Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Výkonný výbor Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 25.4. 2008, Přibyslav
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes147
mod_vvisit_counterVčera538
mod_vvisit_counterTento týden1023
mod_vvisit_counterMinulý týden1299
mod_vvisit_counterTento měsíc5936
mod_vvisit_counterMinulý měsíc6538
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096171747
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 25.4. 2008, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:30

Přítomni : dle prezenční listiny
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel :

  • p. Jana Krejčová - VV schvaluje

 

Ověřovatelé :

  • p. Jiří Pátek - VV schvaluje
  •  

  • p. Rudolf Makkai - VV schvaluje

 

Program schválen bez připomínek.

Ing. Richter - přivítal přítomné členy VV SH ČMS v Přibyslavi.
Zároveň oznámil, že představitelé Vedení SH ČMS se zúčastnili od 13.00 hod. jednání u předsedy vlády Mirka Topolánka, a proto byl začátek VV SH ČMS posunut na 17.00hod.

Omluveni: Ing. Monika Homolková-Němečková, Vojtěch Pekárek, Jan Slámečka, Václav Holásek, Jaroslav Krakovský, PhDr. Josef Juráň.

Ing. Richter přečetl program jednání VV SH ČMS, vyjmenoval materiály, které byly členům
VV odeslány poštou a materiály, které byly rozdány na místě.

Program schválen bez připomínek.

2) Kontrola plnění usnesení

Materiál byl předložen písemně.
Ing. Richter v krátkosti shrnul body z výše uvedeného materiálu a upozornil na bod č. 40, ve kterém VV SH ČMS ukládá všem vedoucím OR zpracovat teze pro příručku "Minimum dobrovolného hasiče". Ing. Karger sdělil, že vedoucí jednotlivých ústředních odborných rad mohou předat připomínky a náměty k tomuto tématu Kanceláři SH ČMS do 30. 06. 2008.

    Usnesení: č. 31/2008

    VV SH ČMS bere"Kontrolu plnění usnesení" na vědomí, s konstatováním, že k bodu č. 40, ve kterém VV SH ČMS ukládá všem vedoucím OR zpracovat teze pro příručku "Minimum dobrovolného hasiče," mohou vedoucí jednotlivých ústředních odborných rad své připomínky a náměty sdělit do 30. 06. 2008 Kanceláři SH ČMS.

    Hlasování: jednomyslně schváleno
    Připomínky ke "Kontrole plnění usnesení" nebyly

.

3) Informace z jednání vedení SH ČMS

Ing. Richter - sdělil přítomným členům VV SH ČMS, že samotné jednání Vedení SH ČMS a společné jednání SH ČMS se zástupci firem VPO, a.s., Perspekta, s.r.o. a Požární bezpečnost, s.r.o. se konalo 08.04.2008 v Praze.
Ing. Richter- v krátkosti okomentoval jednotlivé body, které se na jednání Vedení probíraly.

Zástupci těchto firem mají zájem zajišťovat potřeby dobrovolných hasičů ve výzbroji a výstroji.

Jednání Vedení SH ČMS s představiteli níže uvedených firem:
  • Zástupce firmy Požární bezpečnost, s.r.o p. Válal se vyjádřil, že firma má zájem o převzetí dvou středisek VPO, a.s. v Havlíčkově Brodě a v Novém Městě na Moravě, čímž by byly pokryty kompletní dodávky pro kraj Vysočina od fy Požární bezpečnost.
  • zástupce firmy Perspekta, s.r.o. p. Roubal nabídl VPO, a.s. možnost ekonomického pronájmu zbývající sítě VPO, a.s., popř. spolupodílení se na reorganizaci a rozvoji VPO, a.s.

Ing. Liška - sdělil, že ÚORada hospodářská se zabývala návrhy na spolupráci mezi firmou VPO, a.s., firmou Perspekta, s.r.o. a Požární bezpečnost, s.r.o. a zaujala patřičná stanoviska a přijala usnesení:

  • Bere na vědomí písemnou informaci p. Roubala a v dalších bodech tohoto usnesení rozvíjí myšlenky návrhu:
    • nevyjadřuje se k variantě č. 3 která spočívá v zachování stávajícího stavu,
    • k variantě č. 2 bylo při jednání zpřesněno: Bude přijata dohoda o rozdělení působnosti, tak že v jednotlivých dohodnutých krajích by si zúčastněné organizace nekonkurovaly. Dohoda by zahrnovala prodej středisek včetně zásob protistraně v teritoriu - kraji, kde by společnost přestala působit. Příjem pro dobrovolné hasiče (v podobě materiální i finanční) od subjektu, který bude působit v daném kraji se odhaduje na 70 až 100 tis. Kč ročně,
    • k variantě 1 ÚORH konstatuje, že existují další možnosti (kromě ekonomického pronájmu) spočívající např. v odkupu obchodní sítě, fúzí společností, popř. prodeji celého podniku včetně značky druhé straně, při respektování zásady oboustranně vzájemné výhodnosti a výhodnosti pro dobrovolné hasiče.
  • Obě strany konstatovaly, že uvedené možnosti znovu promyslí a posoudí.
  • Nám. starosty SH ČMS Doc. Liška bude informovat Výkonný výbor SH ČMS o současných návrzích.

Následně proběhla diskuse přítomných členů VV SH ČMS.
p. Makkai - (Pardubický kraj) - informoval, že z jednání má spíše dojem, že p. Roubal z firmy Perspekta chce VPO, a.s. spíše vést, než s ní spolupracovat.
p. Navrátil -(Liberecký kraj) - podpořil management VPO, a.s. a doporučil, aby ve své obchodní činnosti VPO,a.s. dále pokračovala.
p. Janeba - nebyl s dosavadním jednáním těchto firem příliš spokojen, upozornil na to, že akcionářem VPO, a.s. je SH ČMS jako právnická osoba a ne každý člen SH ČMS, tudíž není možné finančně vypomáhat všem hasičům.

Výkonný výbor přijal usnesení:
Výkonný výbor žádá zástupce SH ČMS v dozorčí radě VPO, a.s. o iniciování jednání představenstva VPO, a.s. s představiteli Perspekta s.r.o. a Požární bezpečnost, s.r.o. o námětech předložených na jednání Vedení a Ústřední odborné radě hospodářské. O průběhu jednání ukládá informovat příští jednání VV.

Zajistí: p. Holásek a Bc. Aulický

p. Matoušek - (Karlovarský kraj) - pochválil spolupráci s Karlovarským krajem, kdy p. Klemák, generální ředitel HZS přislíbil účast na všech jejich výběrových řízeních a požadoval, aby dotace, které z MV získají mohly být utraceny přes VPO, a.s. v Sokolově. Potvrdil konkurenceschopnost vůči ostatním firmám. V současné době prodali zboží za 500 tis. Kč.
Ing. Richter - doplnil diskutující členy VV SH ČMS a přislíbil, že budou hledat takového partnera pro HVP, a.s., který má zájem společnost rozvíjet, ne pouze z ní získávat.
V této souvislosti seznámil přítomné členy se změnami, které HVP, a.s. uskutečnila na ekonomickém úseku.
Prozatímní funkcí "hlavního účetního" ekonomického úseku HVP, a.s. byl pověřen starosta OSH Mladá Boleslav Dr.Josef Jermář, vedením ekonomického úseku byla pověřena Ing. Reichlová.

Ing. Richter - se v krátkosti zmínil o dopoledním jednání u premiéra vlády Ing. Mirka Topolánka, kterého se zúčastnilo Vedení SH ČMS. Za SH ČMS své příspěvky přednesli Ing. Jan Karger, p. Luboš Janeba a p.Josef Netík náměstkové starosty Ing. Karla Richtra.
SH ČMS obdrželo od p. premiéra Ing. Mirka Topolánka stuhu k Čestnému praporu. Sdružení hasičů ČMS a zástupci SH ČMS předali panu premiérovi hasičský tesák. Z tohoto jednání vyhotoví p. Josef Nitra, tiskový mluvčí Kanceláře SH ČMS zprávu, která bude přiložena k zápisu VV SH ČMS.

Ing. Richter - navrhl udělit při příležitosti XV. Hasičské pouti na Sv. Hostýně arcibiskupovi Janu Graubnerovi Čestné členství ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska s předáním medaile Čestný člen.

    Usnesení: č. 33/2008
    VV SH ČMS doporučuje udělit arcibiskupovi Janu Graubnerovi při příležitosti XV. Hasičské pouti na Sv. Hostýně, Čestné členství ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska s předáním medaile Čestný člen.

     

Vedení SH ČMS navrhlo při příležitosti zahraniční cesty pana starosty Ing. Richtera a Ing. Kargera, kteří se zúčastní 23. a 24.5.2008 15. Kongresu hasičských svazů Slovinsko, předat slovinské organizaci Stuhu k Čestnému praporu III. stupně.

    Usnesení: č. 34/2008
    VV SH ČMS schvaluje předat slovinské organizaci Stuhu k Čestnému praporu III. stupně, při příležitosti zahraniční cesty Ing. Richtra a Ing. Kargera, kteří se zúčastní 15. Kongresu hasičských svazů Slovinsko 23. a 24.5.2008.

     

Ing. Richter - sdělil přítomným členům VV SH ČMS, že jsme obdrželi pozvánku na tradiční bohoslužbu k svátku Sv. Floriána, kterou pořádá Společenstvo kominíků
ČR v Praze, vedení doporučilo VV SH ČMS udělit Stuhu III. st. k praporu kominíků.

    Usnesení: č. 35/2008
    VV SH ČMS schvaluje předat Společenstvu kominíků ČR v Praze Stuhu k Čestnému praporu III. stupně.

     

Ing. Richter - informoval o zahraniční cestě do Berlína, které se zúčastnil s Ing. Luskem, za účelem dohodnutí bližších podmínek semináře pro výjezd členů SH ČMS, kteří mají zájem 08.-10. 05. 2008 seminář v Berlíně navštívit.

Bc. Aulický - informoval, že přípravy akce Pyrocar 2008 jsou plně zajištěny a v současné době je přihlášeno přes 50 vozidel.
Ing. Richter - seznámil přítomné členy VV SH ČMS s dopisem p. Panaše, který se týkal dovolených ZH v zařízení ÚHŠ Jánské Koupele a ceny v tomto zařízení.
Odpověď p.Panašovi vypracuje Ing. Jan Karger.

    Usnesení : č. 35/2008
    VV SH ČMS bere informace z jednání Vedení na vědomí.

     

4) Zajištění jednání SS OSH

Ing. Richter - informoval přítomné členy VV SH ČMS, že na SS OSH vystoupí zástupci všech ústředních odborných rad se svými zprávami a přehledem činnosti ústředních odborných rad za rok 2007 a přehledem činnosti v r. 2008.
Členové VV SH ČMS obdrželi zprávy z jednotlivých ústředních odborných rad písemně.
Ing. Richter navrhl Ing. Jana Kargera, aby řídil průběh SS OSH. Předsedou návrhové komise
byl navržen za VV SH ČMS p. Lubomír Janeba.

    Usnesení: 36/2008
    VV SH ČMS souhlasil s tím , aby předsedou návrhové komise SS OSH byl pověřen pan Lubomír Janeba a průběh celého jednání SS OSH vedl Ing. Jan Karger.

     

Hosté SS OSH

Na SS OSH bude pozván generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Miroslav Štěpán. Dalšími hosty budou Ing. J.Kubeš, g.ř. HVP, a.s., Ing. Miloš Kříž, MBA, g.ř. VPO, a.s, Ing.Pavel Paulen, MBA, obchodní ředitel VPO, a.s., předsedkyně DR VPO, a.s. Ing. Yvona Legierská, I. náměstek GŘ ČPP, VIG a.s. Ing. Jaroslav Besperát, zástupce ČPP VIG, a.s. ing. Ctibor Lusk a JUDr. Zdenka Čížková, členka komise pro výběr strategického partnera HVP, a.s.

Ing. Richter - navrhl pověřit Ing. Ivana Jirotu, aby přednesl na SS OSH Komentář k výsledkům hospodaření v roce 2007 a komentář k návrhu úprav rozpočtu v roce 2008 a seznámil přítomné s pohledávkami mezi OSH a SH ČMS v roce 2008.
Ing. Jirota - v krátkosti seznámil přítomné členy VV SH ČMS se stavem pohledávek mezi OSH a SH ČMS dle seznamu, který všichni členové VV SH ČMS obdrželi písemně.
p. Matoušek (Karlovarský kraj) - informoval Ing. Jirotu, že OSH Sokolov má veškeré pohledávky vyrovnané, je nutné toto opravit v uvedeném seznamu.
p. Páv - se omluvil za nevyrovnané pohledávky členských příspěvků a přislíbil, že dluhy uhradí.
Ing. Jirota - seznámil přítomné členy VV SH ČM s tím, že s některými OSH (Cheb, Jeseník) byla uzavřena dohoda o splácení pohledávek. Pokud zmíněné pohledávky nebudou uhrazeny v daném termínu, zašle Kancelář SH ČMS na tyto OSH urgentní dopis.
K přiloženému seznamu se budou moci vyjádřit starostové OSH.
Ing. Richter - přednese na SS OSH Zprávu o činnosti SH ČMS od posledního jednání SS OSH.
p. Pátek (CHH Přibyslav) - v krátkosti seznámil přítomné členy VV SH ČMS se zprávou o činnosti Ústřední odborné rady historie a muzejnictví a uvedl, že setkání se uskutečnilo dle plánu práce.

Ing. Richter - vznesl na p. Pátka dotaz, v kterém termínu se vyhlásí další ročník soutěže kronikářů.
p. Pátek (CHH Přibyslav) - oznámil přítomným členům VV SH ČMS, že další ročník soutěže kronikářů bude vyhlášen do konce června.

    Usnesení: č. 37/2008

    VV SH ČMS ukládá Ústřední odborné radě pro historii a muzejnictví, vyhlásit soutěž kronikářů do konce června.

VV SH ČMS vzal předložené zprávy z jednotlivých rad na vědomí a pověřil jednotlivé členy těchto rad s jejich přednesením na SS OSH, aby se mohli starostové KSH k těmto zprávám vyjádřit.

5) Návrhy na vyznamenání SH ČMS

Členové VV SH ČMS měli možnost seznámit se s "Návrhy na vyznamenání" jednotlivých členů SH ČMS.
p. Janeba - upozornil na doplnění Statutu vyznamenání SH ČMS, týkající se "Medaile Za mezinárodní spolupráci." VV SH ČMS odsouhlasil změnu možnosti udílení "Medaile také zahraničním subjektům, uvedená změna bude předložena na jednání SS OSH.
p. Janeba - upozornil na přijaté usnesení č. 10 z VV SH ČMS 24. 01. 2008, kde VV schvaluje, aby z jednotlivých OSH byly předány návrhy na kandidáty Záslužného řádu Kanceláři SH ČMS nejpozději do konce dubna.
p. Hanus (Plzeňský kraj)- navrhl, aby ti co nemají dlouhodobě zaplacené členské příspěvky, nemohli podávat návrhy na kandidáty ZH.
p.Doležal (Jihočeský kraj) - navrhl zvýšit věkovou hranici při udělování ZH na 65 let.
p. Procházka (Jihomoravský kraj) - navrhl, aby byl Záslužný řád udělen p. Manouškovi.
Ing. Richter - doplnil diskutující, že Vedení rozhodne v červnu, kdo Záslužný řád obdrží.

Další připomínky k návrhu na vyznamenání nebyly.

    Usnesení: č. 38/2008

    VV SH ČMS schvaluje "Návrhy na vyznamenání" tak, jak byly předloženy.

    Hlasování: schváleno většinou hlasů proti: 0 zdrželi se: 2

Ing. Richter - seznámil přítomné členy o přidělení stuhy k Historickému praporu SDH a Čestnému praporu SH ČMS, která byla udělena v roce 2007.

SDHRok zal.OkresVV schválilDat. uděl.Zúčastní se:
Klášterec n/O1874Chomutov20.3.200806.06.2008P. Doubrava
Ronov n/D1878Chrudim20.3.200824.5.2008R. Makkai
Polanka n/O1893Ostrava-m22.11.200710.05.2008L.Kuběna
Tábor1868 Tábor20.3.200803.05.2008F.Doležal
Libice n/D1883Havlíčkův Brod20.3.200809.05.2008J.Slámečka

6) Různé

Ing. Richter - přednesl přítomným členům VV SH ČMS Zprávu o činnosti SH ČMS od posledního jednání SS OSH, která bude prezentována i na SS OSH.
Připomínky nebyly.
Ing. Boček (Moravskoslezský kraj)- VV v tomto kraji navrhl uspořádat IV. Sjezd hasičů v r. 2010 v Ostravě, kde je možnost veškerého zajištění.
p. Janeba - předeslal že již je návrh na uspořádání sjezdu z Litoměřic, a to při příležitosti akce Litoměřické slavnosti 2010.
p. Zatloukal - (Olomoucký kraj) - seznámil přítomné členy VV SH ČMS s akcemi, které kraj pořádá. Zejména se zmínil o I.Hanácké hasičské pouti v Dubu nad Moravou, která se koná 26.4.2008.
p. Hanus (Plzeňský kraj)- sdělil přítomným členům VV SH ČMS, že za Plzeňský kraj byl delegován do rady ochrany obyvatelstva p. Albert Jíra.
Navrátil (Liberecký kraj) - ve svém příspěvku informoval přítomné členy VV SH ČMS, že hledají vhodné prostory pro Ing. Brychcí, která byla z baráku vystěhována.
Zopakoval rozdělení 1 mil. dotace, kterou jim kraj přidělil. Všechny čtyři okresy dostaly přidělenou dotaci 125 tis.Kč. Ve spolupráci s HZS jednají o vybavení jednotek SDH z důvodu zkvalitnění a ulehčení práce starostů.
Doležal (Jihočeský kraj) - informoval, že pro mládež obdrželi dotaci 400 tis. Kč.
Navrhuje upřesnění Směrnice hasičských soutěží v postupových kolech.

    I. kolo okrsek
    II. kolo okres
    III. kolo kraj
    IV. kolo republika

Muška (Vysočina) - seznámil přítomné členy VV SH ČMS s akcemi, které Ústřední odborná rada mládeže pořádala.

 

  • Školení vedoucího mládeže I. kvalif. stupně vedoucího mládeže - činovník-Přibyslav
  • Školení hospodářů dotací MŠ - Přibyslav
  • Porada vedoucích odborných okresních rad - Přibyslav
  • Školení hlavních vedoucích táborů - Bílé Poličany

 

V závěru poděkoval p. Pátkovi za spolupráci při zajišťování těchto akcí.

p. Pátek(CHH Přibyslav) - hovořil ve svém příspěvku o výměně pozemků, která se jim podařila uskutečnit.
Podařilo se jim vyměnit 643 m2 za 840 m2. Na objekt octárny 648 m2 mají připraven odhad.
Přihlášenému zájemci se cena zdála příliš vysoká. Jednali o koupi objektu bramborárny, jehož prostory mají zatím v pronájmu.

    Usnesení: č.39/2008

    VV SH ČMS pověřuje pana Pátka, aby vyhledával další potencionální zájemce, kteří by měli zájem objekt octárny odkoupit.

7) Závěr jednání

Ing. Richter poděkoval všem přítomným členům VV SH ČMS a popřál jim šťastnou cestu domů. Příští jednání VV SH ČMS dle plánu práce se uskuteční 12. 06. 2008 v Přibyslavi.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017