Domů » Úsek vnitroorganizační » Zasloužilí hasiči » Zasedání aktivu ZH z 15.12.2010
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes492
mod_vvisit_counterVčera314
mod_vvisit_counterTento týden3477
mod_vvisit_counterMinulý týden2325
mod_vvisit_counterTento měsíc9476
mod_vvisit_counterMinulý měsíc7244
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096182531
Zasedání aktivu ZH z 15.12.2010 Tisk
Pondělí, 14 Únor 2011 15:31

Přítomní: Ing. Karel Richter, Dagmar Hladíková, Josef Netík, Miroslav Štancl, Václav

Hanzal, Oldřich Zajíček, Kurt Třeba, Jan Sušer, Vlastislav Košťálek, Josef Culka,

Antonín Hučín, Stanislav Juřena, Stanislav Sovinský.

Nepřítomní: Lubomír Šálek, František Wiener, Emil Dušek, Ladislav Švejda.

 

Zasedání Aktivu ZH zahájil starosta SH ČMS Ing.Karel Richter, přivítal přítomné a vysvětlil proč až po více než jednom roce byl Aktiv svolán. Představil nového vedoucího Aktivu ZH při SH ČMS, kterého schválil výkonný výbor SH ČMS a to bratra Josefa Netíka..

Dále pak všem přítomným představil zástupce jednotlivých krajů a předal jím Dekret o jmenování do funkce člena Aktivu Zasloužilých hasičů SH ČMS.

Dále pak informoval  o činnosti výkonného výboru SH ČMS po IV. Sjezdu a o problémech financování pro rok 2011. Ubezpečil přitom Aktiv, že se bude scházet dvakrát ročně. Zhodnotil práci zasloužilých hasičů, kde řada z nich ještě pracuje v různých funkcích ve Sdružení a to jak na úrovní SDH, okrsků, okresů a kraje.

Uvedl několik poznámek k historii zakládání českých sborů dobrovolných hasičů. Pak předal slovo br. Josefu Netíkovi.

 

Br.Josef Netík – poděkoval starostovi SH ČMS za úvodní slovo. Bylo zahájeno pracovní zasedání Aktivu.

Byla provedena volba zástupce vedoucího Aktivu, padlo několik návrhů jako Antonín Hučín, Stanislav Juřena, ale oba to odmítli. Nakonec byl doporučen Václav Holásek, starosta OSH Uherské Hradiště, se kterým se starosta SH ČMS spojil telefonický a ten tento návrh přijal. Zapisovatelem byl pověřen br. Stanislav Sovinský.

Br.Antonín Hučín – Podal informaci kolika krajských setkání zasloužilých hasičů se zúčastnil jako bývalý zástupce vedoucího Aktivu. Pak přednesl návrh na ustavení kaplanů ve SH ČMS po vzoru Polska, Rakouska a Čs.armády.  Zdůvodnil to tím, že se provádí žehnání sborových praporů, hasičské techniky a podobně, že se konají hasičské poutě a setkání hasičů na sv. Hostýně a v Dubu n./Moravou. Jsou to významné mezníky na cestě k duchovní obnově. K této problematice pak proběhla diskuse, do které se zapojili všichni přítomní členové aktivu. Závěr diskuse na kterém se shodli všichni přítomní byl: Souhlasíme s žehnáním praporů, techniky, se setkáním hasičů na sv. Hostýně a podobně, ale nejsme pro zřizování kaplanů ve Sdružení. Nechat to na SDH, protože v některých sborech jsou zapojení i kněží.

Br. Stanislav Juřena – připomíná, že se nedodržuje Statut o udělování vyznamenání, konkrétně při udělování Titulu zasloužilý hasič. Dále pak hovořil o činnosti AZH ve Zlínském kraji. Vyhodnotil i rekreaci ZH, kterou absolvovali velmi levně na Slovensku.

 

Paní Dagmar Hladíková – se rovněž vyjádřila k této problematice, velmi upadají hodnocení pro udělování jakéhokoliv ocenění. Je nutno, aby OSH na to dbaly a aby byl dodržován Statut pro udělování ocenění. Některé sbory neuznávají jako ocenění Čestné uznání, proto přistoupil výkonný výbor SH ČMS k tomu, že se k Čestnému uznání udělují i Stužky.

K této problematice se rovněž vyjádřili všichni přítomní, že je nutno dodržovat Statut a dodržování jednotlivých stupňů ocenění.

Závěr k této problematice: působit na výkonné výbory KSH, OSH aby byly dodržovány zásady uvedené ve Statutu k udělování ocenění.

 

Br. Josef Netík – vrátil se k úvodu zasedání ve kterém starosta SH ČMS Ing. Karel Richter hovořil, že by zasedání aktivu mělo probíhat dvakrát ročně. Jako vedoucí AZH projedná ve Výkonném výboru SH ČMS, aby první zasedání AZH se uskutečnilo den před prvním jarním udělováním Titulu ZH v Přibyslavi, s tím , že bychom začali jednat odpoledne až do pozdních večerních hodin a druhý den ráno bychom odcestovali po snídaní domů. Druhé zasedání AZH by se uskutečnilo před vánocemi v zasedací místnosti Hasičského domu v Praze.

 

Br. Josef Culka – podal informaci o činnosti AZH na Vysočině.

 

Br. Václav Hanzal a br. Stanislav Sovinský –předali vedoucímu Aktivu br. Josefu Netíkovi zprávy o činnosti Aktivu Jihočeského a Moravskoslezského kraje za uplynulý rok 2010.

Br. Kurt Třeba – podal informaci o činnosti AZH Karlovarského kraje. Velmi dobrá je spolupráce s OSH. AZH uzavřel spolupráci s Plzeňským rozhlasem a ten hraje ZH k narozeninám.

 

Br. Jan Sušer -  podal informaci, že zatím přebírá funkci a materiály AZH Libereckého kraje.

 

Br. Oldřich Zajíček – poděkoval za spolupráci, kterou jako nový vedoucí AZH Plzeňského kraje dostává.

 

Závěr zasedání: Provedl br. Josef Netík. Poděkoval všem přítomným za dosavadní práci v činnosti se zasloužilými hasiči v uplynulém období a popřál příjemné prožití Vánočních svátků, hodně zdraví do Nového roku 2011.

 

Zapsal: Sovinský Stanislav

Dne 30.12.2010.                                                                                                                               

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017