Domů » Orgány SH ČMS » Archiv Výkonný výbor Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska » Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 13.7. 2006, Přibyslav
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Kontakt

SH ČMS

Římská 2135/45

121 07 Praha 2


Telefon: 222 119 501
Fax: 222 119 507
Email: kancelar@dh.cz

IČ: 00442739

DIČ: CZ00442739

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes36
mod_vvisit_counterVčera534
mod_vvisit_counterTento týden36
mod_vvisit_counterMinulý týden2118
mod_vvisit_counterTento měsíc6165
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096189236
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 13.7. 2006, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:09

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen bez připomínek.
Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil náměstky starosty pana Ing. Jana Kargera, Lubomíra Janebu a členy VV SH ČMS pana Václava Holáska, Ing. Jana Majera, Mgr. Bohuslava Martínka a Ing. Jána Olšanského.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně.
VV SH ČMS bere kontrolu plnění usnesení na vědomí včetně připomínek.

Informace z jednání ÚKRR

PhDr. Juráň rozdal přítomným písemný materiál k tomuto bodu. Dále informoval, že stížnost pana Ladislava Mňuka, která byla předána ÚKRR je v řešení.
VV SH ČMS bere informace z jednání ÚKRR na vědomí.

Závěry Shromáždění starostů OSH

Ing. Richter stručně shrnul obsah jednání Shromáždění starostů. Okomentoval vystoupení hostů a diskusi na jednání SS OSH. Uvedl, že účast na jednání pana Mgr. Františka Bublana měla aktivní ohlas a vyjádřil potěšení nad diskusí mezi Mgr. Františkem Bublanem a přítomnými na jednání. Následně vzpomenul na seminář, který pro naše členy připravila ČPP, konaný v Polsku jako za velice poučný a zdařilý.

Činnost Krajských sdružení hasičů

Ing. Richter informoval o jednání Vedení za účasti starostů KSH, které se konalo v Praze dne 8. 6. 2006. Uvedl, že na jednání Vedení se diskutovalo o změně Zákona o sdružování občanů, kde dochází ke změně konstrukce názvů občanských sdružení a to tak, že všechna občanská sdružení budou muset mít v názvu uvedeno sousloví "občanské sdružení" a nebo za názvem zkratku "o. s.". Tato změna je schválena, zákonem č. 342/2006 od 3. července 2006 a na tyto změny máme časový limit 3 roky.
p. Černík (Praha) - uvedl, že místo dubnového jednání SS se zúčastnil předávání Čestného praporu pro SDH Zadní Třebáň při příležitosti 100. výročí jeho založení. Dále informoval o vyhodnocení PO očima dětí a o právě probíhajících soutěžích.
p. Páv (středočeský kraj) - informoval o vyhodnoceních krajského kola v kategorii Plamen, dorost a dospělí.
p. Doležal (Jihočeský kraj) - informoval o krajském kole a o setkání Zasloužilých hasičů. Uvedl že krajská porada Jihočeský kraj čeká v příštích měsících.
p. Hanus (Plzeňský kraj) - seznámil přítomné s vyhodnocením PO očima dětí, na kraji proběhlo několik předání Čestných praporů a předání medaile Za záchranu života. Proběhlo setkání Zasloužilých hasičů. Přítomné následně seznámil se stížností SDH Osek na postup OSH Rokycany. OSH Rokycany rozhodlo o postavení SDH Osek mimo Sdružení hasičů ČMS (stížnost je v řešení orgánů KSH a OSH).
p. Matoušek (Karlovarský kraj) - uvedl, že na Karlovarském kraji velice dobře funguje KORM a KORV. Také podotkl, že soutěže na kraji probíhají.
p. Doubrava (Ústecký kraj) - informoval o vyhodnocení PO očima dětí, akce Záchranáři se velice povedla, proběhlo také krajské kolo hry Plamen a teroristické cvičení, které bylo hodnoceno velmi kladně. Následně stručně informoval o konání soutěže s mentálně postiženými dětmi.
Ing. Richter reagoval na soutěž s mentálně postiženými dětmi v Ústeckém kraji. Doporučil ÚORM, aby tuto činnost projednala a učinila vhodné kroky jejímu rozšíření KSH.
p. Navrátil (Liberecký kraj) - poděkoval p. Muškovi za uskutečnění MČR Plamen a dorostu v Liberci. Mistrovství se dle ohlasu velmi vyvedlo. Na libereckém kraji se konalo PO očima dětí a krajské kolo. Stručně charakterizoval problém v OSH Jablonec nad Nisou, kde byla propuštěna pracovní síla.
Ing. Richter reagoval na MČR Plamen a dorostu v Liberci. Uvedl, že vedoucí družstev chválili zlepšení v organizaci i zabezpečení MČR Plamen a dorostu.
p. Makkai (Pardubický kraj) - uvedl, že Zasloužilí hasiči z Pardubického kraje měli rekreační pobyt v Jánských Koupelích. Uvedl, že okresní kola v PS již proběhla, ale krajské kolo ještě proběhne.
p. Slámečka (kraj Vysočina) - jako zástupce kraje na VV SH ČMS pozval přítomné na celorepublikovou soutěž O pohár starosty SH ČMS, která se uskuteční 2. 9. v Petrovicích, v okrese Třebíč. Druhý den, tedy 3. 9. se ve Žďáru nad Sázavou (areál zimního stadionu) uskuteční Memoriál Jana Dřínka. Krajské PO očima dětí proběhlo na velmi dobré úrovni. Podotkl, že Bambiriáda v Jihlavě se velice zdařila. SDH Pavlov se zúčastnil velké soutěže v Rakousku s velmi dobrými výsledky. Dále uvedl, že SDH, které slavilo 120. let založení dostalo od své obce nejvyšší a nejvýznamnější vyznamenání za rozvoj obce.
p. Procházka (Jihomoravský kraj) uvedl že na Jihomoravském kraji se konalo Krajské kolo dorostu a kategorie dospělých je ve stadiu příprav.
p. Pumprla (Zlínský kraj) informoval o připravovaném krajském kole.
p. Netík (Královéhradecký kraj) informoval o setkání Zasloužilých hasičů, konaných soutěží, vyhodnocení celorepublikové PO očima dětí. Dále uvedl, že konání krajského kola Královéhradeckého kraje se konalo v termínu konání MČR Plamen a dorostu v Liberci.
Doc. Liška uvedl, že po jednání s Ing. Richter a p. Pátkem představil akci v rámci návštěv hasičských muzeí. Každé hasičské muzeum bude mít své vlastní razítko. Po získání všech razítek se "hráč" zapojí do slosování o ceny.

Návrhy na vyznamenání

    Stuha k historickému praporu:

    19. 8. 2006  SDH Opočno  = p. Netík
    26. 8. 2006  SDH Bystré v Orlických horách  = p. Netík
    12. 8. 2006  SDH Hartmanice  = p. Bidmon

    Stuha:

    09. 9. 2006  SDH Cerhovice  = Doc. Ing. Liška

    Čestný prapor:

    08. 9. 2006  SDH Hamr  = p. Doležal
    09. 9. 2006  SDH Bílany  = p. Krajča
    20. 8. 2006  SDH O. Proskovice  = Ing. Boček
    12. 8. 2006  SDH Horní Bečva  = PhDr. Juráň
VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání.

Informace členů VV / Různé

p. Pumprla stručně okomentoval písemný materiál Metodický pokyn SH ČMS k používání přetlakového ventilu a Metodický pokyn SH ČMS k získání odbornosti SH ČMS v oblasti požární represe a podmínek k získání odznaků odbornosti SH ČMS "Velitel". Uvedl, že odznak odbornosti se bude prodávat za 40 Kč. Přítomné pozval na MČR v PS, které se bude konat 15. - 17. 9. v Litomyšli a na soutěž O pohár starosty SH ČMS, konané v Petrovicích a rozdal pozvánky na tyto dvě významné akce.
VV SH ČMS schválil Metodický pokyn SH ČMS k používání přetlakového ventilu a Metodický pokyn SH ČMS k získání odbornosti SH ČMS v oblasti požární represe a podmínek k získání odznaků odbornosti SH ČMS "Velitel"
VV SH ČMS uložil členům VV SH ČMS propagovat pohárovou soutěž CTIF.
p. Krakovský stručně okomentoval setkání rady ÚORŠV.
p. Černík podotkl, že soutěž PO očima dětí by měla být propagována na začátku školního roku z důvodu lehčího zařazení do osnovy na celý školní rok, tj. již v měsíci září a říjnu.
VV SH ČMS uložil ÚORP v součinnosti s ÚORM vydat organizační pokyny k soutěži PO očima dětí v měsíci září 2006.
p. Páv podotkl, že dle nového bodového systému v silničním provozu je v autě Avia zakázáno přepravovat děti. Uvedl, že tento problém je potřeba řešit.
p. Hanus reagoval na připomínku p. Páva a uvedl, že tato doprava v Avii je vedena za sportovním účelem, čímž se toto řeší jako vyjímka.
p. Páv následně podotkl, že byla podána určitá kritika na Stanovy SH ČMS a dotázal se na přejmenování SH ČMS - občanské sdružení dle zákona č. 342/2006 s platností od 3. července 2006.
Následně probíhala diskuse o problému kritiky Stanov SH ČMS a přejmenování SH ČMS - v diskusi se bude řízeně pokračovat.
Doc. Liška rozdal přítomným písemný materiál o filatelii, který posléze stručně okomentoval. Dále přítomným představil obsah plánované publikace PO očima dětí. Její tisk je předpokládán na konec roku 2006 nebo začátek roku 2007.
Následně přítomné seznámil s aktuálním stavem a situací ve VPO, a. s. a činnosti orgánu této společnosti.
Na toto téma proběhla diskuse.
p. Muška přítomným okomentoval služební cestu na Sympozium do Slovinska, které ho se zúčastnili Ing. Homolková, pí Vilímková, Ing. Stržínková, p. Krajča a p. Muška. Uvedl, že Sympozium bylo velmi dobře připravené. Sympozium se uskutečnilo 25. - 28. 5. 2006 ve slovinském Ig. Dále okomentoval služební cestu na VII. Celostátní kolo hry Plamen 2006 ve Slovenské republice, které se konalo 7. - 9. 7. v Michalovicích. Akce se zúčastnil Jan Muška a Josef Krajča. Ze strany hostitelů bylo delegaci z ČR pečlivě postaráno, nevyskytli se žádné negativní události. Při zpáteční cestě se bohužel přihodila nehoda u vozidla vedoucího družstva SDH Veselá, které reprezentovalo ČR. Tři děvčata a manželka řidiče byly převezeny do nemocnice do Prešova, kde byly ošetřeny a děvčata ponechány na pozorování. Ze strany DPO SR byla ČR poskytnuta velká péče. Akce splnila své poslání i přes tuto nemilou událost.
Ing. Richter doporučil VV SH ČMS zaslat poděkování DPO SR za pomoc při řešení této velmi nepříjemné situace.
VV SH ČMS doporučuje Kanceláři SH ČMS zaslat poděkování DPO SR za pomoc při autonehodě, která se stala při odjezdu z VII. Celostátního kola hry Plamen 2006 - DPO SR.
p. Pekárek stručně uvedl, že ÚHŠ Bílé Poličany v I. pol. 2006 splnila svůj plán v proškolení počtu hasičů.
Ing. Richter uvedl, že počet proškolených v ÚHŠ Bílé Poličany odpovídá průměru.
Ing. Jirota přítomné seznámil s nabídkou Poštovní spořitelny.
Ing. Richter -informoval o došlé pozvánce z polské strany na III. evropské závody koněspřežných stříkaček, které se uskuteční 11. - 14. srpna 2006 v Cichowu. Pozvání přijal a zároveň požádal VV SH ČMS o udělení řádu sv. Floriána pro Pawla Buksalewicze, který v letošním roce oslaví 50. let (starosta města Křivín a šéf organizačního štábu soutěže).
VV SH ČMS schválil udělení řádu sv. Floriána pro Pawla Buksalewicze k jeho životnímu jubileu.
Ing. Richter uvedl, že z důvodu konání Sympozia a Shromáždění delegátů CTIF ve Slovinsku, které se uskuteční 24. - 26. 9. VV SH ČMS musí přesunout řádné jednání VV SH ČSM na 19. 9. 2006 v Přibyslavi. Členové VV SH ČMS přesun odsouhlasili.
Ing. Jirota stručně okomentoval písemný materiál Rozpis grantů č. 1, 3 a 5 MV v roce 2006, navýšený o přímou vládní dotaci našemu SH (9 mil. Kč).

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 19. 9. 2006.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017