Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Výkonný výbor Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 20.3. 2008, Přibyslav
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes368
mod_vvisit_counterVčera396
mod_vvisit_counterTento týden1844
mod_vvisit_counterMinulý týden2082
mod_vvisit_counterTento měsíc5518
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096178573
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 20.3. 2008, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:27

Záznam z jednání výkonného výboru SH ČMS, konaného dne 20. 3. 2008
v Přibyslavi

Přítomni : dle prezenční listiny
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen bez připomínek.

Ing. Richter - přivítal přítomné členy VV SH ČMS v Přibyslavi. Omluvil nepřítomnost řádně omluvených členů - Ing. Moniku Homolkovou-Němečkovou, p. Františka Hanuse, p. Františka Matouška, PhDr. Josefa Juráně , Ing. Josefa Bočka a Ing. Jána Olšanského.

Na VV SH ČMS přivítal p. Josefa Černého, starostu KSH Plzeňského kraje, který se zúčastnil jednání vedení 19.3.2008.
Hosty jednání VV SH ČMS budou GŘ HVP, a.s. a VPO, a.s.
Ing. Richter přečetl program jednání VV SH ČMS, vyjmenoval materiály, které byly členům VV odeslány poštou a materiály, které byly rozdány na místě.

Kontrola plnění usneseníí

Materiál byl předložen písemně.
Ing. Richter v krátkosti přečetl jednotlivé body a zhodnotil jejich plnění. Podotkl, že jednotlivé úkoly se průběžně plní.
K výše uvedenému materiálu" Kontroly plnění usnesení" nebyly žádné připomínky.

    Usnesení: č. 17/2008
    VV SH ČMS bere"Kontrolu plnění usnesení" na vědomí, s konstatováním, že jednotlivé úkoly se průběžně plní.

Informace z jednání vedení SH ČMS

Ing. Richter uvedl, že řádné jednání vedení SH ČMS se sešlo 19. 2. 2008 v Praze a zabývalo se především přípravou na jednání VV SH ČMS. Další jednání vedení , na které byli přizváni i starostové KSH se uskutečnilo den před jednáním VV, tj. 19. 3. 2008 v Přibyslavi. Starostové KSH referovali o činnosti jednotlivých KSH. Sdělili své připomínky a náměty.
Na jednání vedení byl pozván genmjr. Ing. Miroslav Štěpán , generální ředitel HZS ČR. Hovořilo se o setkání zástupců CTIF a přípravě mezinárodní hasičské olympiády CTIF v roce 2009 v Ostravě. Ing. Richter podotkl, že SH ČMS je hlavním spolupořadatelem.
Dále se hodnotila příprava akce Pyro-Car, která proběhne 30.- 31. 8. 2008 v Přibyslavi.
Ing. Richter sdělil, že 04. 04. 2008 se koná v Přibyslavi zasedání podvýboru PSP ČR pro integrovaný záchranný systém s vedením SH ČMS.
Ing. Richter se v krátkosti zmínil o dalších nejdůležitějších tématech, které se na jednání vedení probíraly.
Jednalo se především o důležité setkání členů vedení SH ČMS a ředitelů ÚHŠ s ministrem vnitra ČR MUDr. Ivanem Langrem, které se uskutečnilo 19.2.2008. Členové vedení SH ČMS informovali p. ministra o činnosti SDH v jednotlivých obcích. Sdělovali své náměty a připomínky v oblasti hasičské činnosti. Řešila se otázka dotací a příspěvků jednotlivých krajů.
Zabývali se republikovými soutěžemi a akcemi, které se v letošním roce uskuteční.
MUDr. Langer informoval vedení SH ČMS o možnosti získání vyřazených automobilů od policie ČR, které mohou být nabídnuty přednostně jednotkám sborů dobrovolných hasičů.
Závěrem Ing. Richter zhodnotil toto setkání jako významné a pro vedení SH ČMS přínosné.
20.2.2008 proběhlo setkání s předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ing. Miloslavem Vlčkem, kterého se zúčastnili pouze členové vedení. Projednávala se zde otázka ochrany obyvatelstva. Zabývali se problematikou zaměstnávání dobrovolných hasičů a přípravou hasičské techniky při výjezdech. Ing. Miloslav Vlček přislíbil v květnu přijetí starostů KSH, kteří budou informovat o činnosti v jednotlivých regionech.

Výroční zpráva SH ČMS za rok 2007-statistické hlášení, výsledky hospodaření.

Bc. Aulický informoval, že výroční zpráva je již téměř kompletní. OSH, které doposud nedodaly hlášení o činnosti, budou urgováni a v případě nesplnění budou vyřazeni z grantové politiky. Po doplnění jednotlivými OSH bude Výroční zpráva předložena ke schválení SS OSH 26.4.2008.
V závěru svého příspěvku Bc. Aulický sdělil přítomným členům VV SH ČMS, že Výroční zpráva bude k nahlédnutí na webových stránkách.
Bc. Aulický - podal statistická hlášení o členských základnách v jednotlivých okresech.
Informoval přítomné členy VV SH ČMS, že počet členů v členských základnách SDH se zvýšil přibližně o 2000 osob. Největší nárůst členů zaznamenal Plzeňský kraj. Naopak Jihomoravský kraj zaznamenal největší úbytek členů.
Statistický přehled bude zaslán ke kontrole všem okresům k připomínkám a námětům, popř. opravám a následně bude zpracován do konečné verze.

    Usnesení: č. 18/2008
    VV SH ČMS bere stav rozpracování Výroční zprávy za rok 2007 na vědomí s tím, že po doplnění bude předložena ke schválení na SS OSH a konečná verze bude k nahlédnutí na webových stránkách.

Komentář k plnění rozpočtu SH ČMS na rok 2007

Ing. Jirota - informoval přítomné členy o tom, že celkové hospodaření se v roce 2007 podařilo udržet v zisku i přes navýšení daňové zátěže, která byla způsobena rozdílným čerpáním nákladů a výnosů v daňových a nedaňových oblastech.
Zvýšené náklady v nedaňové oblasti byly kryty zvýšenými výnosy v oblasti daňových příjmů (např. reklama, telefony) a dále úsporou v daňových nákladech především na opravy Hasičského domu.

  • V důsledku přidělení dotace na opravu Zámku Přibyslav byla v roce 2007 rozpuštěna rezerva 2,5 mil. Kč do výnosů, která byla na opravu tvořena. Daňová zátěž je nyní ve výši 1,7 mil. Kč.
  • Dotace z MV ČR a MŠMT byly v roce 2007 plně vyčerpány.
  • ÚORH doporučuje prověřit reálnost splnění rozpočtu na rok 2008 a v případě významných odchylek předložit VV a SS OSH návrh změny.

Ing. Jirota - navrhl, aby příspěvek pro KSH, který doposud tvoří 2 Kč za každého hasiče, byl od roku 2008 řešen následovně:
KSH obdrží 1 Kč za každého člena-hasiče, tj. celkem obdrží cca 285 tis. Kč. Místo druhé Kč bude jednotlivým KSH cedována provize, ve výši 360. tis. Kč, kterou za reklamu v souvislosti s pojištěním hradí HVP, a.s. To přispěje k zlepšení daňové zátěže rozpočtu SH ČMS. Konečné znění plnění rozpočtu pro rok 2008 bude dán k připomínkám a námětům a bude předložen na SS OSH.

    Usnesení: č. 19/2008
    VV SH ČMS bere" Komentář k plnění rozpočtu za rok 2007 a přípravu rozpočtu na rok 2008" na vědomí. Případné připomínky a náměty budou do rozpočtu zapracovány s tím, že konečná verze bude předložena SS OSH.

Ing. Jirota - informoval dále přítomné členy VV SH ČMS, že vedení SH ČMS jedná o koupi mikrobusu, který by sloužil pro přepravu více osob. Využití hlavně v souvislosti s přípravami mezinárodní hasičské soutěže v Ostravě v roce 2009.
Z diskuse vyplynulo následující:

    Usnesení: č. 20/2008
    VV SH ČMS schvaluje nákup mikrobusu pro využití potřeb SH ČMS

    Hlasování: jednomyslně schváleno

Příprava shromáždění starostů OSH

Ing. Richter - informoval přítomné členy VV SH ČMS, že na SS OSH vystoupí zástupci všech ústředních odborných rad s přehledem činnosti za rok 2007 cca v 5 minutovém vystoupení.
Ing. Richter navrhl Ing. Jana Kargera, aby řídil průběh SS OSH. Předsedou návrhové komise. byl navržen za VV SH ČMS p. Lubomír Janeba.
p. Janeba doporučil v případě potřeby ustavit mandátovou komisi jako samostatnou komisi.
Ing. Richter - vyzval přítomné členy VV SH ČMS, aby své stanovisko sdělili do konce dubna.
Na SS OSH bude pozván generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Miroslav Štěpán. Dalšími hosty budou Ing. J.Kubeš, g.ř. HVP, a.s. a Ing. Miloš Kříž, MBA, g.ř. VPO, a.s.

Informace z jednotlivých ÚORad

Ing. Richter - informoval přítomné členy VV SH ČMS, že ÚKRR bude provádět kontroly v jednotlivých okresech, co se týče dotací. Členové ÚKRR zkontrolují ve svém kraji jedno OSH dle vlastního výběru. Kontroly by se měly uskutečnit do konce června 2008 a zprávy by měly být předány Kanceláři SH ČMS pro srpnové jednání ÚKRR.
Ing. Richter- zrekapituloval průběh jednání Komise HVP, a.s., která vybírá potenciálního zájemce o vstup do HVP, a.s. s tím, že výběr bude zúžen na 2-3 nejvážnější kandidáty. Jednání budou s případnými zájemci i nadále pokračovat.
Ing. Jirota- seznámil přítomné členy s nejdůležitějšími body, které byly řešeny na jednání ÚKRR, která se konala 4.3.2008 v Praze. Seznámil přítomné s předběžnými výsledky hospodaření SH ČMS za r. 2007, informoval o zprávě, která byla podána VV SH ČMS ke kontrolní akci "CHH Přibyslav", konkretizoval úkoly související s kontrolní akcí "Dotace 2007", ÚKRR zaujala stanovisko k VPO, a.s., sdělili připomínky a náměty ke zpracování Zprávy o činnosti ÚKRR pro SS OSH 26.4.2008 v Přibyslavi. Zápis obdrželi přítomní členové písemně.
V souvislosti s jednáním Ústřední odborné rady hospodářské Ing. Jirota informoval, že se rada zabývala personální situací ve VPO, a.s., kde po odstoupení Ing. Laitlové z funkce předsedy i člena DR VPO byla zvolena do této funkce Ing. Legierská. ÚOR hospodářská doporučila VV SH ČMS, aby navrhla doplnění DR VPO o nového člena..

    Usnesení: č. 21/2008
    VV SH ČMS pověřuje Vedení SH ČMS, aby připravil doplnění Dozorčí rady VPO, a.s o nového člena.

p. Slámečka (Vysočina) -informoval přítomné členy VV SH ČMS, že obdrželi z OSH Bruntál připomínku ke statutu vyznamenání. Jedná se o udělení medaile Za mezinárodní spolupráci cizím státním příslušníkům. ÚORVO doporučuje doplnit Statut čestných titulů a vyznamenání o textaci, že se vyznamenání může udílet i zahraničním hasičským a partnerským organizacím a ve vyjímečných případech též fyzickým a právnickým osobám v ČR. Pan Slámečka sdělil přítomným členům, že připomínky ohledně vyznamenání budou prodiskutovány na SS OSH.
p. Janeba - doporučil tuto připomínku projednat a nechat schválit na SS OSH . Doplněk bude proveden v elektronické podobě.
p. Makkai -(Pardubický kraj) - vznesl připomínku p. Grubauera rozdělit funkce starosty OSH a KSH.
p. Páv -(Středočeský kraj) - doporučil nechat na zvážení jednotlivých krajů, zda budou mít starostu zvoleného ze starostů OSH nebo z ostatních členů VV KSH.
p.Zatloukal -(Olomoucký kraj) - uvedl citaci Stanov. Členem VV KSH je zpravidla starosta OSH nebo jiný člen VV OSH. Z tohoto VV se volí starosta KSH.
Ing. Liška - doplnil diskutující s tím, že stávající stav vyhovuje, protože umožňuje jednotlivým krajům vybrat si optimální variantu.
p. Černý - ponechat na každém starostovi, zda chce vykonávat více funkcí.
p. Janeba - diskutující podpořil

    Usnesení: č. 22/2008
    VV SH ČMS schvaluje předložit SS OSH změnu Statutu čestných vyznamenání a titulů SH ČMS k udělování medaile" Za mezinárodní spolupráci právnickým a fyzickým osobám v zahraničí."

Zpráva o plnění usnesení III. řádného sjezdu na úseku prevence

Ing.. Majer -( ÚORprevence) - přečetl návrh na změnu metodického pokynu k získání odbornosti preventista I.-III.stupně. Tento návrh považuje za konečný a může být vydán. Připomínky nebyly.
Přítomné členy VV SH ČMS informoval, že referent prevence a výchovné činnosti by měl ovládat i ochranu obyvatelstva a tuto problematiku umět vysvětlovat. Podporují další vzdělávání odbornosti formou testů, školení a seminářů.
p. Janeba - vznesl návrh, že odznak odbornosti referent prevence a výchovné činnosti SH ČMS I-III. stupně by se měl obhajovat, např. po pěti letech. S tímto členové VV SH ČMS nesouhlasili.
p. Zatloukal - (Olomoucký kraj) - s návrhem p. Janeby nesouhlasil, žádal pouze vzdělání doplňovat. Maturity také nikdo po delší době neobhajuje.
p. Navrátil - ( Liberecký kraj) - školení probíhá pravidelně, mají 16 preventistů, které využívá obec.V Libereckém kraji problémy nemají.
p. Makkai -(Pardubický kraj)- doplnil diskutující, že preventisté nemají žádné pravomoci
Ing. Liška - prezentovat Metodiku preventistů v Hasičských novinách. Požádat vnitroorganizační radu, aby se tímto problémem zabývala a následně sdělila řešení.
Ing. Richter - zakončil diskusi k odznaku odbornosti preventista I-III. stupně s tím, že ÚORP připraví podklady pro další vzdělávání preventistů.

    Usnesení: č. 23/2008
    VV SH ČMS ukládá ÚORP přepracovat metodický pokyn k získávání odbornosti referent prevence a výchovné činnosti SH ČMS I.-III. stupně dle názorů členů VV SH ČMS s tím, že se získaný odznak odbornosti nebude muset obhajovat.

    Hlasování: jednomyslně schváleno

Plnění III. řádného sjezdu SH ČMS na úseku ochrany obyvatelstva

Mgr. Martínek - shrnul nejdůležitější body a úkoly, které probírali na jednání rady ochrany obyvatelstva a podotkl, že hlavní úkoly se týkají části III. Podpora činnosti jednotek SDH obcí a jejich odborná příprava a části IV. Preventivně výchovná činnost.
III. Podpora činnosti jednotek SDH obcí a jejich odborná příprava

  • dostupnost odborné přípravy širšímu počtu aktivních členů SH ČMS
  • zajištění zastupitelnosti v jednotkách SDH
IV. Preventivně výchovná činnost
  • úzká spolupráce členů SH ČMS s obcemi, s právnickými a fyzickými osobami, s cílem předcházení vzniku požárů a jiných nebezpečí.

 

Kontrola plnění usnesení III. řádného sjezdu SH ČMS

Ing. Richter- zhodnotil Kontrolu plnění usnesení a poděkoval všem radám a přítomným, že přispěli ke zdárnému splnění jednotlivých úkolů stanovené III. řádným sjezdem SH ČMS.
p. Slámečka-(Vysočina) upozornil, že je z řad členů SH ČMS kritika k současnému znění Stanov, po projednání na ÚORVO doporučil připravit jednodušší a srozumitelnější znění Stanov, navrhl upravit jejich rozsah, obsah a formulaci.
p. Páv- (Středočeský kraj)- sdělil, že je důležité zhodnotit činnost jednotlivých rad, plnění jednotlivých úkolů a poučit se z chyb z minulých let.
p. Janeba - informoval přítomné členy VV SH ČMS, že úkoly stanovené III. řádným sjezdem , které jsou aktuální se řeší operativně.
Ing. Liška - doporučil v případě nesplnění úkolů zaujmout příslušná opatření

    Usnesení: č. 24/2008
    VV SH ČMS bere Kontrolu plnění usnesení III. řádného sjezdu SH ČMS na vědomí

Návrhy na vyznamenání

p. Janeba - navrhl přijmout opatření v oblasti vyznamenání, kterými se budou dále zabývat Ing. Homolková-Němečková a Ing. Richter. Doporučil schválit bez kapitoly "Výjimek". Pokud jednotlivé okresy nesdělí, že se jedná o výjimku, budou návrhy vráceny.
p. Slámečka (Vysočina) - uvedl, že se jedná o výběrovou záležitost, posuzovat každé vyznamenání samostatně. U zasloužilých hasičů byly rozmnoženy výjimky.
Ing. Liška - doplnil p. Slámečku
p. Janeba - navrhl, aby o udělení výjimek rozhodla Ing. Homolková-Němečková a Ing. Richter
p. Černý -(Plzeňský kraj) - doporučil výjimky sledovat průběžně
p. Pátek - CHH Přibyslav - navrhl změnu termínu předávání ZH na 20 a 21. 5. 2008. VV SH ČMS tento termín neodsouhlasil.

    Usnesení: č. 25/2008
    VV SH ČMS schvaluje návrhy na vyznamenání SH ČMS s tím, že výjímky budou posouzeny Ing. Homolkovou-Němečkovou a Ing. Richtrem. (viz usnesení č. 13/2008 z VV SH ČMS 24.1.2008).

    Hlasování: schváleno         proti: 1

Řešení:

Jaroslav Černý - původní ZMZ, změna na medaile sv. Floriána (uděluje KSH) - OSH Jičín
Vladislava Němcová - původní ZMZ, změna na med. sv. Floriána (uděluje KSH)-OSH Jičín
Milan Majar - původní ZH , změna na ZMZ (OSH Přerov)
Walter Wolf- původní ZH, změna na ZMZ (OSH Ústí nad Labem)

Různé

Ing. Richter - seznámil přítomné členy VV SH ČMS, že gen.řed.. genmjr. Ing. Miroslav Štěpán ustanovil ke dni 1. 3. 2008 do funkce nového ředitele HZS Karlovarského kraje ing. Václava Klemáka. Dosavadní ředitel HZS Karlovy Vary Ing. Zdeněk Teplý ukončil služební poměr ze zdravotních důvodů.
p. Pumprla - v krátkosti zhodnotil činnost ÚORV za rok 2007. Jedná se o komplexní zhodnocení činnosti ÚORV na úseku represe za rok 2007, které bude zveřejněno ve Výroční zprávě SH ČMS za rok 2007. Dále upozornil na doporučení ÚORV snížit počet družstev na následujícím MČR v Přerově o obhájce titulu a druhého postupujícího z kraje Středočeského, a to z důvodů uspoření počtu osob na ubytování a stravu.
Ing. Richter - informoval , že touto otázkou se zaobíralo i vedení SH ČMS, které doporučilo VV SH ČMS, aby Středočeskému kraji zůstaly dvě družstva a na MČR i obhájce titulu.

    Hlasování: pro: 12          proti: 6         zdrželi se: 2

p. Páv (Středočeský kraj) - uvedl, že nemají problémy při soutěžích 20 i více družstev, nevidí tedy problém při účasti 32 družstev.
p. Navrátil (Liberecký kraj)- připomněl přítomným členům VV SH ČMS, že 19.-20. 4. 2008 se koná halová soutěž v Jablonci nad Nisou, kterou organizuje OSH Jablonec nad Nisou v čele s Ing. Brychcí.
p. Doležal -( Jihočeský kraj)- připomínka předána VV SH ČMS písemně. Starosta OSH Tábor se dotazoval, kdo může zastupovat starostu na SS OSH a jak může člen ÚKRR vznést na SS OSH připomínky.
Odpověď na dotazy zpracuje ÚOR vnitroorganizační.
p. Pumprla (Zlínský kraj)- upozornil přítomné členy, že 3. 5. 2008 se koná XV. Hasičská pouť na Hostýně a že příští pouť se bude konat 25. 4. 2009. Doporučil jednání SS OSH v roce 2009 uskutečnit v jiném termínu.

PYRO-CAR 2008

p. Janeba - seznámil přítomné členy s průběhem příprav a organizací akce Pyro-Car, která se uskuteční 30.-31. 8. 2008 v Přibyslavi. Vznikl organizační výbor, který úzce spolupracuje s Bc.Aulickým. Informace o této akci budou průběžně uvedeny na webových stránkách www.pyrocar.estranky.cz a www.dh.cz.

Zástupce fy Perspekta p. Roubal oslovil dopisem Ing. Richtra ohledně spolupráce a zásobování hasičských sborů. Dopis byl projednán na jednání vedení. Pan Janeba doporučil uskutečnit rozšířené jednání, za přítomnosti firem VPO, Požární bezpečnost a Perspekty. Z tohoto jednání bude proveden zápis.

    Usnesení: č. 26/2008
    VV SH ČMS bere sdělení p. Janeby na vědomí
p. Pátek-CHH Přibyslav- požádal VV SH ČMS, aby se Ing. V. Pekar stal členem ÚOR historie a mohl se zúčastňovat jednání na těchto radách.
    Usnesení: č. 27/2008
    VV SH ČMS schvaluje Ing. V. Pekara za člena ÚOR historie.

p. Páv - poděkoval všem přítomným za spolupráci při organizování XIII. Reprezentačního hasičského plesu.
Ing. Richter- doplnil p. Páva a poděkoval za úspěšné zorganizování plesu a všem za hojnou účast. Akci zhodnotil jako velice zdařilou.

    Usnesení: č. 28/2008
    VV SH ČMS se usnesl poděkovat všem organizátorům a sponzorům plesu a sponzorům plesu SH ČMS.

Ing. Karger - informoval přítomné členy VV SH ČMS o dopise, který je adresován vedení SH ČMS s tím, že zájemci V. Seidler, Rostislav Novák, Ing. Alena Ohnhasuerová a Ing. J. Karger mají zájem odkoupit pozemky, které patří ÚHŠ Jánské Koupele. Jedná se o travní porost o výměře 90 m2 a zahradu o výměře 307 m2. Pozemky jsou dlouhodobě nevyužívané.
Dopis předán Kanceláři SH ČMS písemně.

    Usnesení: 29/2008
    VV SH ČMS navrhl odprodej pozemků v majetku SH ČMS v katastru Jánské Koupele-Vítkov, zájemcům V. Seidlerovi, R. Novákovi, Ing. A. Ohnhauserové a Ing. J. Kargerovi (jedná se o travní porost o výměře 90 m2 a zahrada o výměře 307 m2).

POZVÁNKY SH ČMS

Ing. Richter - vyjmenoval seznam pozvánek, které obdržela Kancelář SH ČMS. Zmínil se zejména o zahraničních akcích, kterých se za SH ČMS zúčastní. V březnu se uskuteční komise CTIF podunajských zemí, která proběhne v Senci na Slovensku. Této akce se zúčastní s pp. Janebou a Netíkem.

Ze Slovinska jsme dostali pozvání na kongres hasičských svazů. Pan starosta se této akce zúčastní s panem Kargrem. Při této příležitosti budou předány za SH ČMS medaile za mezinárodní spolupráci prezidentovi podunajské komise p. Ernestu Eörymu a p. Maksu Lesnikovi.
    Usnesení: 29/2008
    VV SH ČMS schvaluje udělení medaile pro prezidenta podunajské komise za Mezinárodní spolupráci prezidentovi podunajské komis Ing. Ernestu Eörymu a, Maksu Lesnikovi.

V červnu se uskuteční v dánském městě Roskilde konference na téma:Dobrovolné aktivity směřující ke zlepšení občanské připravenosti v Evropě. Zúčastní se Bc.Aulický, Mgr.Martínek, Ing. Janota a Ing. Vícha.

Ing. Miloš Kříž, MBA - zhodnotil ve svém příspěvku hospodaření VPO, a.s za r. 2007 s konstatováním, že krizový management po svém nástupu do VPO přijal taková opatření, která by vedla k ozdravení a stabilizaci chodu společnosti.

Předběžné hospodářské výsledky

    Obrat v r. 2007:      194.241 tis. Kč
    Podnikatelská činnost:       105.494 tis .Kč
    HV 2007:       28.116 tis. Kč
    Obchodní činnost:       960.tis. Kč
    Ing.Kříž sdělil přítomným členům VV SH ČMS, že splátka úvěru 10 mil. Kč proběhne v plánovaných termínech.
    Splacení úvěru bude realizováno z prodeje nemovitosti v Plzni.
    Ing. Kříž informoval přítomné členy VV SH ČMS, že finanční prostředky z prodeje nemovitostí byly použity na úhradu starých dluhů.
    Prodány nemovitosti v Jihlavě, Ostravě, Ústí nad Labem a Praze. V současné době VPO jedná o prodeji nemovitosti v Plzni.

VPO, a.s. se podařilo prodat 250 ks oděvů Fenix - srovnatelné s konkurencemi- dodání do 6 týdnů. Oděvy budou nabídnuty i pro HZS a další prodejce výstroje a výzbroje v ČR a na Slovensku.

VPO pořádá v roce 2008 zajímavé akce:

  • soutěž pro členy SH ČMS
  • zakoupení a distribuce softwaru Kancelář pro obec-KPO - od března zkušební provoz

 

Ing. M. Kříž - zodpověděl dotazy Ing. Lišky, týkající se splácení úvěru. Finanční prostředky budou složeny do 16.5.2008.

Závěr

Ing. Richter poděkoval všem přítomným členům VV SH ČMS a starostům KSH za jejich dosavadní činnost pro SH ČMS, za aktivní přístup k řešení jednotlivých úkolů a popřál jim šťastnou cestu domů. Příští jednání VV SH ČMS dle plánu práce se uskuteční 25. 4. 2008 v Přibyslavi.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017