Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1349
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1833
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1349
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184420
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 30.11. 2006, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:16

Přítomni: dle prezenční listiny
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel : pí. Tereza Švejdová - VV schvaluje
Ověřovatelé : p. Josef Netík - VV schvaluje, p. Pavel Doubrava - VV schvaluje

Program schválen bez připomínek.

Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil náměstka starosty SH ČMS Doc. Ing. Václava Lišku, členy VV SH ČMS pana Františka Hanuse, Václava Holáska, Stanislava Pumprlu, Jaroslava Krakovského a omluvil z neúčasti starostu KSH pana Luďka Sýkoru. Poté přítomné přivítal v hasičské zbrojnici SDH Zličín a poděkoval starostovi SDH Zličín za pohoštění a umožnění konání VV SH ČMS právě v této zbrojnici. Následně vyjmenoval materiály, které VV SH ČMS obdržel poštou a na místě.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně.
p. Janeba přečetl písemný materiál Kontrola plnění usnesení a usnesení z SS OSH.
VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí.

Kontrolní činnost v roce 2006

Ing. Richter přítomné informoval o nynější situaci kontrolní činnosti v roce 2006 a vybídl přítomné členy VV SH ČMS, aby okomentovali kontrolní činnost v roce 2006 v jejich příslušném regionu.
p. Černík uvedl, že konečná kontrola proběhla v MSH Praha bez problémů.
p. Páv informoval o bezproblémové kontrole na OSH Mělník
p. Doležal totéž uvedl o kontrole v Českém Krumlově a p. Černý o kontrole v OSH Plzni-jihu.
p. Makkai informoval o kontrole na OSH Chrudim.
Ing. Richter informoval o kontrolách ze strany FÚ, MV ČR a MK ČR na účetnictví SH ČMS. Poté informoval o obtížné kontrole v OSH Rokycany.
p. Navrátil seznámil přítomné s výsledky kontroly na OSH Liberec z důvodu specifické činnosti SDH Hejnice.
Následně se rozvinula diskuse o tzv. specifické činnosti SDH Hejnice.
VV SH ČMS vzal na vědomí kontrolní činnost a její výsledky v roce 2006.

4) Stav plnění stanovených úkolů ÚORad v roce 2006

p. Pátek (ÚORHi a Mu) uvedl, že rok 2006 byl pro tuto radu úspěšný. Poté informoval o mezinárodním setkání historiků.
p. Muška (ÚORM) uvedl, že stanovené úkoly v ÚORM byly splněny. ÚORM má mnoho aktivit během celého roku- školení rozhodčích, hospodářů a činovníků, MČR Plamen a dorostu, které proběhlo tento rok v Liberci, mezinárodní tábory a také klasifikace na 16. mezinárodní hasičskou soutěž MH, která proběhne v roce 2007 ve Švédku.
p. Slámečka (ÚORVO) informoval nejen o poslední jednání ÚORVO, které proběhlo 1 den před jednáním VV SH ČMS, tedy 29. 11. v Praze. ÚORVO splnila všechny úkoly, které si předsevzala na rok 2006 včetně novelizace vnitřních předpisů.
Ing. Karger (ÚORPed) uvedl, že tato rada je nová a tudíž je ve stadiu začátku. Tato rada nabízí jednotlivé kurzy a projekty. U3V bude nadále probíhat, kam se můžou i příští rok přihlásit funkcionáři SH ČMS. U3V v roce 2007 nabízí znalosti jednotlivých odborností. Plánované konání U3V v Praze je ve fázi vyjednávání a informování se o ubytování, které je asi největší problém.
p.Netík (zástupce ÚORV) informoval přítomné o činnosti této rady během celého roku 2006. Tato rada uspořádala školení velitelů, zabývala se Směrnicemi, uspořádala soutěž O pohár starosty a MČR v PS, které se letos konalo v Litomyšli a mělo velký úspěch.
Ing. Majer (ÚORP) informoval o činnosti z ÚORP (viz. Zápis z posledního jednání rady).
Mgr. Martínek (ÚOROO) uvedl, že rada měla dvě hlavní činnosti v roce 2006 a to – jednotky SDH a preventivně-výchovná činnost. Následně stručně přítomné seznámil s příručkou pro starosty obce a preventisty, která má název „Mimořádné situace“.
p.Páv ocenil projekt MOST (moderní otevřené studium) a navrhl, aby jedna osoba byla centrálně pověřena ke zpracovávání projektů pro celou republiku.
Ing. Richter reagoval na dotaz p. Páva a uvedl, že je potřeba se do tohoto projektu přihlásit a centrálním zpracovatelem projektu je ÚHŠ Jánské Koupele.
Ing. Karger upozornil, že ne ve všech krajích byla vyhlášeny granty s touto tématikou.
p. Orsák uvedl, že projekty skutečně nejsou záležitostí pro dobrovolníky, úspěch projektu totiž závisí na jeho profesionalitě, zpracováním projektu by se měl zabývat profesionál, jedině tak SH ČMS dosáhne i na granty z EU.
p. Matoušek uvedl příklad za kraj Karlovarský. Na Karlovarském kraji je možnost získat peníze, ale KSH nemá pověřeného a znalého člověka, který by tento grant vyplnil.
Ing. Karger uvedl, že ÚHŠ JK je schopna grant vypsat jakémukoliv kraji.
Následně se rozvinula diskuse na téma zpracování grantu.
p. Slámečka přednesl návrh na rozdělení finančních prostředků z grantu na mzdy z MV ČR na jednotlivá OSH. Navrhl celkovou částku rozdělit na tři části (40%, 40%, 20%). 40% rozdělit plošně všem 77 OSH, 40% dle zohlednění náročnosti řízení SDH v rámci OSH – kritérium: počet SDH (v ČR je 7956 SDH, celkovou částku 40-ti% podělit celkovým počtem sborů a získanou částku násobit počtem SDH v daném OSH) a 20% rozdělit na principu solidarity pomocí okresů s menší členskou základnou (nemají možnost velkých příjmů). V ČR je nyní 36 OSH s méně jak 3 tisíci členů, celkovou částku 20-ti% podělit 36 a získá se solidární částka pro tyto okresy – podmínka: členský příspěvek minimálně 80 Kč. Následně uvedl příklad při přerozdělování finančních prostředků z grantu na mzdy OSH z MV ČR.
Diskuse zda rozdělovat fin. prostředky na mzdy z MV ČR na všechny OSH stejně nebo individuálně.
Ing. Richter vybídl starosty KSH, aby se zamysleli nad tímto problémem a do 10. ledna 2007 sdělili názor jak rozdělit dotaci z MV ČR. Uvedl, že Kancelář SH ČMS zpracuje dva návrhy v konkrétních číslech.
VV uložil starostům KSH, aby sdělili názor na rozdělení dotace z MV ČR na mzdy pro OSH do 10. 1. 2007

Návrhy na vyznamenání

VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání včetně navržených dodatků.
p. Pátek připomínkoval, že VV stanovil úkol, aby ředitel CHH stanovil dodatkový termín udělení titulu ZH. Jelikož předložených návrhů na ZH je v tuto chvíli 40 navrhl vyčkat na více návrhů.
VV SH ČMS souhlasil, aby CHH Přibyslav vyčkala s dodatkovým termínem udělení titulu ZH.

Informace členů VV / Různé

Ing. Richter informoval o výběrovém řízení na rekonstrukci objektu zámek CHH Přibyslav, na který je uvolněno ze státního rozpočtu 10 mil. Kč. Nyní vybraný dodavatel zahájil stavební práce a postupuje dle schváleného harmonogramu. Termín dokončení je plánován do konce roku 2007.
Následně uvedl, že Parlament ČR je v tuto chvíli nakloněn dobrovolným hasičům ve všech směrech. Dále přítomným přiblížil tzv. dotazníkovou akci se sociologickým ústavem. Dotazník ve spolupráci s SÚ AV ČR vyšel v Hasičských novinách v čísle 21. Uvedl, že než dotazník vyšel v HN nezaznamenal žádnou předběžnou informaci o této akci v rámci VV SH ČMS. Dále uvedl, že z různých SDH i OSH ho oslovují a ptají se proč tato akce vznikla a zda je řádné ošetřeno zpracování citlivých údajů. Informoval přítomné o mimořádném svolaném vedení dne 21. 11., které k celé záležitosti zaujalo jasné stanovisko. Vedení uložilo Doc. Liškovi, aby zveřejnil v HN, že se jedná o jeho osobní aktivitu a uvedl „na pravou míru“, že akce nebyla projednána v orgánech SH ČMS. Poté starosta přečetl reakci Doc. Lišky, kterou zaslal do HN a uvedl, že toto stanovisko Doc. Lišky není v souladu se závěry Vedení. Uvedl, že z jeho pohledu jsou kroky Doc. Lišky vůči SH ČMS nekorektní a to zejména vůči jeho osobě a proto také došel k závěry, že Doc. Ing. Václava Lišku odvolává z funkce 1. náměstka starosty SH ČMS.
Doc. Ing. Liška nebyl přítomen během jednání VV SH ČMS – omluven.

Následně se otevřela diskuse ohledně dotazníku v HN č. 21.

p. Janeba vyjádřil svůj názor a uvedl, že je vhodné průzkum zhodnotit a dotazníky stáhnout ze SÚ AV ČR ještě před zpracováním
Ing. Homolková uvedla, že na stránkách SH ČMS www.dh.cz bylo 28. 11. zveřejněno stanovisko Vedení SH ČMS.

VV SH ČMS schválil odvolání Doc. Ing. Václava Lišky z funkce prvního náměstka starosty SH ČMS a uložil starostovi zveřejnit v Hasičských novinách stanovisko SH ČMS k dotazníkové akci, zastavit tuto akci, zahájit jednání s vedení SÚ AV ČR akci ukončit a již odevzdané dotazníky předat SH ČMS.

Ing. Rain uvedl, že měl v úmyslu zde vystoupit a představit nové trendy, které jsou dle jeho názoru pozitivní v rozvoji VPO, a. s. Z rodinných důvodu se omluvil z neúčasti na dnešním jednání a nabídl svou účast na okresních akcích, kde rád zodpoví všechny dotazy. Uvedl, že bude rád součástí hasičského hnutí. Na závěr uvedl, že hospodářské výsledky jistě všichni znají a jeho snahou je hospodářské výsledky vylepšovat.
Následně proběhla diskuse ohledně vytištěných reklam v Hasičských novinách na jiné firmy jako je VPO, a. s.
Ing. Richter uvedl, že tiskový zákon má svá pravidla. Uvedl, že SH ČMS si nechalo zpracovat bleskovou analýzu podniku VPO, a. s. kolegou Ing. Schulzem. Vedení se též mimořádně sešlo dne 6. 11. z důvodu projednání nynější situace ve VPO, a. s. a na tomto jednání Vedení SH ČMS vyjádřilo názor, že HVP, a. s. by se měla více zapojit do vedení VPO, a. s. Představenstvo HVP, a. s. musí být aktivně vtaženo do aktuální situace a „dění“ ve VPO, a. s. Ing. Kubeš přednesl VV SH ČMS záměr HVP, a. s. k problematice ve VPO, a. s.. Poté stručně přítomné informoval o profesním životopisu Ing. Laitlové. Uvedl, že do budoucna by mělo mít rozhodující podíl Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Na závěr poděkoval SH ČMS za podporu HVP, a. s.
Ing. Richter představil profesní životopis Ing. Legierské jako jednu z možných kandidátek do orgánů VPO, a. s. Dále informoval o smlouvě o bezúplatném převodu akcie VPO od DPO SR a seznámil přítomné se zněním smlouvy.
VV SH ČMS a starostové KSH souhlasili s možností kooptace Ing. Legierské do orgánů VPO, a. s.
VV SH ČMS a starostové KSH přijali dar DPO SR – akcie VPO, a. s.v hodnotě 18 mil. Kč.
Následně proběhla diskuse ohledně nových nabídek HVP, a. s. a o hospodářském výsledku ve VPO, a. s.
Ing. Richter uvedl, že Ing. Rain bude pozván i na příští jednání VV SH ČMS (11. 1. 2007).
VV SH ČMS a starostové KSH schvalují kroky HVP, a. s. ve vztahu k VPO, a. s.včetně odkupu akcií od DPO SR.
Mgr. Martínek uvedl, že v dotační rezervě na ochranu obyvatel je ještě částka 2 mil. Kč a vyjádřil, že by bylo dobré tyto fin. prostředky získat.
Ing. Richter reagoval na připomínku Mgr. Martínka a uvedl, že SH ČMS udělá vše proto, aby tyto fin. prostředky získala a dále informoval, že licence k odborné přípravě získala od MV ČR pouze ÚHŠ Jánské Koupele, k získání licence pro ÚHŠ Bílé Poličany bude Vedení osobně vyjednávat. Nastínil problém jak personální, tak i bytový, který je v tuto chvíli v ÚHŠ Bílé Poličany.
p. Orsák se nabídl ke zpracování analýzy pro ÚHŠ BP.
Ing. Richter souhlasil s nabídkou p. Orsáka a uvedl, že p. Orsák zpracuje analýzu pro ÚHŠ BP.
p. Matoušek informoval VV SH ČMS, že Karlovarský kraj uzavřel smlouvu o výhradním zastoupení VPO, a. s. a uvedl, že s obchodním střediskem VPO, a. s. v Plzni je velice dobrá spolupráce.
p. Orsákpodal informace o provedené kontrole v Hradci Králové.
Ing. Richter informoval o automobilové nehodě při kondiční jízdě na Liberecku, viník je člen SH ČMS a žádá úhradu právních výloh od SH ČMS. SH ČMS poskytlo viníkovi právní pomoc (JUDr. Muroň). Dále starosta vyjádřil názor, že úhradu za škodu by měl provést viník sám a pokusit se o pojistné plnění z pojistky u HVP, a. s.
p. Černý předložil návrh KSH Plzeňského kraje na zrušení delegování p. Sejpky v ÚORV.
VV SH ČMS a starostové KSH souhlasili s návrhem KSH Plzeňského kraje na odvolání p. Sejpky z ÚORV.
VV SH ČMS a starostové KSH ukládají starostovi KSH Plzeňského kraje předložit písemný návrh na kandidáta za Plzeňský kraj do ÚORV v termínu do 15. 12. 2006.
p. Žižka uvedl, že VV KSH Jihočeského kraje žádá o vývojovou analýzu (prodej nemovitosti, úvěr atd.) ve VPO, a. s.cca o 3 roky zpět.
Ing. Kubeš reagoval na připomínku p. Žižky a uvedl, že by bylo dobré tuto žádost řešit až v okamžiku převodu akcií z DPO SR, jelikož bude méně akcionářů a vše bude informačně jednodušší.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS a starostů KSH za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 18. 1. 2007.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017