Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1569
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden2053
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1569
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184640
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 15.3. 2007, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:19

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen bez připomínek.

Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil Mgr. Bohuslava Martínka a Stanislava Pumprlu. Přivítal Ing. Josefa Kubeše, Ing. Miloše Kříže, MBA – generálního ředitele VPO, a. s., Ing. Ivanu Laitlovou – předsedkyni DR VPO, a. s., Ing. Zdeňka Šulce – odborného pracovníka majetkových účastí HVP, a. s. a jednatele Floriánu Clubu, s. r. o. a Dr. Iva Havlíka – šéfredaktora AR a jednatele FE, s. r. o. Následně vyjmenoval materiály, které VV SH ČMS obdržel poštou a na místě.

Informace k současné situaci ve VPO, a. s. a cíle pro letošní rok

Ing. Kříž, MBA uvedl, že písemný materiál k tomuto bodu mají přítomní členové ve složce.
Následně formou e-Learingové prezentace s pomocí dataprojektoru, podrobně informoval o aktuální situaci ve VPO, a. s.
Ing. Kubeš podrobněji okomentoval písemný materiál „Usnesení představenstva HVP, a. s. – stav společnosti VPO, a. s.“, který byl členům VV SH ČMS rozdán před jednáním VV SH ČMS.
Ing. Šulc stručně informoval o možnostech a způsobech prodeje nemovitosti v Michli – Praha 4.
Poté se k tomuto bodu rozvinula diskuse.
p. Procházka informoval přítomné o zasedání KSH Jihomoravské kraje, kde VV KSH ČMS uvedl, že v případě hlasování na SS OSH v dubnu 2007 o ukončení činnosti VPO a.s., budou starostové Jihomoravského kraje hlasovat pro ukončení činnosti.
p. Matoušek pochválil prezentaci Ing. Kříže a doporučil, aby tato prezentace byla přednesena na SS OSH.
p. Hanus doporučil, aby v budoucnu byla vytvořena smlouva o spolupráci mezi OSH a VPO, a. s. Dále uvedl, že je dobré na SS OSH o současné situaci ve VPO a.s. podrobně informovat případně diskutovat nikoliv však rozhodovat o budoucnosti VPO, a. s.
p. Makkai informoval o jednání ÚORH, kde se situace ve VPO, a. s. také rozebírala.
p. Holásek informoval o jednání DR VPO, a. s.
Ing. Karger reagoval na rozhodnutí KSH Jihomoravského kraje a uvedl, že je škoda, že se tohoto jednání nezúčastnil starosta SH ČMS nebo alespoň náměstek starosty SH ČMS. Toto jednání si zasloužilo účast zástupce z Vedení.
VV SH ČMS vzal na vědomí zprávu „Zhodnocení roku 2006 a koncepce stabilizace a rozvoje společnosti VPO, a. s.“ přednesené generálním ředitelem VPO, a. s. Ing. Milošem Křížem, MBA a vyjádřil podporu novému managementu ve VPO, a. s. v nastíněných krocích k revitalizaci VPO, a. s.
VV SH ČMS uložil Vedení a členům ÚORH sledovat situaci ve VPO, a. s. jednou měsíčně z dostupných informací analyzovat vývoj společnosti pro rozhodovací orgány a dále uložil zástupcům SH ČMS ve statutárních orgánech HVP, a. s. a VPO, a. s. trvale sledovat stav hospodaření v obou dvou společnostech a navrhovat příslušné opatření.

Ing. Kubeš stručně okomentoval písemný matriál „Výsledky hospodaření HVP, a. s. za rok 2006“ VV SH ČMS vzal na vědomí zprávu „Výsledky hospodaření HVP, a. s. za rok 2006“.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně.
Ing. Richter uvedl, že usnesení č. 61/2006 podbod 2) se zruší. Dále usnesení č. 66/2006 se mění – odloženo z důvodu čekání na finanční prostředky.
VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí s připomínkami.

Výroční zpráva SH ČMS za rok 2006 – statistické hlášení, výsledky hospodaření

p. Aulický informoval o aktuálním stavu došlých a chybějících hlášení OSH. Dále informoval o stavu příprav Výroční zprávy za rok 2006, která bude poskytnuta k jednání SS OSH v Přibyslavi.
Ing. Jirota stručně okomentoval písemný materiál, který členové obdrželi poštou – Plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2006. Dále okomentoval materiál Pohledávky mezi OSH a SH ČMS a Rozdělení grantů MV v roce 2007.
VV SH ČMS vzal stav příprav Výroční zprávy SH ČMS za rok 2006 na vědomí.

 

Činnost KSH – hodnocení činnosti za rok 2006 a schématický nástin činnosti na rok 2007

p. Hanus (Plzeňský kraj) informoval o činnosti KSH, kde veškeré zadané úkoly na rok 2006 byly splněny. V roce 2007 se v Plzeňském kraji uskuteční MČR v PS. Tato akce je hlavní zaměření činnosti Plzeňského kraje.
p. Matoušek (Karlovarský kraj) informoval o činnosti KSH, kde vše probíhá dle plánu. Také uvedl, že splátkové kalendáře jsou plněny dle dohody.
p. Páv (Středočeský kraj) informoval o činnosti KSH. V kraji bohužel zaostává činnost KORP, KORV. Dotázal se na finanční ohodnocení starostů OSH. Uvedl, že pokud starosta OSH obdrží alespoň minimální finanční odměnu, tak je již tzv. zavázán VV OSH, aby plnil své úkoly.
Ing. Richter reagoval na dotaz p. Páva. Finanční prostředky na mzdy z grantů MV nevylučují své použití i na finanční ohodnocení starostů OSH za jejich práci.
p. Makkai (Pardubický kraj) informoval o činnosti KSH, kde bohužel zaostává činnost KORP. Dále informoval, že KSH požádalo o grant ochrany obyvatelstva z EU.
p. Zatloukal (Olomoucký kraj) informoval o činnosti KSH za rok 2006. Dále uvedl že v roce 2008 je naplánováno MČR v PS v Olomouckém kraji, městě Přerov.
p. Holásek (Zlínský kraj) informoval o činnosti KSH, kde jako stěžejní úkol na rok 2007 je konání MČR Plamen a dorostu ve Zlíně. Dále informoval o setkání s hejtmanem Zlínského kraje, kde byly předneseny akce, kterých by se měl pan hejtman zúčastnit.
p. Doležal (Jihočeský kraj) informoval o činnosti KSH, kde bohužel též zaostává KORP. Dále se dotázal na dopis z TMT, a. s. , na kterém je podepsán Ing. Karel Richter.
p. Aulický reagoval na dotaz p. Doležala. Tento informační dopis vytvořila firma TMT, a. s. , za účelem rozšíření nabídky původní akce „Volejte s hasiči“.
Ing. Richter uvedl, že tuto o rozesílání těchto informačních dopisů bude SH ČMS informovat prostřednictvím Hasičských novin.
p. Doubrava (Ústecký kraj) informoval o činnosti KSH. OSH Most má nového starostu. Dále uvedl, že stěžejním úkolem pro rok 2007 je konání Hasičských slavností v Litoměřicích v měsíci červnu. Na závěr informoval o přípravě olympiády postižených dětí, která se uskuteční v příštím měsíci.
Ing. Boček (Moravskoslezský kraj) informoval o činnosti KSH. Uvedl, že příští týden se koná jednání KSH, kde je plánováno schvalování rozpočtu na rok 2007.
p. Slámečka (kraj Vysočina) informoval o činnosti KSH. Informoval o vydání krajského zpravodaje, který jde na každé SDH v kraji Vysočina. V kraji Vysočina je plánovaná akce PYROCAR 07. Následně stručně informoval o konání PO očima dětí v roce 2006, která měla velký ohlas.
p. Procházka (Jihomoravský kraj) informoval o činnosti KSH, kde bohužel zaostává KORP.
p. Černík (Praha) informoval o činnosti MSH. Kde vše probíhá dle plánu práce – soutěže, školení atd. Na závěr informoval o nutném zrušení plesu z důvodu malé účasti.
p. Netík (Královéhradecký kraj) informoval o činnosti KSH, které stále tíží problematika další existence ÚHŠ Bílé Poličany.
VV SH ČMS uložil Kanceláři SH ČMS zpracovat pro jednání Vedení doporučující metodický materiál k problematice uplatnění grantů od orgánů SH ČMS směrem k organizačním jednotkám KSH a OSH.
VV SH ČMS uložil Kanceláři SH ČMS a Hasičským novinám informovat čtenáře ve věci rozšíření nabídky akce „Volejte s hasiči“ firmy TMT, a. s.

Příprava shromáždění starostů OSH

K tomuto bodu byl předložen návrh pozvánky na jednání SS OSH.
Ing. Richter uvedl, že dvoudenní jednání je plánováno z důvodu slavnostního otevření zrekonstruovaného hotelu Garni. Dále informoval o stavebních pracích, které v tuto chvíli probíhají v hotelu a v zámku Přibyslav.
p. Janeba doporučil, aby na jednání SS OSH proběhla krátká přednáška o nových Vyhláškách MV ČR
a Řádech specielních služeb vydaných GŘ HZS MV ČR
p. Hanus doporučil, aby tato přednáška byla následně zveřejněna v Hasičských novinách.
Ing. Richter doporučil, aby z časových důvodů byl zrušen bod 5 a 6.
VV SH ČMS vzal přípravu SS OSH na vědomí s tím, že z návrhu programu jednání vypustí bod 5 a 6.

Litoměřice 2007

Ing. Richter informoval o přípravách ohledně Hasičských slavností Litoměřice 2007, které probíhají dle plánu. Scénář slavností bude obdobný jako při posledních Hasičských slavnostech.
Následně byl přítomným rozdán plakát jako pozvánka na Hasičské slavnosti Litoměřice 2007.

Kontrola plnění usnesení III. řádného sjezdu SH ČMS

K tomuto bodu byl předložen písemný materiál.
Ing. Richter uvedl, že připomínky zaslané elektronicky nebo poštou na Kancelář budou akceptovány do 14 dnů.
VV SH ČMS vzal plnění usnesení III. řádného sjezdu SH ČMS na vědomí a ukládá všem svým členům zasílat náměty k doplnění materiálu na adresu Kanceláře SH ČMS do 14 dnů.

Informace z jednání Vedení SH ČMS

Zápis z jednání Vedení za dne 8. 2. 2007 byl předložen písemně.
Ing. Richter informoval o jednání Vedení ze dne 6. 3. 2007, které se uskutečnilo v budově GŘ HZS ČR. Zápis z tohoto zasedání tvoří zástupci z GŘ HZS ČR a následně bude Kanceláři SH ČMS zaslán elektronicky, po té předložen VV SH ČMS.
VV SH ČMS vzal informace z jednání Vedení SH ČMS na vědomí.

Návrhy na vyznamenání

VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání.


p. Pátek informoval o počtu navržených osob na ZH a Za záchranu života.
Ing. Richter doporučil řediteli CHH Přibyslav, aby v souladu s usnesením č. 61/2006 podbod 2) připravil třetí termín předání ZH.

Různé

Ing. Richter informoval o plánovaném semináři v Rakousku, který se uskuteční ve dnech 10. – 12. 5. 2007 v Salzburku.
Dr. Havlík podrobněji informoval přítomné o přípravách akce nazvané PYROCAR 07, která se uskuteční v měsíci září v Přibyslavi.
Ing. Richter přítomným přečetl dopis od genmjr. Štěpána ohledně školících zařízení SH ČMS a vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva adresovaný starostovi SH ČMS.
Následně se ohledně dopisu rozvinula diskuse.
Ing. Richter informoval o pozvánce od Společenstva kominíků ČR. Pozvání je na jednání Valné hromady SK ČR, která se koná v pátek 20. dubna 2007 v Praze.
Po dohodě se této akce zúčastní Doc. Ing. Václav Liška a pan Jan Černík.
Následně byl přítomným ukázán plakát s funkčním označením.
Ing. Richter informoval o pozvánce ČSSD na jednání XXXIV. sjezdu ČSSD, který se koná ve dnech 23. – 25. března 2007, které se zúčastní osobně. Dále informoval o konání halové dětské soutěže v Havířově, která se konala ve dnech 24. 2. 2007. Následně informoval členy VV SH ČMS o jednání se Sociologickým ústavem ohledně dotazníkové akce a seznámil přítomné s některými z výstupů dotazů, z nichž se mimo jiné ukazuje,že se dobrovolní hasiči velice aktivně zapojují do politiky a velice často se zúčastňují voleb. Jednání ukázalo další možnosti spolupráce.
Ing. Karger že je snahou vedení SH ČMS získat pro činnost dobrovolných hasičů peníze z EU. Nezbytným předpokladem pro podávání potřebných projektů je zpracovat "analýzu potřeb organizace", což je náročný úkol, který vyžaduje spolupráci co nejvíce funkcionářů SH ČMS. Ve finální podobě musí být zpracován
v červnu 2007, proto požádal členy VV aby vyplnili dotazník (který byl rozdán) s tím, aby za svoji oblast činnosti pojmenovali silné a slabé stránky této činnosti. Termín odevzdání 25.3.2007.
p. Slámečka stručně okomentoval dopis adresovaný řediteli Kanceláře SH ČMS, ve kterém je vyjádřeno stanovisko VV KSH ČMS kraje Vysočina k údajnému členství bratra Jiřího Mrkose v ÚORŠV.
Následně proběhla diskuse ohledně dopisu o členství Jiřího Mrkose v ÚORŠV.
p. Netík stručně informoval o jednání ÚORV, které se konalo 9. 3. 2007 v Plzni (viz. zápis z jednání). Dále vznesl doporučení ÚORV, aby Extralize v PS nebylo vyhověno s žádostí o poskytnutí finančního prostředku částkou 10. 000 Kč.
Na toto téma proběhla diskuse.
Homolková-Němečková vznesla námitku, že důvody, které ÚORV uvádí prostřednictvím nám. Netíka k neposkytnutí příspěvku na Extraligu nejsou dle jejího názoru relevantní k neposkytnutí příspěvku. Přiklání se k otevřenějšímu jednání se zástupci Extraligy a k nalezení souladu v další činnosti.
VV SH ČMS schválil finanční příspěvek na Extraligu v PS a ukládá náměstkovi SH ČMS a vedoucímu ÚORV, aby vedli jednání s vedením Extraligy v PS.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 27. 4. 2007

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017