Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1572
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden2056
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1572
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184643
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 19.9. 2006, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:13
Přítomni : dle prezenční listiny
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen bez připomínek.

Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil členy VV SH ČMS pana Václava Holáska, Ing. Jana Majera, Mgr. Bohuslava Martínka, Františka Matouška, Milana Navrátila, Ing. Josefa Bočka a PhDr. Josefa Juráně, kterého zastupuje člen ÚKRR pan Jan Kumpán.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně.
VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí.

Informace z jednání ÚKRR

p. Kumpán přítomné stručně seznámil s činností ÚKRR od posledního VV SH ČMS. Poslední jednání ÚKRR se uskutečnilo 31. srpna 2006 v Bílých Poličanech. Hlavním bodem programu byla zpráva o "Zajištění vzdělávání SH ČMS", kterou přednesl Ing. Jan Karger v doplnění Vojtěcha Pekárka a Jaroslava Krakovského. ÚKRR doporučila zařadit na pořad jednání VV SH ČMS materiály týkající se vzdělávání hasičů, zpracované Ústřední odbornou radou pro školení a výcvik a radou pedagogickou. K perspektivě přípravy a vzdělávání v ÚHŠ Bílé Poličany přijala po vyjasnění všech problémů stanovisko, že bere na vědomí důvody pro přemístění ÚHŠ Bílé Poličany do nové lokality. Situaci nepovažuje za urgentní. ÚKRR doporučuje, aby přemístění bylo projednáno na podzimním shromáždění starostů OSH. Doporučuje, aby o přemístění bylo uvažováno ve výhodnějších lokalitách, tj. do objektů v Přibyslavi resp. do objektů VPO a. s. a HVP a. s. v Ohradní ulici v Praze. Dále se ÚKRR zabývala závěry šetření stížnosti pana Ladislava Mňuka na OSH Hradec Králové. Zde přijala závěry, které budou předmětem odpovědi: Stížnost pana Ladislava Mňuka lze považovat za osobní a subjektivní, přičemž nelze podceňovat a snižovat úroveň činnosti OSH Hradec Králové. Pracovní spory ve vztahu k manželce pana Ladislava Mňuka doporučuje ÚKRR řešit pracovně právní cestou. Dále ÚKRR rovněž bere na vědomí stav placení členských příspěvků a plnění rozpočtu na rok 2006. Doporučuje však řešit platební morálku v OSH Olomouc a Chomutov. Další jednání ÚKRR bude v Přibyslavi dne 13. října 2006, kde bude projednávána zpráva o činnosti ÚKRR v roce 2006 a plán činnosti ÚKRR na rok 2007. VV SH ČMS vzal informace z jednání ÚKRR na vědomí.

p. Zatloukal všem přítomným sdělil, že členské příspěvky bude mít OSH Olomouc splacené do konce října.

Příprava jednání Shromáždění starostů OSH

Ing. Richter uvedl, že návrh pozvánky na SS OSH mají členové VV v materiálech. Jako první na SS OSH vystoupí Ing. Richter se zprávou o činnosti SH ČMS od posledního jednání SS OSH.
Ing. Jirota stručně přítomné informoval o návrhu rozpočtu SH ČMS na rok 2007 a plnění rozpočtu roku 2006. Upozornil na vyšší dluhy za členské příspěvky u OSH Olomouc, Hodonín, Karlovy Vary, Cheb a Chomutov.
p. Doubrava odůvodnil dluhy OSH Chomutov a uvedl, že na tomto OSH proběhla velká kontrola z KSH i Ústředí SH ČMS.
Následně proběhla diskuse na téma "Pohledávky OSH za rok 2006".
VV SH ČMS uložil Kanceláři SH ČMS v průběhu do 29. 9. 2006 projednat s OSH Olomouc 50% splacení čl. příspěvků do 30. 9. 2006, zbytek pak do 31. 10. 2006 a vyjasnit splátkový kalendář s OSH Hodonín (písemná žádost na Kancelář SH ČMS dne 11. 9. 2006).
p. Slámečka informoval přítomné, že návrh Stejnokrojového předpisu SH ČMS a Statutu čestných vyznamenání a titulů bude starostům OSH předložen písemně. Připomínky k oběma dokumentům měla možnost OSH dodávat do 30. 6. Poté je Kancelář SH ČMS dala dohromady a ÚORVO měla z důvodu těchto dokumentů mimořádné jednání 30. 8., kde byly připomínky projednány, zapracovány a následně rozeslány na všechna OSH. Uvedl, že ÚORVO se dohodla, že Záslužný Řád českého hasičstva je výběrové vyznamenání, které se uděluje všem právnickým i fyzickým osobám v ČR, členům SH ČMS, cizím státním příslušníkům - představitelům partnerských hasičských a záchranářských organizací za mimořádné zásluhy o rozvoj dobrovolného hasičstva a záchranářů v České republice či proslavení vlasti při mezinárodní spolupráci hasičů a záchranářů. Řád uděluje VV SH ČMS jako nejvyšší ocenění za zvláště vynikající zásluhy o rozvoj Dobrovolného hasičstva a záchranářů v České republice či proslavení vlasti v zahraničí.
Následně proběhla diskuse ohledně udělení všech vyznamenání a o Statutu čestných vyznamenání a titulů.
VV SH ČMS uložil Vedení dopracovat Statut čestných vyznamenání a titulů o podmětné připomínky VV SH ČMS, zejména v oblasti posloupnosti v udělování jednotlivých medailí a schválil předložené návrhy Stejnokrojového předpisu SH ČMS a Statutu čestných vyznamenání a titulů.
p. Slámečka uvedl, že zajištění VVH SDH a statistické hlášení bude starostům OSH předloženo písemně.
p. Páv uvedl připomínky k taktickému cvičení v hlášení.
VV SH ČMS uložil Kanceláři SH ČMS zapracovat připomínky do statistického hlášení.
Ing. Richter informoval přítomné, že Výsledky činností HVP, a. s., VPO, a. s. a FIRE EDIT, s. r. o. za rok 2006 přednese na SS OSH Doc. Liška, který tento bod předloží písemně na VV SH ČMS 13. 10.
Ing. Richter uvedl, že Návrh vzdělávacího systému v SH ČMS přednese na SS OSH náměstek starosty SH ČMS pro vzdělávání Ing. Karger a vedoucí ÚOR pro školení a výcvik a člen VV SH ČMS pan Krakovský.
Oba dva pánové členům VV SH ČMS předložili písemný materiál.
VV SH ČMS schválil návrh vzdělávacího systému a ukládá ÚORŠV ho realizovat a trvale jeho obsahu věnovat náležitou pozornost.
Ing. Richter sdělil, že další projednávaný bod na SS OSH Informace o změnách o provozu na pozemních komunikacích přednese a seznámí SS OSH ředitel ÚHŠ Bílé Poličany pan Pekárek.
Následně se VV SH ČMS dohodl, že pozvánka na jednání SS OSH se zašle: starostům OSH, členům VV SH ČMS, členům ÚKRR, řediteli ÚHŠ Bílé Poličany, předsedovi představenstva HVP, a. s., předsedovi představenstva VPO, a. s., jednateli Fire Edit, s. r. o., vedoucímu redakce Hasičských novin a zástupci ČPP.

Návrh plánu práce na rok 2007, včetně plánu práce ÚORad

Návrh plánu práce Vedení a VV SH ČMS na rok 2007 byl členům VV předložen písemně.
VV SH ČMS schvaluje obsah a termíny předloženého písemného materiálu Plán práce Vedení a VV SH ČMS na rok 2007 a ukládá ÚO Radám předložit písemný návrh plánu práce do 13. 10. 2006.

Ples hasičů v roce 2007

p. Aulický přítomné informoval, že Ples hasičů se uskuteční 10. 3. 2007 v kulturním domě v Klatovech, kde v roce 2005 proběhl III. řádný sjezd SH ČMS. Jednání ohledně plesu prozatím neproběhlo z důvodu nemoci starosty OSH Klatovy pana Františka Křesťana.

Hasičský tisk - zabezpečení jeho tisku pro rok 2007

p. Přibyl přítomným rozdal písemný materiál jako stručné aktuální informace o Hasičských novinách, které jsou majetkem SH ČMS.
Jednatel společnosti Fire Edit, s.r.o. dr. Ivo Havlík označil za správné minulé rozhodnutí výkonného výboru SH ČMS nadále zachovat obě hasičská periodika - Hasičské noviny jako především zpravodajský čtrnáctideník a Alarm revue hasičů a záchranářů jako spíše publicistický a obrazový dvouměsíčník. Informoval, že redakce v posledních letech o více než třetinu rozšířila počet stran a dokázala až o polovinu zlevnit předtiskovou přípravu časopisu. Pozasavil se nad neseriózností některých vydavatelů hasičského tisku, když už dva podnikatelé založili časopis, vybrali od sborů dobrovolných hasičů předplatné a už po jednom čísle vydávání žurnálů ukončili, aniž by předplatné vrátili.
Následně Ing. Richter jménem VV SH ČMS poděkoval hasičskému tisku za rozvoj dobrovolného hasičstva a navrhl jménem VV SH ČMS udělit Hasičským novinách a Alarm Revue poděkování, které se předá na říjnovém jednání SS OSH.

Návrhy na vyznamenání

Ing. Richter přítomným předložil zpracované návrhy na vyznamenání a ústně navrhl Čestné uznání SH ČMS pro HZS Chemopetrol Litvínov za významnou pomoc representaci SH ČMS v PS, Medaili Za mimořádné zásluhy pro pana Josefa Kučerku, vedoucího sekce HZS Litvínov, řád sv. Floriána pro Vasila Pekara, prezidenta ČHJ. Následně uvedl, že Vedení se rozhodlo za dlouholetou spolupráci s SH ČMS ocenit medailí ZMZ některé členy SPBI a to: Doc. Dr. Ing. Michaila Šenovského, Doc. Dr. Ing. Aleše Dudáčka, Doc. Dr. Ing. Miloše Kvarčáka a Doc. Ing. Jiřího Lošáka, CSc.

VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání včetně navržených dodatků.

Informace členů VV / Různé

Ing. Richter přítomné informoval o návštěvě dobrovolných hasičů u nového ministra vnitra MUDr. Mgr. Ivana Langra. Ministr vnitra do svého úřadu pozval dvanáctičlennou delegaci dobrovolných hasičů, aby si vyslechl naše náměty na zlepšení vzájemné spolupráce. Kromě SH ČMS byli hosty ministra také prezidenti ČHJ Ing. Vasil Pekar a MHJ Ing. Rudolf Valášek.
Dále starosta SH ČMS přítomným nastínil obsah písemné stížnosti p. Tomáše Mužíka. Doporučil, aby Kancelář SH ČMS vytvořila odpověď pro p. Mužíka. Následně okomentoval zápis z Vedení, které se konalo 5. 9. v Praze.
Ing. Jirota jako místopředseda DR HVP, a. s. stručně okomentoval aktuální situaci v
HVP, a. s. Uvedl, že DR HVP, a. s. uložila představenstvu HVP, a. s. předložit podrobnou zprávu o výsledcích hospodaření HVP, a. s. za období leden až srpen 2006; zpráva bude obsahovat (vedle tabulkové části) i prognózu plnění plánu hospodaření HVP, a. s. na rok 2006 a podrobný komentář k ustanovením, o které se tato prognóza opírá. Dále DR HVP, a. s. projednala písemný materiál představenstva s názvem "Střednědobý plán investic HVP, a. s. do roku 2010". DR konstatovala, že nemá dostatek informací a podkladů pro objektivní posouzení investičního záměru představenstva HVP, a. s. koupit rekreační areál v Dolní Čermné a DR HVP, a. s. uložila představenstvu HVP, a. s. písemně informovat DR o využití hotelových, ubytovacích a restauračních kapacit v areálu Zámku Bílé Poličany.
Následně proběhla diskuse ohledně vystoupení pana Ing. Jiroty.
VV SH ČMS trvá na materiálech od představenstva HVP, a. s., které mají být předloženy VV SH ČMS.
p. Pumprla informoval přítomné o konání soutěže O pohár starosty SH ČMS. Zmínil se, že se zde bohužel zúčastnilo málo SDH. Dále uvedl, že Mistrovství ČR družstev SDH SH ČMS v Požárním sportu, které se letos konalo v Litomyšli proběhlo na velmi dobré úrovni. Informoval přítomné, že soutěž v tradičních disciplínách CTIF se bude konat 30. 9. Následně uvedl, že SDH Huť písemně požádala o příští konání soutěže O pohár starosty SH ČMS v jejich obci.
Ing. Richter uvedl, že MČR družstev SDH SH ČMS v PS i MČR Plamen a dorostu letos proběhlo na velmi vysoké úrovni a vše proběhlo dle představ štábu i soutěžících. Poděkoval štábu soutěže i příslušným OSH, SDH, KSH a Kanceláři SH ČMS.
p. Pátek informoval o setkání vedoucích muzeí, které se konalo v době MČR družstev SDH SH ČMS v PS. Uvedl, že předání ZH se uskuteční 19. - 20. 10. Z důvodu velkého množství návrhů na ZH nebo Za záchranu života navrhl vsunout mezi naplánované termíny ještě jeden termín v jarních měsících.
VV SH ČMS uložil řediteli CHH a ALARM REVUE připravit realizační záměr k presentaci firem, které se zabývají výrobou hasičské techniky a hasičským zbožím a uložil řediteli CHH navrhnout další termín předání titulů ZH.
p. Slámečka uvedl, že mezi novelizované dokumenty patří i Spisový a skartační řád. Změny dle Stanov a nových zákonů zpracovával archivář CHH Přibyslav p. Bárta. Dále předložil Statut odborných rad schválený ÚORVO a navrhl tento materiál schválit.
VV SH ČMS uložil Kanceláři SH ČMS v součinnosti s Vedením SH ČMS připravit zestručněný Spisový a skartační řád pro SDH ČMS a dále ve spolupráci s p. Bártou vyřešit technické připomínky a záležitosti ve Spisovém a skartačním řádu a dále uložil Kanceláři SH ČMS zveřejnit na webové stránky SH ČMS Spisový a skartační řád.
VV SH ČMS schválil Statut odborných rad.
Ing. Homolková-Němečková informovala o Mezinárodním školení rozhodčích mládeže v disciplínách CTIF, které se koná 6. - 8. 10 v rakouském Linzu. Tohoto školení se zúčastní pan Jan Muška a František Podolník.
V totožném termínu 6. - 8. 10. se v rakouském Welsu uskuteční 72. zasedání Mezinárodní komise vedoucích mládeže, kterého se tentokrát zúčastní ing. Markéta Stržínková a souběžně s touto akcí se uskuteční rovněž I. Mezinárodní sympozium MH, kterého se zúčastní 3 MH a 1 vedoucí. ÚORM navrhla, aby se této akce zúčastnil vždy jeden MH z vítězného družstva z MČR Plamen. Pozvání akceptovala družstva z Měníku a Vlčnova. VV SH ČMS schválil zmíněnou delegaci, aby se zúčastnila Mezinárodního školení rozhodčích pro mezinárodní soutěže 2007, 72. zasedání MKVM a dále schvaluje 3 MH+ 1 vedoucího, aby se zúčastnili 1. Mezinárodního sympozia MH.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 13. 10. 2006.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017