Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1433
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1917
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1433
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184504
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 13.10. 2006, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:14

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.
Program schválen bez připomínek.

 

Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil náměstkyni starosty SH ČMS Ing. Moniku Homolkovou-Němečkovou a členy VV SH ČMS pana Ing. Jana Majera, pana Františka Hanuse, Stanislava Pumprlu a PhDr. Josefa Juráně, kterého zastupuje člen ÚKRR pan Jan Kumpán. Následně vyjmenoval materiály, které VV SH ČMS obdržel poštou a na místě.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně.
VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí.

Informace z jednání ÚKRR

p. Kumpán přítomným sdělil, že ÚKRR se od posledního VV SH ČMS nesešla a jednání proběhne po VV SH ČMS v Přibyslavi 13. 10. 2006.

Výsledky činnosti a hospodaření za I. pololetí 2006, včetně výsledků činnosti ÚHŠ a CHH

Materiál k tomuto bodu členové VV SH ČMS obdrželi písemně.

Ing. Jirota stručně okomentoval písemný materiál k tomuto bodu.
Ing. Richter uvedl, že OSH Olomouc zaslalo do Kanceláře SH ČMS dopis, ve kterém žádá o povolení odkladu dlužné částky v roce 2006 do 31.prosince 2006. Jako důvod odkladu uvedl VV OSH Olomouc tíživou finanční situaci v OSH Olomouc. Starosta SH ČMS doporučil vyhovět této žádosti.
VV SH ČMS souhlasil s odkladem dlužné částky ve vztahu OSH Olomouc a SH ČMS do 31. 12. 2006 s ohledem na letošní výjimečně tíživou finanční situaci s tím, že si OSH upraví své příjmy a výdaje, tak aby se situace neopakovala v budoucím období.
p. Pátek přítomným rozdal písemný materiál - Činnosti CHH Přibyslav do 30. 9. 2006 a informoval o konání Mezinárodních rozhovorů historiků CTIF v Sasku, kterého se zúčastnil p. Pátek, p. Janeba a p. Bárta.
p. Doubrava požádal o spolupráci ředitele CHH Přibyslav z důvodu rekonstrukce muzea Ústí nad Labem. Majitelé muzea mají zájem o hasičskou tématiku.
p. Pekárek informoval o činnosti ÚHŠ Bílé Poličany. Uvedl, že letos bylo proškoleno v ÚHŠ 633 hasičů, což znamená, že činnost ÚHŠ byla naplněna. ÚHŠ prochází jistou modernizací - nakoupeny nové PC a diaprojektor. Následně informoval o poruše na topení, která nastala v bytě p. Krakovského a majitel celého areálu poruchu zatím neodstranil a v ÚHŠ se netopí.
Ing. Karger přednesl přítomným ústně výsledky činnosti ÚHŠ JK kde zhodnotil, že počty proškolených se podaří splnit. V současné době je proškoleno okolo 630 osob. Ve škole není jediný volný den. Stále jsou v JK nějaké akce. V kursu R2H je již proškoleno přes 550 dětí a to je opravdu dobré, jelikož se daří plnit grant. Problémy jsou s budovou školy, která stárne a stále se řeší nějaké havárie. Zatím se to daří opravovat z vlastních prostředků, ale do budoucna bude potřeba nějaké finanční dotace.
Ing. Richter uvedl, že PhDr. Juráň navrhl na Vedení prověřit, zda by se nedaly sehnat finance z fondů EU na odkup budovy lázní Jánské Koupele k zbudování evropského školícího střediska pro hasiče.
VV SH ČMS schválil výsledky činnosti a hospodaření za I. pololetí 2006, včetně výsledků činnosti ÚHŠ a CHH.a uložil řediteli CHH ve spolupráci s členem VV p. Doubravou a s náměstkem starosty SH ČMS p. Janebou řešit záměr umístění hasičské expozice centra hasičského hnutí v regionu Ústeckého kraje.

Příprava jednání shromáždění starostů OSH

Ing. Richter detailně informoval o průběhu jednání SS OSH, které proběhne 14. 10. od 10 hodin v zámku v Přibyslavi.
K bodu 1 - návrh návrhové komise - předseda - Doc. Ing. Liška, členové - p. Černík,
p. Zuka, p. Novák, p. Černý, p. Matoušek, p. Veselý, pí. Brychcí, p. Salava, p. Dušek,
p. Zeman, p. Gargula, p. Krajča, p. Němčák, p. Ing. Kuběna.
Vedení navrhlo, aby Ing. Karger byl předsedající na jednání SS OSH.
VV SH ČMS schválil náměstka starosty Ing. Kargra jako předsedajícího na jednání Shromáždění starostů OSH dne 14. 10. 2006.
K bodu 2 - úvodní slovo starosty - Ing. Richter přítomným rozdal v písemné podobě své úvodní slovo a dotázal se na připomínky. Následně se rozvinula diskuse na téma - senátoři a dobrovolní hasiči.
K bodu 3 - Návrh rozpočtu SH ČMS na rok 2007 a plnění rozpočtu roku 2006 - tento bod starostové OSH obdrželi písemně a Ing. Jirota vystoupí se stručným komentářem.
K bodu 4 - Návrh Stejnokrojového předpisu SH ČMS a Statutu čestných vyznamenání a titulů - návrhy obou dokumentů obdrželi starostové OSH písemně v měsíci září.
p. Slámečka uvedl, že ÚORVO projednala veškeré připomínky. Vyhovující připomínky ÚORVO respektovala a vložila do dokumentů a nevyhovující připomínky byly zamítnuty. Nová vyznamenání jsou: Za mezinárodní spolupráci, z odznaku sv. Floriána vznikla medaile sv. Floriána, řád Českého hasičstva, medaile Čestný člen.
Ing. Richter nechal členům VV SH ČMS kolovat odznak Velitele, medaili sv. Floriána a vyznamenání Za mezinárodní spolupráci v papírové podobě z důvodu odsouhlasení barevnosti stužek k jednotlivým stupňům.
VV SH ČMS schválil návrh Stejnokrojového předpisu SH ČMS a návrh Statutu čestných vyznamenání a titulů SH ČMS včetně doplňků, dále schváli variantu červené barevnosti medaile Za mezinárodní spolupráci a uložil vedoucímu ÚORVO p. Slámečkovi, aby na Shromáždění starostů OSH přednesl k odsouhlasení návrh Stejnokrojového předpisu SH ČMS a návrh Statutu čestných vyznamenání a titulů SH ČMS.
K bodu 5 - Zajištění VVH SDH + statistické hlášení, hlavní zaměření SH ČMS na rok 2007 -
Zajištění VVH SDH - písemný materiál ke schválení, Hlavní zaměření SH ČMS - písemný materiál ke schválení a Statistické hlášení - písemný materiál - rozdáno starostům OSH při presenci
p. Janeba navrhl, aby k tomuto bodu byl přiřazen písemný materiál Plán práce Vedení, VV SH ČMS a SS OSH na rok 2007 ke schválení.
K bodu 6 - Výsledky činností HVP, a. s., VPO, a. s. a FIRE EDIT, spol. s r. o. za rok 2006 - Doc. Ing. Liška rozdal přítomným písemný materiál Informace o činnosti podnikatelských subjektů. Tento materiál použije při svém vystoupení k tomuto bodu na jednání SS OSH. Další písemný materiál, který členové VV SH ČMS obdrželi byl Návrh na Redakční radu časopisu Alarm Revue (Fire Edit, s. r. o.). Následně sdělil přítomným stručné informace o každé navržené osobě do DR. Dotázal se na připomínky k návrhu na redakční radu.
VV SH ČMS schválil předloženou Redakční radu časopisu Alarm Revue.


Poté se rozvinula diskuse ke kompetenci rozhodnutí o VPO, a. s.
Ing. Richter uvedl, že na jednání SS OSH Doc. Liška seznámí starosty OSH s hospodářskými výsledky VPO, a. s., HVP, a. s., FIRE EDITU, s. r. o. a Florián Clubu, s. r. o.
Následovala diskuse ohledně konečného rozhodnutí ve VPO, a. s. a VV SH ČMS po rozsáhlé diskusi přijal toto usnesení:
VV SH ČMS vzal na vědomí rezignaci Doc. Ing. Lišky ve funkci předsedy DR VPO, a. s. a shodl se na názoru, že stav ve VPO, a. s. je neutěšitelný vyžadující okamžitá řešení. Dále uložil zástupcům SH ČMS ve statutárních orgánech HVP, a.s a VPO a.s vyřešit situaci ve VPO a.s. do 15.11.2006 a uložil starostovi SH ČMS (ve spolupráci s příslušnou právní službou) připravit pro VV materiál ohledně rozsahu a formy poskytovaných informací z firem ve kterých má SH ČMS majetkový podíl.
K bodu 7 - Návrh vzdělávacího systému v SH ČMS - vystoupení náměstka starosty Ing. Jana Kargra.
K bodu 8 - Informace o změnách zákona o provozu na pozemních komunikacích - vystoupení ředitele ÚHŠ Bílé Poličany pana Vojtěcha Pekárka.

Návrhy na vyznamenání

VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání včetně navržených dodatků.

Informace členů VV / Různé

Ing. Richter informoval o aktuálním zdravotním stavu pana JUDr. Miroslava Řepiského, který prodělal mozkovou příhodu. Pan Řepiský zaslal na adresu starosty SH ČMS dopis, ve kterém žádá o uvolnění ze všech funkcích z důvodu zhoršeného zdravotního stavu. I nadále je přesto ochoten poradit a pomoci. Starosta SH ČMS doporučil uložit Kanceláři SH ČMS, aby zaslala panu Řepiskému dopis ve formě poděkování za jeho celoživotní přínos SH ČMS. Následně informoval o možném nástupci v působení Aktivu Zasloužilých hasičů. Podal stručné informace o panu Duzbabovi.
VV SH ČMS schválil rezignaci pana JUDr. Miroslava Řepiského a uložil řediteli nadace na podporu hasičského hnutí iniciovat ve správní radě uvolnění p. JUDr. Řepiského a řešit členství v tomto orgánu další kompetentní osobou.
p. Navrátil navrhl, aby diskuse na jednání SS OSH (14. 10. 2006) byla vždy otevřena hned po bodu a přítomní by mohli ihned vystoupit a vyjádřit se v diskusi k tomuto určitému bodu.
p. Slámečka vyřídil přítomným členům VV SH ČMS pozdrav od pana JUDr. Řepiského.
P. Páv poukázal na činnost všech ÚORad, jejichž jednání a zápisy z těchto jednání jsou pravidelné a pravidelně zveřejňovány na webových stránkách SH ČMS. Bohužel ÚORP mezi tyto bezproblémové rady nepatří. Dotázal se na činnost a "funkčnost" ÚORP. Aktuální situaci ohledně ÚORP vyjádřil jako nevyhovující stav pro Sdružení. VV SH ČMS uložil náměstkovi starosty SH ČMS pro tuto oblast, aby okamžitě řešil činnost prevence vzhledem k nevyhovujícímu stavu v oblasti prevence.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 23. 11. 2006.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017