Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1388
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1872
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1388
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184459
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 10.8. 2006, Praha Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:11

Přítomni : dle prezenční listiny
Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen s doplněním bodů:
  • informace předsedy představenstva HVP,a.s. o rozvoji společnosti HVP,a.s.
  • řešení koupi objektu pro ÚHŠ Bílé Poličany v Dolní Čermné

Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil člena VV SH ČMS pana Jana Slámečku, Josefa Bočka, Jana Majera, Stanislava Pumprlu, Pavla Doubravu, Josefa Juráně, Moniku Němečkovou-Homolkovou, Bohuslava Martínka, Františka Hanuse, Františka Doležala, Terezu Švejdovou, Jana Olšanského a Vojtěcha Pekárka. Starosta přítomným písemně předložil materiál s názvem Perspektivy hasičských firem, zápis z jednání minulého VV a zápis z jednání Ústřední odborné rady hospodářské. Na prostudování prvního materiálu dostali členové VV 30 min.

Projednání situace ve VPO, a.s. a návrhů postupu na mimořádné valné hromadě VPO, a.s.

Ing. Richter v prvé řadě upozornil na to, že VV SH ČMS byl svolán z důvodů dohodnutí jak postupovat na mimořádné valné hromadě VPO,a.s která je svolána na 18.8. 2006. Určitá doporučení jsou z ÚORH a Vedení, které předcházelo VV. Uvedl, že na programu VH VPO,a.s. je změna ve zcizení nemovitostí (Ostrava) a přijetí úvěru se zatížením nemovitost v Brně.

Po diskusi bylo přijato usnesení:

    VV SH ČMS zmocnil zástupce SH ČMS k jednání na mimořádné valné hromadě VPO,a.s. podpořit:

  • změnu rozhodnutí řádné valné hromady ze dne 27.4. 2006 přijatého k bodu 6 pořadu jednání - zcizení nemovitostí
  • schválení zatížení nemovitostí zapsaných na LV č. 730 u Katastrálního úřadu pro Jihomoravský kraj, Katastrální pracoviště Brno-město, pro okres Brno-město, obec Brno, kat. území Horní Heršpice zástavním právem. Dále usnesení, že VV SH ČMS uložil zástupcům SH ČMS v orgánech VPO,a.s. aby:

      č. 50/2006

    • vedení společnosti zpracovalo a předložilo materiál, který by prokazoval, že dodatečně vložené prostředky ze zcizeného majetku půjdou na obchodní činnost
    • vedení společnosti intenzivně hledalo kupce na objekt v Michli a to za minimálně odhadní cenu
    • vedení společnosti řešilo akcie, které nabízí k odprodeji DPO SR

Informace předsedy představenstva HVP,a.s. o rozvoji společnosti HVP,a.s.

Ing. Richter na jednání pozval předsedu představenstva HVP,a.s. Ing. Josefa Kubeše, kterému před jeho vystoupením sdělil co do této chvíle VV SH ČMS projednal a jaké udělal závěry.

Ing. Kubeš činnost pojišťovny za 1. pololetí byla ovlivněna letošním průběhem škod. Škody se vyšplhaly až na cca 60 mil Kč a stále se něco děje. Toto byla ohromná ztráta, která velice ovlivnila chod pojišťovny. Ovšem od toho je pojišťovna aby lidé kteří se pojistí v případě pojistné události dostali za to zaplaceno. V HVP dochází i k organizačním změnám včetně struktury poboček. Též se již dostává k výraznějším obchodům. Je předpoklad naplnění plánu z obchodní činnosti. Též se dělají kroky k rozvoji HVP jako je příprava pro získání licence na prodej produktu povinného ručení pro automobily. U HVP je vytvořen tým, který zpracovává podklady k žádosti na MF a dnes je hotovo tak z 60 %. K tomuto se vytváří obchodní plán ve dvou verzích a to v optimistické a pesimistické. Ovšem obě varianty končí nakonec v zisku. Pojišťovna o licenci usilovat bude jelikož dnes to souvisí i s havarijním pojištěním, ale i úrazovým kde jiné pojišťovny dělají balíčky a nám se to již nedaří prodávat.

Ing. Richter k povinnému ručení je zapotřebí předložit ucelený materiál, který bude ukazovat jak se vývoj bude chovat a jak bude pojištění vypadat. Materiál poté bude předložen SS OSH, jelikož tento krok je brán jako strategické rozhodnutí a to musí schválit SS OSH.

p. Netík vznesl dotaz na předsedu představenstva a to na neutěšené vztahy v areálu zámku Bílé Poličany, kde jsou neustálé stížnosti na chování ředitele hotelu p. Karasievicze.

Ing. Kubeš pro majetek byl do HVP přijat nový člověk, který se o toto bude starat a bude to i řešit. Jedním z řešení je též přestěhování školy na jiné místo. Mezi členy VV putují fotografie objektu v Dolní Čermné, který by mohl v budoucnosti sloužit právě pro potřebu školy a v B.P. by se vše mohlo věnovat pouze k hotelovým službám. Objekt je ke koupi za 3.8 mil Kč a hned by se tam dalo začít fungovat. Úpravy garáží v B.P. učebny a ubytovací prostory by tuto investici asi přesáhly.

K tomuto bodu se rozvinula diskuse ze které vyplynulo, že škola a HVP jsou z 60 % ti co v B.P. dělají hotelu tržby a proto by bylo vhodné udělat podrobný přehled akcí, které se na zámku konají a jaký podíl na tom mají akce sdružení, školy a HVP.

Ing. Kubeš přislíbil, že HVP předloží VV přehled akcí, které se konaly v areálu B.P. a vyčíslí podíl sdružení, školy a HVP na fungování hotelu.

p. Krakovský - nebýt tam současný ředitel, který každého ze zámku odradí určitě by se na zámku konalo více akcí. Jeho chování vůči všem lidem a zvlášť hasičům je zarážející. Možná že by stačilo vyměnit jednoho člověka a vše by se srovnalo. A nemuselo by se investovat do jiných nemovitostí, které opět svými režijními náklady zatíží provozovatele.

Doc. Liška k areálu v Dolní Čermné bylo přijato usnesení ÚORH, která nemá námitek ke koupi objektu pro ÚHŠ Bílé Poličany v Dolní Čermné, pokud to bude v souladu s možnostmi HVP a.s. Upozorňuje na nutnost řešit otázku komplexně vč. stabilizace dotace MV pro ÚHŠ, personálních otázek, uskladnění automobilové techniky aj.

VV SH ČMS podpořil usnesení ÚORH a vyžaduje po HVP materiál, který zhodnotí finančně co by stálo kdyby ÚHŠ zůstala v B.P. a co by přineslo koupě objektu v Dolní Čermné

Určení členů VV SH ČMS k předávání čestných praporů

    16.9. 2006 SDH Komárov ………………Jan Černík
    26.8. 2006 SDH Proseč u Skutče ………..Rudolf Makkai
    28.9. 2006 SDH Radimovice ……… ..….Ing. Karel Richter
    26.8. 2006 SDH Stará Boleslav ...……….Lubomír Janeba
    9.9. 2006 SDH Vizovice ………………Antonín Zatloukal

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 19. 9. 2006.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017