí platby předem. Nelze přesně stanovit jestli se podaří výsledky zlomit do konce roku.
Ing. Liška - představy p. Kubeše a p. Navrátila jsou, že není třeba provádět radikální změny. Dotázal se:

  • jak v roce 2006 firma získá finance na plnění daňových zátěží?
  • Je v roce 2007 cash-flow na rozpuštění rezerv?
  • Domníváte se, že stávající vazby mezi ústředím VPO a pobočkami jsou v pořádku?
  • Kvalitní zaměstnanci jsou dobře zaplaceni?
  • Zaměstnanci, kteří nepodávají kvalitní výkony nejsou zaplacení a odcházejí sami?

Ing. Navrátil - personální stav představenstva VPO je kritický. Z obchodního vedení VPO není v představenstvu v podstatě nikdo (kromě p. Březinové) Doplnit představenstvo o stávající perspektivní zaměstnance na ústředí je určitě přezaměstnanost. Logistická činnost na ústředí je velice špatná.
Ing. Richter - úvodní monolog p. Ing. Kubeše pokládal za alibistický. V podstatě to vyznělo, že ve VPO, a. s. je vše v pořádku a až nastane zásadní problém, tak si to "hasiči vezměte". Je rozhodne nepřípustné. Ve VPO není na daně, situace je kritická. Trváme na řešení a řešit to budou ti, kteří jsou za to placeni. Vedení SH ČMS to určitě není. Je nezbytné řešit personální otázku ve vrcholném managementu v DR a představenstvu.
Ing. Liška - doplnil pana starostu, že se shodli, že vrcholné orgány VPO a HVP předloží potřebné písemné materiály (analýzy) k dalšímu vývoji ve VPO. Řešení obratu ve vývoji firmy je nutné řešit v roce 2006. Je třeba vyvinout snahu aby Ing. Raul zůstal ve funkci a vytipoval se v horizontu r. 2006 nový GŘ.
Ing. Olšanský - VPO prodává oproti ostatním firmám velice draze. VPO musí nastavit obchodní politiku do určitých mezí.
Ing. Jirota - se sortimentem, který se prodává není možné dojít k obratu ve vývoji. Návrh na zastupování jednotných výrobků, zúžení sortimentu. Nelze uspět proti drobným prodejcům. Svou činností musí VPO pověřit specialistu s odpovídajícím platem. Je možné zpracovat analýzu k výše uvedenému, aby se dala posoudit?
p. Janeba - podpora názoru Ing. Jiroty. Ve VPO se takový odborník hledá již 15 let. Tvorba seznamu sortimentu - je nezbytné, aby ho tvořil člověk, který v tuto chvíli není s VPO svázán. Je třeba začít s personálními změnami v představenstvu a dozorčí radě.
Ing. Navrátil - souhlas s Ing. Jirotou - snížit marži, zúžit a doplnit sortiment (např. ochranné pomůcky).
p. Netík - VPO je gigant, musí mít nízké nákupní ceny, proč jsou prodejní ceny vyšší?
Ing. Olšanský - když bude ekonomický a obchodní ředitel člen představenstva musí být členem představenstva i generální ředitel.
Starosta SH ČMS poděkoval Ing. Navrátilovi a Ing. Kubešovi.
Ing. Richter - diskuse a sestavení nového představenstva:

VPO - p. Jiroušek, Ing. Navrátil, p. Nový, p. Suchý,
Tajemnice VPO - Březinová
DR VPO - Doc. Ing. Liška, Ing. Štěpánek, V. Holásek, Dr. Březinová, Ing. Kamrádek

V každém kraji by mělo být krajské středisko VPO.
Prodej části akcií DPO SR - k jednání jsou pověřeni - Ing. Richter, p. Janeba, Ing. Olšanský, Doc. Ing. Liška - pondělí 14. 11. 2005.

Závěrem starosta poděkoval za vstřícné jednání a popřál všem šťastnou cestu domů.

Ze zápisu Ing. Moniky Homolkové -Němečkové zpracovala Tereza Plicková.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017