Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes493
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1969
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5643
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178698
Záznam z 4.1.2011 Tisk
Pondělí, 11 Duben 2011 10:13

Záznam z řádného jednání Vedení SH ČMS konaného dne 4. 1. 2011 v Jeseníku

 

Přítomni:  starosta SH ČMS Ing. Karel Richter, náměstkové starosty SH ČMS, Ing. Monika Němečková, Ing. Markéta Stržínková, prof.hc.Dr.Ing. Václav Liška, Dr.h.c., Ing. Jan Karger , ředitel Kanceláře SH ČMS  Ing. Jan Aulický a poradce starosty Ing. Ivan Jirota.

Hosté: Starostka OSH Jeseník Dagmar Bártková, předseda OKRR Roman Varga a náměstek starostky OSH  Antonín Trusík

Omluven: Lubomír Janeba, Ing. Jaroslav Salivar a předseda ÚKRR PhDr. Josef Juráň.

1) Zahájení

Zahájil starosta Ing. Richter, přednesl přítomným program a požádal o připomínky a náměty.

 

■ Vedení program schválilo.

 

V úvodu starosta přivítal starostku OSH Jeseník p. Bártkovou, předsedu OKRR Romana Vargu a náměstka starostky OSH p. Antonína Trusíka. Zdůvodnil přítomnost vedení SH ČMS v Jeseníku, kdy VV SH ČMS doporučil více jednání výkonných orgánů dělat výjezdních pro řešení otázek na nižších organizačních celků. Poté dal slovo starostce OSH p. Bártkové.

 

- p. Bárková konstatovala že OSH Jeseník se už delší dobu potýká s finančními problémy. Při počtu v průměru 1200 řádných členů a odvodu členských příspěvků se situace bez podpory kraje, grantů a sponzorů nedá zvládnout. Okres Jeseník je na chvostu moravských krajů a je velmi chudý. V okrese je velká nezaměstnanost a o zvedání členských příspěvků nemůže být v tuto dobu ani řeč. Pro aktivity požárního sportu nám chybějí překážky a v okrese není ani odpovídající zázemí. Překážky pro děti jsou také ve špatném stavu. Všichni na tento okres zapomínají.  Letos pořádáme krajské kolo mládeže a i to bude úspornější a pouze na fotbalovém travnatém stadionu. Dluhy co máme vůči SH ČMS uhradíme z poloviny do konce dubna a z druhé poloviny do konce října. Dluhy vůči OSH Olomouc již splácíme.

Starostka dále upozornila na problémy s programem evidence SDH, které měli při převodu dat a které stále opravují, dále na připomínky SDH k akciím HVP,a.s., které se nevyplácí a na špatnou situaci vybavení OSH překážkami na PS a mládež.

 

- p. Trusík požádal vedení SH ČMS aby na OSH Jeseník myslelo a podporovalo ho při akcích a činnosti.

2) Kontrola plnění usnesení

- Ing. Richter zhodnotil kontrolu plnění usnesení, kde konstatoval, že usnesení se daří plnit. Konstatoval že se již sešel aktiv ZH kde byl zvolen zástupcem vedoucího aktivu p. Václav Holásek. Materiál byl v písemné podobě.

 

■  Vedení k tomuto materiálu nemělo žádné další připomínky materiál vzalo na vědomí

 

3) Příprava jednání VV SH ČMS

- Ing. Richter přečetl přítomným návrh pozvánky na jednání VV SH ČMS, které se dle plánu práce uskuteční  dne 20. 1.  2011 v Praze. P. Liška navrhl aby členové VV dostali v materiálech i odpovědi od všech politických stran na naše dopisy. Členové vedení doporučili malé úpravy programu jednání.

 

■  Vedení návrh pozvánky schválilo.

 

4) Příprava plesu SH ČMS

- Ing. Aulický zkonstatoval, že XVI. Reprezentační  ples SH ČMS se uskuteční dne 12. 2. 2011 v Českých Budějovicích v domě kultury Metropol. Ples se intenzivně připravuje a jednání k jeho organizaci se uskuteční dne 6. 1. v Českých Budějovicích. Pozvánka je již zveřejněna na webových stránkách a pro naše hosty bude rozeslána do konce měsíce ledna.

 

■  Vedení vzalo informace na vědomí.

 

5) Informace členů vedení – různé

- Ing. Richter informoval členy vedení o splnění úkolu zaslání dopisů politickým stranám, asociaci krajů a GŘ HZS s upozorněním že naše sdružení a dobrovolní hasiči zařazeni v JPO si vůbec nezaslouží krácení financí a že by se to mohlo projevit a vůli lidí tuto dobrovolnou práci dále dělat. Odpovědi co zatím přišli jsou skoro podobné a říkající to, že se šetří v celé ekonomice. Všichni s námi cítí, chápou důvody, ale pomoci zatím nemohou.

 

- Ing. Richter zhodnotil i příjem dotace z MV ČR, která byla zkrácena na 8,1 mil Kč a to bude mít velké důsledky pro přípravu akcí SH ČMS a provozu školících zařízení. Dotace z MŠMT zatím avizovaně z kuolárů bude krácena asi o 10% což by nebylo tak strašné.

- Prof. Liška informoval, že se sešel s předsedou FOS p. Pšenicou a probírali možnost další spolupráce FOS a SH ČMS. FOS navrhuje revitalizaci smlouvy o spolupráci.

 

■ Vedení souhlasilo s návrhem a pověřilo prof. Lišku zpracovat návrhy smlouvy. .

 

- Ing. Aulický nastínil otázku zabezpečení školení funkcionářů SH ČMS v Přibyslavi a Jánských Koupelí. Bylo by vhodné aby se vytvořil  program tohoto školení. Určitě by se měli funkcionáři seznámit s připravovanou novelu Stanov, se Statutem vyznamenání, programem evidence a přednášky z HZS od Dr. Hanušky. Nově navrhuji proškolit funkcionáře z pojistné smlouvy HVP.

 

■ Vedení uložilo zpracovat program řediteli kanceláře Ing. Aulickému a náměstkyni starosty Ing. Němečkové.

 

- Ing. Aulický se poté dotázal Ing. Kargra na organizaci kurzů univerzity třetího věku, a to z důvodů přípravy přednášek z vnitroorganiozační činnosti a plánování času přednášejících.

 

■ Vedení uložilo Ing. Kargrovi prověřit termíny pro přednášky.

 

Jednání Vedení ukončil starosta Ing. Karel Richter, který poděkoval všem za vstřícné jednání.

 

Zapsal: Ing. Jan Aulický

 

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017