Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1379
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1863
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1379
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184450
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 27.4. 2007, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:20

Zápis z jednání výkonného výboru SH ČMS, konaného dne 27. 4. 2007 v Přibyslavi

Přítomni: dle prezenční listiny
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel : pí. Tereza Švejdová - VV schvaluje

Ověřovatelé : p. Mgr. Bohuslav Martínek, p. Jan Černík - VV schvaluje

Program schválen bez připomínek.

 

Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil Františka Hanuse, Václava Holáska, PhdR. Josefa Juráně a Jana Mušku. Přivítal Ing. Josefa Kubeše, Ing. Miloše Kříže, MBA - generálního ředitele VPO, a. s., Ing. Ivanu Laitlovou - předsedkyni DR VPO, a. s., Ing. Zdeňka Šulce - odborného pracovníka majetkových účastí HVP, a. s. a jednatele Floriánu Clubu, s. r. o. a Dr. Iva Havlíka - šéfredaktora AR a jednatele FE, s. r. o. Následně vyjmenoval materiály, které VV SH ČMS obdržel poštou a na místě.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně.
Usnesení č. 24/2007:

    VV SH ČMS bere kontrolu plnění usnesení na vědomí.

 

Zajištění jednání Shromáždění starostů OSH

Ing. Richter přítomný detailně přečetl pozvánku a informoval o časovém harmonogramu jednání SS OSH. Dále navrhl, aby jednání řídil náměstek starosty Ing. Karger a I. náměstek starosty p. Janeba byl navržen do návrhové komise za VV SH ČMS. Usnesení č. 25/2007:

  • VV SH ČMS schvaluje náměstka starosty Ing. Kargra jako předsedajícího na jednání Shromáždění starostů OSH dne 27. 05. 2007.
  • VV SH ČMS schvaluje I. náměstka starosty p. Janebu do návrhové komise za VV SH ČMS.

Ing. Richter rozdal členům VV SH ČMS písemný materiál k bodu 2. Zpráva o činnosti SH ČMS a o hospodaření SH ČMS za rok 2006. Vybídl přítomné k připomínkám k písemnému materiálu. Dále uvedl, že hospodaření SH ČMS za rok 2006 přednese na jednání SS OSH Ing. Jirota.
Ing. Homolková, p. Pumprla a Ing. Majer stručně informovali o svém vystoupení na jednání SS OSH.
Ing. Richter uvedl jména hostů, kteří byli pozvání na jednání SS OSH včetně JUDr. Řepiského, který na jednání obdrží Záslužný řád Českého hasičstva.
p. Pumprla otevřel diskusi ohledně školení JPO II.
p. Navrátil uvedl, že JUDr. Maxa (SDH Vestec) přislíbil pomoc v těžké situaci, ve které se nyní nachází VPO, a. s. JUDr. Maxa je velice schopný a zkušenostmi nabitý profesionál.
Ing. Kubeš přítomné stručně informoval o činnosti HVP, a. s. (viz. písemný materiál - Výroční zpráva HVP, a. s., která bude rozdána na jednání SS OSH).
Ing. Laitlová doplnila informace o činnosti HVP, a. s. za rok 2006.
Ing. Šulc informoval přítomné o rekonstrukci hotelu Garni. Ke slavnostnímu otevření je vše připraveno, ubytování zajištěno pro starosty OSH, ale bohužel rekonstrukce není ještě u konce. Venkovní fasáda hotelu je plánovaná na léto 2007. Zároveň vybídl členy VV SH ČMS k návrhům na nové jméno hotelu v Přibyslavi.
Ing. Kříž informoval členy VV SH ČMS o svém vystoupení na jednání SS OSH. Dále přítomné seznámil se situací ve VPO, a. s. ke dni 26. 4. 2007 (viz. písemný materiál - Zpráva o vývoji hospodaření ve VPO, a. s. za rok 2006 a 2007 a koncepce stabilizace a rozvoje, který bude rozdán na jednání SS OSH). Na závěr přítomné informoval o možnosti úvěru, který je ochotna poskytnout HVB banka SH ČMS pro VPO, a. s.
Ing. Jirota uvedl, že je předjednána možnost vzetí úvěru, který je ochotna poskytnout HVB banka SH ČMS s určením pro VPO, a. s. ve výši 10 mil. Kč se splatností 1 rok za úrok : týdenní PRIBOR + 3%. K tomuto úvěru by byla uzavřena smlouva o půjčce mezi SH ČMS a VPO a.s., která by byla zajištěna nemovitostmi VPO a.s. v Brně.
Ing. Laitlová stručně informovala o činnosti DR VPO, a. s. Následně proběhla diskuse vzhledem k aktuální situaci ve VPO, a. s.

Usensení č. 26/2007:
  • VV SH ČMS schvaluje přednesené zprávy, přípravu a zajištění jednání SS OSH konaného dne 28. 4. 2007.
  • VV SH ČMS podporuje vzetí úvěru ve prospěch VPO, a. s. v částce 10 mil Kč. zdržel: 3 (Ing. Liška, J. Krakovský, J. Slámečka); pro: 18; proti: 2 (M. Navrátil, L. Procházka);
  • VV SH ČMS schvaluje předložení vzetí úvěru od HVB bank pro jednání SS OSH.
    zdržel: 1 (Ing. Liška); pro: 22; proti: 0;

Stav přípravy MČR dětí a dorostu a 16. mezinárodní soutěže MH ve Švédsku

Ing. Homolková informovala přítomné o průběžné přípravě ÚORM na MČR dětí a dorostu a o přípravě na 16. mezinárodní soutěž MH, která se letos uskuteční ve Švédsku, kde také SH ČMS oficiálně přebere tzv. štafetu konání mezinárodní hasičské soutěže. Příští mezinárodní hasičská soutěž se uskuteční v roce 2009 v Ostravě.

Stav přípravy Poháru starosty SH ČMS a MČR v PS

p. Pumprla informoval o posledním konání ÚORV, které se konalo v Plzni (viz. písemný materiál - zápis z posledního jednání ÚORV). V roce 2007 se MČR v PS uskuteční na plzeňském stadionu. Dále uvedl, že Pohár starosty SH ČMS se bude v roce 2007 konat první víkend v měsíci září. Soutěž letos pořádá SDH Huť. Na závěr uvedl, že o příští konání MČR v PS zažádalo OSH Přerov.

Usnesení č. 27/2007:
  • VV SH ČMS bere na vědomí informace o MČR v PS a o Poháru starosty SH ČMS.
  • VV SH ČMS ukládá ÚORV zabezpečit realizaci MČR v PS a Pohár starosty SH ČMS.

Informace z jednání Vedení SH ČMS

Zápis z jednání Vedení za dne 5. 4. 2007 byl předložen písemně.
Ing. Richter informoval o přijatém usnesení z jednání Vedení, které doporučuje VV SH ČMS, aby uložil vedoucím Ústředních odborných rad úkol, zabývat se detailně úkoly přijatými III. řádným sjezdem. Následně předložit cestou Kanceláře SH ČMS stav průběžného plnění těchto úkolů,včetně návrhů na opatření k jejich další realizaci .

Usnesení č: 28/2007:
    VV SH ČMS ukládá vedoucím Ústředních odborných rad úkol zabývat se detailně úkoly přijatými III. řádným sjezdem. Následně předložit cestou Kanceláře SH ČMS stav průběžného plnění těchto úkolů, včetně návrhů na opatření k jejich realizaci.
    zdržel: 0 pro: 23 proti: 0

Návrhy na vyznamenání

Návrhy byly předloženy VV SH ČMS.

Usnesení č. 29/2007:
    VV SH ČMS schvaluje všechny předložené návrhy na vyznamenání.

Následně bylo dohodnuto předání praporů, stuh atd. dle seznamu a termínů udělení.

Různé

Ing. Richter informoval o návštěvě Slovenska v rámci pozvání na Republikové valné shromáždění delegátů OV DPO, konaného v dnech- 21. 4 2007 v Ružomberku , kterého se společně s ním zúčastnil I. náměstek Lubomír Janeba, Ing. Kubeš a Ing. Laitlová, kde delegace za SH ČMS udělila vyznamenání JUDr. Josefu Minárikovi, Vendelínu Horváthovi a DPO SR. Následně přítomným přečetl email od Ing. Jaroslava Schulze ohledně soudního sporu F-Line. Dále navrhl schválit jmenování do funkce vedoucího AZH pana Luboše Duzbabu z Královéhradeckého kraje a pana Jiřího Mrkose z kraje Vysočina jako člena ÚORŠV.

Usnesení č. 30/2007:
  • VV SH ČMS schvaluje p. Duzbabu do funkce vedoucího Aktivu ZH.
  • VV SH ČMS schvaluje p. Mrkose do funkce člena ÚORŠV - pomocný odborník.

p. Pumprla uvedl, že člen ÚORV p. Plojhar se nabídl zpracovat referát,který přednese na semináři v rámci jednání Podunajské komise v Litoměřicích ve dnech 15. - 16. června 2007. Následně poprosil členy VV SH ČMS o pomoc s námětama a návrhama ohledně referátu na Podunajskou komisi.
Ing. Richter podrobněji informoval o obsahu a velikosti referátu. Referát je nutné dodat v elektronické podobě na CD, kde může mít referát libovolnou velikost. Ústně je však délka referátu omezena na 20 minut. Na závěr poprosil p. Pátka, aby v Kanceláři CHH vyhledal veškeré informace ohledně sportu CTIF.
p. Matoušek informoval o nové možnosti on-line verze Evidence SH ČMS, kterou připravuje p. Šimral. Novou verzi p. Šimral vyzkouší na 10 OSH. Nová verze se bude moci převést z minulého programu.
p. Navrátil upozornil na chybu v plakátu - Funkční označení členů, funkcionářů i pracovníků.
p. Pátek informoval o návštěvě z Ministerstva vnitra, kteří vyjádřili spokojenost ve všech směrech.
Ing. Richter informoval přítomné o návštěvě hejtmana Zlínského kraje ve dne 26. 4. 2007. Hejtman Zlínského kraje uvedl, že nelituje investovaných finančních prostředků do dobrovolných hasičů.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání dle plánu práce VV SH ČMS se uskuteční dne 30. 8. 2007

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017