Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1581
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden2065
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1581
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184652
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 18.8. 2007, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:22

Záznam z jednání výkonného výboru SH ČMS, konaného dne 30. 8. 2007 v Přibyslavi

Přítomni : dle prezenční listiny Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen bez připomínek.

Ing. Richter přivítal přítomné členy VV a z neúčasti na jednání omluvil ing. Jána Olšanského,CSc.,
Oldřicha Přibyla, Stanislava Pumprlu a p.Václava Holáska.
Přivítal ing. Josefa Kubeše, předsedu představenstva a generálního ředitele HVP, a.s., ing. Miloše Kříže, MBA- předsedu představenstva a generálního ředitele VPO, a.s., ing. Ivanu Laitlovou-předsedkyni DR VPO a místopředsedkyni představenstva a ekonomickou ředitelku HVP, a.s., Dr. Ivo Havlíka-šéfredaktora AR a jednatele Fire Edit, s.r.o.. Rovněž představil novou asistentku Kanceláře SH ČMS paní Janu Krejčovou. Následně vyjmenoval seznam materiálů, které byly odeslány členům VV SH ČMS poštou.

Bc. Jan Aulický rozdal na místě další doplňující materiály:

  • Vyhodnocení přijatých úkolů a doporučení ÚOR hospodářské od 15.10.2005 – 5.4.2007
  • Zápis z jednání Ústřední pedagogické rady z 9.8.2007
  • Pohledávky mezi OSH a SH ČMS v r. 2007

Starosta poté krátce pohovořil o investiční akci v hotelu Přibyslav (bývalý Garni), který byl rekonstruován HVP,a.s. v hodnotě cca 30 mil. Kč, o probíhající opravě Zámku Přibyslav z dotace 10 mil. Kč. Dále informoval členy VV SH ČMS o významném jubileu Ing. Josefa Kubeše, generálního ředitele HVP, a.s. a p. Jana Slámečky a popřál jim jménem VV SH ČMS.

Kontrola plnění usnesení

Ing. Richter – seznámil přítomné s jednotlivými body výše uvedeného usnesení.
Tento materiál byl předložen písemně.
VV SH ČMS bere usnesení na vědomí bez připomínek.

Informace z jednání vedení SH ČMS

Ing. Richter informoval o jednání Vedení SH ČMS , konané 29. 8. 2007 v Přibyslavi.
Vedení se zaobíralo především přípravou VV SH ČMS a celé jednání se vedlo nad předloženými materiály k jednání VV SH ČMS 30.9. 2007. Pan starosta dále informoval o nejblíže připravovaných akcích, které proběhnou v září. Jedná se hlavně o Pohár starosty SH ČMS v požárním útoku, který se uskuteční 1. 9. 2007 v Huti (okres Jablonec nad Nisou), další největší akcí setkání požárních automobilů, jejich řidičů, strojníků a osádek je PYROCAR, který se bude konat 8.- 9. 9. 2007 na letišti v Přibyslavi. Dr. Ivo Havlík– zhodnotil přípravy akce PYROCAR.
L. Janeba - následně doplnil některé změny v organizaci této akce.
Ing. Richter – z jednání Vedení SH ČMS ze dne 29. 9. 2007 vyplynulo, že Vedení doporučuje, aby v souladu s bodem 6 pís. 3 Usnesení SS OSH ze dne 28. dubna 2007 – byl zvolen kandidát na uvolněné místo do dozorčí rady VPO, a.s. ze tří jmen: ing. Antonín Maděra, ing. Jaroslav Schulz, CSc. Vladimír Jeník.
Ing.Liška připomněl, že navrhoval na Vedení i pana Bc. Jana Aulického-ředitele Kanceláře SH ČMS.
p. Makkai – podpořil na uvolněné místo kandidaturu p. Aulického a doporučil, aby se o tomto návrhu hlasovalo.
Hlasování : jednomyslně schváleno

    Usnesení: č. 31/2007

    VV SH ČMS schválil pro doplnění dozorčí rady VPO, a.s. pana Bc. Jana Aulického – ředitele Kanceláře SH ČMS.

Hodnocení SS OSH a návrhy na realizaci jeho závěrů

Ing. Richter – se zde zmínil o daru, který SH ČMS obdržela od DPO SR v hodnotě 18,5 mil. Kč.
Kriticky se vyslovil k nezpracování odpovědi HVP a.s. na diskusní příspěvek Ing. Schulze přednesený na jarním SS OSH.
Představenstvo HVP a.s. bylo písemně požádáno o zpracování a poskytnutí žádaných informací i prostřednictvím dozorčí rady HVP a.s..
Dále bylo projednáno naplnění zmocnění v bodě č. 4- k bodům 5 a 6 Shromáždění starostů OSH ve znění:
„Zmocňuje VV SH ČMS jako statutární orgán Sdružení k vytvoření a schválení pracovní skupiny pověřené hledáním a předběžným jednáním se zájemci o kapitálový vstup do HVP a.s.“
Návrh na složení pracovní skupiny, která se bude zabývat hledáním a předběžným jednáním se zájemci o kapitálový vstup do HVP a.s přednesl, po předchozím projednání ve Vedení SH ČMS, Ing. Richter :
Ing. Karel Richter, Lubomír Janeba, PhDr. Josef Juráň, Ing. Markéta Stržníková, Doc. Dr. Ing. Jiří Dvořák, CSc., JUDr. Zdenka Čížková
Hlasování: schváleno jednomyslně

    Usnesení : č. 32/2007

    VV SH ČMS odsouhlasil,že pracovní skupinu pro hledání a předběžné jednání se zájemci o kapitálový vstup do HVP a.s ve výše uvedeném složení.

     

Příprava SS OSH, informace z činnosti SH ČMS od minulého zasedání VV SH ČMS

Ing. Richter – se zmínil o semináři, který pro starosty a další členy SH ČMS uspořádala ČPP,a.s., který proběhl v Německu a Rakousku. Tato cesta se setkala s příznivým ohlasem. Účastníci absolvovali několik odborných hasičských, ale i kulturních akcí. Tato akce byla velmi zdařilá a všem se velice líbila.
V srpnu přijal starosta zástupce Velvyslanectví Japonska, a přijal pozvání k návštěvě Japonska. Tato cesta se může uskutečnit pouze pokud nám zahraničí uhradí náklady za cestu.
Přijali jsme také delegaci z JAR . Mají zájem se seznámit s hasičskou problematikou v Čechách. Ing. Richter doporučil navštívit s nimi Bílé Poličany .
Byly projednány materiály ekonomického charakteru určené pro podzimní jednání SS OSH: Průběžný stav hospodaření za rok 2007, Návrh rozpočtu na rok 2008, Stav na úseku placení členských příspěvků. Diskuse proběhla zejména k placení odvodů z členských příspěvků. Bylo připomenuto,. že odvod členských příspěvků má být uhrazen k 31.3. příslušného roku nejméně z 1 a k 30.9. zbývající část.

    Usnesení:č. 33/2007

    VV ukládá členům VV za jednotlivé kraje, ve spolupráci s Kanceláří sdružení, prověřit důvody nezaplacení příslušné části odvodů čl. příspěvků.za rok 2007 ( týká se OSH Praha západ, Sokolov, Chomutov a Jeseník ) a upozornit OSH na možnost požádat VV o splátkový kalendář v případě, že nemohou z vážných důvodů provést úhradu v náhradním termínu 1.10.2007.

Průběžné hospodářské výsledky organizací s majetkovou účastí SH ČMS
Vystoupení hostů

Ing. Laitlová HVP,a.s.

Ve své diskusi upozornila na to, že je nutné z VPO, a.s. vytvořit fungující obchodní společnost, která by nebyla zatížena dřívějšími dluhy. Podíl na ztrátě VPO, a.s. snižuje vlastní kapitál HVP, a.s., kumulovaná ztráta ve výši 16,5 mil. Kč se projevuje v HVP ve výši 12,5 mil. Kč.
Proto navrhla výrazně snížit, nebo se zbavit majetkové účasti VPO, a.s v HVP a.s.. Dále uvedla, že v současné době, při snižování základního kapitálu, již nehrozí podání návrhu na konkurs od věřitelů. Při prodeji objektu v Michli, kterou HVP i VPO vlastní každá jednou polovinou, si HVP, a.s. nemůže dovolit vytvořit výraznější ztrátu, která by vedla k oddálení výplaty dividend. Sdělila, že VPO, a.s. mohou zůstat jen takové nemovitosti, které by pro ni nebyly ztrátové.
Dále Ing. Laitlová informovala o hospodářských výsledcích HVP a.s. za 1. pololetí 2007.
Vystoupení Ing. Laitlové doplnil Ing. Josef Kubeš, generální ředitel HVP, a.s. Uvedl, že se zvažují varianty, které by byly pro obě strany vyhovující.
Ing. Miloš Kříž - ve svém příspěvku přítomné seznámil s aktuální situací ve VPO, a.s. stručně okomentovaljednotlivé grafy a tabulky ve své prezentaci, která se týkal současné situace ve VPO,a.s..
Názorně informoval o použití půjčky 10. mil. Kč od SH ČMS., která slouží pro úhradu starých závazků. Pro rozvoj obchodu jsou používány volné prostředky z běžné obchodní činnosti. Prodejem objektu v Jihlavě se vykryl nebankovní úvěr 5 mil. Kč. Uvedl, že je připraven prodej nemovitosti v Ostravě za 6,1 mil. Kč.
K výkladu ing. Kříže probíhala diskuse pana Bočka, Navrátila, Juráně, Hanuse, Zatloukala a Ing. Lišky.
Ing. Václav Liška požadoval, aby materiál, který má připravit vedení společnosti HVP,a.s. a VPO,a.s. k využití majetku VPO obsahoval variantu, že by se majetek v Michli neprodal.
Dr. Ivo Havlík – uvedl hospodaření Fire Edit a požádal o pokračování reklamních příspěvků HVP,a.s. a VPO,a.s. v Alarm Revue.

    Usnesení: č. 34/2007

    VV SH ČMS bere na vědomí výsledky organizací s majetkovou účastí SH ČMS na r. 2007.

    Usnesení : č. 35/2007

    VV SH ČMS ukládá zástupcům SH ČMS v DR HVP a.s. o iniciování zpracování variant snížení nebo odstranění majetkové účasti HVP ve VPO. Při zpracování materiálu uvést též varianty pro případ, že se nepodaří v letošním roce prodat objekt v Michli. Materiál předložit k posouzení mimořádnému společnému zasedání Vedení a Ústřední odborné rady hospodářské.
    T: 15. 9. 2007 – zpracování materiálu
    T: 30. 9. 2007 – projednání materiálu

VPO, a.s. Prezentace nových zásahových oděvů pro dobrovolné i profesionální hasiče

Ing. Miloš Kříž, MBA. prezentoval hasičské oděvy, které mají zájem prodávat. Tato akce se setkala mezi hasiči s velkým ohlasem a všem přítomným se oděvy velice líbily. Po certifikaci budou mít jednotlivé OSH ČMS možnost požádat o předvedení na významných akcích SH ČMS. Všechny dotazy, které byly ohledně kvality oděvů (bund a kalhot) ke spokojenosti hasičů zodpovězeny.

Ing. Homolková- Němečková – informovala o průběhu soutěži mládeže ve Švédsku, městě Revinge, které se zúčastnila družstva SDH Chlumec nad Cidlinou a SDH Písková Lhota. Oba týmy se umístily na 5.místě.
Soutěže se také zúčastnili jako delegace SH ČMS náměstci pana starosty SH ČMS p. Janeba, Netík, Karger a člen VV SH ČMS pan Slámečka.
V říjnu se delegace SH ČMS zúčastní zasedání MKVM CTIF ve Finsku v Turku. Delegace má složení Josef Krajča, Markéta Stržínková a Monika Homolková-Němečková.
Ing. Richter – informoval, že 28. října se zástupci SH ČMS zúčastní zasedání představitelů CTIF v Luxemburgu.
Za SH ČMS byl delegován pan Janeba a pan Chalupa.
Hasičské soutěže v požárním sportu v Polsku, která se koná od 31. 8.-1. 9. 2007 se za SH ČMS zúčastní pan Vícha, Kuběna a Pumprla.

Hlášení o činnosti Sboru dobrovolných hasičů

V předloženém tiskopisu byly navrženy drobné úpravy, které si zaznamenal ředitel Kanceláře SH ČMS.

    Usnesení: č. 36/2007

    VV SH ČMS schválil tiskopis pro rok 2008 po zapracování navržených úprav.

Směrnice hasičských soutěží

p. Zatloukal- žádá, aby do Směrnice byla doplněna obrazová část překážek pro ženy. Ing. Homolková Němečková poděkovala ÚORV za to, že se sjednotil přestupový řád v SHS a zároveň požádala o vyjmutí mládeže ze Směrnice. Navrhla řediteli kanceláře svou pomoc při konečných úpravách Směrnice.
    Usnesení: č. 37/2007

    VV SH ČMS ukládá členům zaslat do 14.9. 2007 své připomínky ke Směrnici hasičských soutěží na Kancelář SH ČMS a ÚORV předložit Směrnici hasičských soutěží na dalším jednání VV SH ČMS

Směrnice pro činnost dorostu

Ing.Homolková- Němečková – navrhla akceptovat, že mládež bude mít svoje „Směrnice pro činnost dorostu“ SH ČMS platné od 1.9.2007.
Všichni přítomní obdrželi písemný komentář k nové směrnici, který shrnuje zanesené změny.

VV SH ČMS schválil vydání Směrnice pro celoroční činnosti dorostu s platností od 1.9.2007.

Návrh na vyznamenání

V návrzích na vyznamenání byl i návrh na udělení Záslužného řádu Českého hasičstva, který navrhl SDH. Ze statutu čestných titulů a vyznamenání vyplývá, že tento řád přísluší navrhovat a udělovat pouze VV SH ČMS. Ing.Homolková-Němečková předložila VV SH ČMS grafický návrh pamětní medaile k 35.výročí Hry Plamen.
p. Aulicky– informoval, že Vedení navrhlo na ocenění pamětní Svatováclavskou medailí SDH Bohušovice a SDH Bzenec. Ocenění proběhne v září ve výstavní síni Mánes v Praze.

    Usnesení:č. 38/2007

    VV SH ČMS schvaluje všechny předložené návrhy na vyznamenání a vydání pamětní medaile k 35.výročí Hry Plamen.
    VV SH ČMS zamítá návrh na udělení Záslužného řádu českého hasičstva z důvodu nesouladu s ustanovením „Statutu čestných vyznamenání a titulů SH ČMS.“

Různé

Litoměřické slavnosti

Pan starosta připomněl slavnosti, které se konaly v Litoměřicích od 14.-16.6.2007. Poděkoval všem, kteří se podíleli na přípravách těchto slavností. Závěrem shrnul, že tato akce byla velice zdařilá, s velkou návštěvností,
jak zahraničních tak i tuzemských hostů. Litoměřice navštívil i ministr vnitra MUDr. Mgr. Ivan Langer.
V této souvislosti starosta připomněl i mezinárodní konferenci s tématem „Požární sport“, kde vystoupili dva naši zástupci a dva zahraniční.
Dále přítomné členy VV SH ČMS informoval o zrestaurování hasičské „Pragovky“ v hodnotě 300.000 Kč.

Mzdový řád

Ing.Liška –vznesl k Mzdovému řádu dvě připomínky:
Článek 5 – Roční odměna se zpravidla vyplácí zálohově /namísto rozděleně/, 30% v květnové výplatě a 70% doplatek v listopadové výplatě.

    Příloha č.1

    U zaručené měsíční mzdy stanovit rozmezí od – do, od vyjádřit číselně do procentuálně, návrh + 75 % ze základní mzdy (př. základní mzda činní 10 000 Kč, max. základní mzda 17 500 Kč)

    Usnesení: č. 39/2007

    Mzdový řád byl schválen v předložené podobě s dodatky přednesenými ing.Liškou

Cestovní náhrady SH ČMS

Ing. Liška – navrhl, aby k tomuto materiálu byly dány připomínky do 10. 9. 2007 a předloženy na příštím VV SH ČMS.

Ing.Karger Podal informace z jednání ÚOR pedagogické OR projednala především materiály připravené k projektu MOST.
Zápis jednání odborné rady pro školení a výcvik SH ČMS
p. Navrátil – připomínka k OR pro školení a výcvik ohledně Řádů chemické služby JSDH, strojní služby JSDH, technické služby JSDH a spojové služby JSDH.
p. Krakovský – potvrdil , že Řády jsou již upravené a byly projednány na posledním jednání OR pro školení a výcvik dne 11.-12.7.2007. K upraveným řádům služeb se OR pro školení a výcvik (včetně dopravně provozního řádu) vrátí na svém plánovaném jednání v září, popř. začátkem října tohoto roku.
p. Navrátil – přednesl stížnost na OSH Česká Lípa, kde se téměř nepracuje, potřebuje intervenci a pomoc od VV SH ČMS, aby se práce v OSH Česká Lípa zlepšila., z OSH se postupových soutěží v roce 2007 nezúčastnilo žádné družstvo
p. Slámečka – upozornil na absenci metodických materiálů, které by sloužili jako pomůcka pro funkcionáře výborů SDH. Poslední jsou vydány v r. 1981.
    Usnesení : č. 40/2007

    I. VV SH ČMS schvaluje záměr vydat metodický materiál na pomoc funkcionářům výborů SDH a ukládá řediteli Kanceláře SH ČMS připravit finanční zajištění v rozpočtu na rok 2008.

    II. VV dále ukládá všem vedoucím OR zpracovat teze pro příručku „MINIMUM DOBROVOLNÉHO HASIČE“. Dát na vědomí i předsedovi ÚKRR.

p. Páv
Vznesl námitku, že bychom měli na VV SH ČMS přehodnotit body jednání. Upozornil na to, že se více řeší hospodářská činnost VPO a HVP než hasičská činnost.
Ing. Homolková- Němečková
Požádala členy VV SH ČMS, aby do dalšího jednání posoudili, jakým způsobem stanovit klíč pro pozvání pamětníků na celorepublikové setkání k 35.výročí Hry Plamen (1 za OSH nebo delegace KSH). Republikové setkání se uskuteční v prosinci v Přibyslavi.
p. Procházka
Provedena kontrola v rámci OSH Přerov. Nebyly zjištěny žádné závažné nedostatky.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání dle plánu práce VV SH ČMS se uskuteční dne 12.10.2007 v Přibyslavi.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017