Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1573
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden2057
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1573
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184644
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 21.4. 2006, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:07

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen bez připomínek.
Ing. Richter přítomné přivítal a z neúčasti na jednání omluvil člena VV SH ČMS pana Jana Slámečku, Václava Holáska, Ing. Jana Majera a Františka Matouška. Starosta přítomným písemně předložil zprávu o činnosti a hospodaření SH ČMS za rok 2005.
VV SH ČMS schválil předloženou zprávu o činnosti a hospodaření SH ČMS za rok 2005.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně.
VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí včetně připomínek.

Informace z jednání ÚKRR

PhDr. Juráň rozdal přítomným písemný materiál k tomuto bodu a uvedl, že tento materiál také přednese na SS OSH.

Zajištění jednání Shromáždění starostů OSH

Ing. Richter přítomným členům sdělil jména hostů včetně Mgr. Františka Bublana, ministra vnitra, který přijede do Přibyslavi pokřtít publikaci pana poslance Karla Černého "Havlíčkobrodské známky". Panu ministrovi byla poslána pozvánka, aby v rámci křtu navštívil jednání Shromáždění starostů OSH. Seznámil přítomné s detailním programem jednání Shromáždění starostů OSH a s písemnými materiály, které obdrží SS OSH.
VV SH ČMS doporučil pověřit řízením Shromáždění starostů OSH dne 22. 4. p. Lubomíra Janebu
VV SH ČMS schválil do návrhové komise za VV SH ČMS p. Doc. Ing. Václava Lišku, Dr.
Ing. Richter předal přítomným svůj proslov na SS OSH v písemné podobě a požádal o připomínky. Dále uvedl, že Prohlášení SH ČMS k změně zákona O provozu na pozemních komunikacích, které bude předneseno na SS OSH a po schválení adresováno všem poslaneckým klubům, předsedovi PSP ČR a místopředsedům PSP ČR.
Následně proběhla diskuse ohledně obsahu Prohlášení SH ČMS.
p. Navrátil přednesl své poznámky k používání přetlakového ventilu na soutěžích SH ČMS a informoval o získaném kontaktu na možnost úpravy přetlakového ventilu pro soutěže SH ČMS.
Následně VV SH ČMS prodiskutoval použití přetlakového ventilu v soutěžích SH ČMS.
Následně VV SH ČMS schválil zprávu starosty SH ČMS, uložil poradci starosty Ing. Olšanskému, CSc.dopracovat Prohlášení SH ČMS do Poslanecké sněmovny ČR a uložil ÚORV vypracovat metodiku k používání přetlakového ventilu pro všechny organizační jednotky pořádající soutěže PS.
p. Janeba uvedl, že Shromáždění starostů OSH by mělo schválit, popřípadě se vyjádřit ke Statutu vyznamenání SH ČMS a ke Stejnokrojového předpisu. Uvedl, že připomínka z OSH Tábor byla akceptována a částečně zapracována. Dále uvedl, že Vedení schválilo název - Záslužný řád Českého hasičstva.
VV SH ČMS schválil předložený návrh včetně doplňku Statutu vyznamenání SH ČMS.
p. Janeba se dotázal zda má někdo připomínky ke Stejnokrojovému předpisu.
p. Hanus upozornil na drobné textové chyby.
p. Páv uvedl, že v tabulce č. 2 chybí tričko.
VV SH ČMS schválil s připomínkami Stejnokrojový předpis SH ČMS.
Doc. Liška přítomným okomentoval písemný materiál Hospodářské výsledky HVP, a. s. a dceřinných společností. Informoval o personálních změnách ve VPO, a. s. Následně informoval o možné doplnění člena DR HVP, a. s. p. Křivohlávka. Seznámil členy VV SH ČMS s profesním životopisem p. Křivohlávka.
Následně proběhla diskuse ohledně obsazení DR HVP, a. s.
VV SH ČMS schválil předložit návrh SS OSH o potvrzení JUDr. Čížkové a doporučení p. Křivohlávka do DR HVP, a. s. a doporučil, aby na Valné hromadě HVP, a. s. hlasoval, hájil a postupoval zájmy SH ČMS Ing. Karger a na Valné hromadě VPO, a. s. Ing. Richter.

Projednání Směrnic SH ČMS

p. Janeba sdělil, že ÚORVO zahájila svou činnost na vnitřních dokumentech SH ČMS v souladu s usnesením III. řádného sjezdu a uvedl, že do dnešního dne nepřišla na adresu Kanceláře žádná připomínka k Jednacímu a volebnímu řádu, Organizačnímu řádu SH ČMS, Statutu ÚHŠ Bílé Poličany, Statutu ÚHŠ Jánské Koupele ani ke Statutu CHH Přibyslav.
VV SH ČMS schválil v předloženém znění Jednací a volební řád, Organizační řád SH ČMS, Statut ÚHŠ Bílé Poličany, Statut ÚHŠ Jánské Koupele a Statut CHH Přibyslav.

 

Stav přípravy MČR dětí a dorostu, soutěže O pohár starosty a MČR v PS

p. Pumprla informoval VV SH ČMS o aktuálních přípravách na MČR v PS v Litomyšli, které se uskuteční ve dnech 15. - 17. 9. Uvedl, že soutěž O pohár starosty SH ČMS se v letošním roce uskuteční v Petrovicích na okrese Třebíč dne 2. 9.
Ing. Homolková informovala o konečných přípravách MČR hry Plamen a dorostu, které se uskuteční v Liberci ve dnech 28. 6. - 2. 7. 2006. Rozpočet MČR schválilo Vedení SH ČMS. Uvedla, že příští týden Kancelář SH ČMS rozešle pozvánky zahraničním hostům a zároveň požádala přítomné o informaci, zda se jako hosté zúčastní MČR hry Plamen a dorostu. Následně přítomným členům VV rozdala pozvánky na MČR v Liberci.
p. Jiruše (starosta OSH Svitavy) přítomné informoval o ubytovací a stravovací kapacitě v Litomyšli na MČR v PS. Uvedl, že překážky, které se použijí na MČR jsou nyní v rekonstrukci a stadion ve městě Litomyšl je v dobrém stavu. Informoval o plánovaném průběhu zahájení a slavnostního pochodu na MČR v PS.
Ing. Richter sdělil že je plánováno s Českou televizí, že navštíví MČR v PS i MČR hry Plamen a dorostu, které budou vysílány na ČT4.

Návrhy na vyznamenání

    Struha k historickému praporu:

    18. 6. 2006, SDH Prosenice- Ing. Karger

    Stuha:

    17. 6. 2006, SDH Janovice- Ing. Boček
    24. 6. 2006, SDH Zibohlavy- Ing. Richter
    03. 6. 2006, SDH Dobřany- p. Hanus
    10. 6. 2006, SDH Nepomuk- p. Hanus
    24. 6. 2006, SDH Velké Meziříčí- p. Slámečka
    05. 7. 2006, SDH Brodek u Prostějova- p. Zatloukal

    Čestný prapor:

    09. 9. 2006, SDH Bílany- p. Pumprla 24. 6. 2006, SDH Čelákovice- p. Janeba 24. 6. 2006, SDH Kelč- PhDr. Juráň
VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání.

Informace členů VV / Různé

Ing. Richter informoval blíže o přidělené dotaci na provozní náklady SH ČMS v částce 9 mil. Kč.
Doc. Liška otevřel diskusi ohledně placení pracovníků na OSH. VV SH ČMS by měl mít přehled z jakých finančních prostředků jsou pracovníci OSH placeni včetně dohod o provedení práce v rámci OSH. OSH nemusí uvádět přesnou částku mzdy pracovníka, ale z jakých zdrojů je mzda pokryta.
p. Páv informoval o personálním zlepšení ve VPO, a. s. Ale upozornil na nesrovnalosti ve kvantitě a kvalitě zboží ve VPO, a. s. Následně otevřel diskusi ohledně smlouvy mezi OSH a VPO, a. s. o obchodním zastoupení - čl. 4. Navrhl čl. 4 vypustit ze smlouvy. Dále připomínkoval usnesení VV, kde KSH na základě potvrzení souhlasí s rozhodčím na MČR ze svého kraje.
p. Krakovský informoval o poslední konané schůzi ÚOR pro školení a výcvik.
p. Pátek informoval o konečných přípravách na předávání titulů ZH a Za záchranu života. Bylo odesláno 53 pozvánek budoucím ZH a 6 pozvánek budoucím oceněným za záchranu života. Dále uvedl, že od 1. dubna má CHH Přibyslav otevřenou trvale Stálou výstavu požární techniky.
Ing. Boček uvedl, že HZS Moravskoslezského kraje v souvislosti s on-line připojením operačních středisek zapomněl na on-line připojení s dobrovolnými hasiči.
p. Doležal uvedl, že po dohodě s krajským ředitelem HZS Jihočeského kraje bude KSH Jihočeského kraje zapůjčena technika na krajské kolo.
Mgr. Martínek informoval o společném jednání ÚORP a ÚOROO.
p. Doubrava informoval o krajských soutěžích Ústeckého kraje.
p. Pumprla uvedl, že ÚORV se naposledy sešla v Litomyšli z důvodu konání MČR v PS. Navrhl, aby VV SH ČMS popřemýšlel nad počtem družstev za KSH.
p. Muška informoval o činnosti ÚORM, příští ÚORM se uskuteční v Liberci, kde se koná MČR Plamen a dorostu. Dále informoval o zkouškách na funkce Činovník I.
p. Černík uvedl, že MSH Praha mělo 30. 3. Shromáždění představitelů MSH. Připomínkoval stížnost SDH Dolní Měcholupy na MČR v PS v Sušici v roce 2004. Na připomínku SDH nebyla dosud zaslána odpověď.
p. Hanus informoval o konání Shromáždění zástupců na Plzeňském kraji. Vyjádřil nespokojenost nad jednáním a obchodováním VPO, a. s.
Ing. Homolková-Němečková informovala o revizní kontrole OSH Chomutov, které se zúčastnil Ing. Jirota, Ing. Sojka a zástupci kraje. Notebook, zkoušky rozhodčí - jednoduchý program. Dále informovala o přidělených dotacích z MŠMT. Jednání s Poštovní spořitelnou - ceny pro mládež - PO očima dětí a na MČR Plamen a dorostu, PODĚBRADY.
Doc. Liška přítomné informoval o personálních změnách ve VPO, o aktuální obchodní činnosti a finančních možnostech ve VPO, a. s.
Následně probíhala diskuse ohledně vypuštění nebo změny článku 4 ve smlouvě o obchodním zastoupení mezi VPO, a. s. a OSH.
VV SH ČMS doporučil zástupcům SH ČMS ve VPO, a. s. upravit čl. 4 ve smlouvě o obchodním zastoupení mezi VPO, a. s. a OSH: zejména o obchodní politice zastoupeného. Obchodní zástupce se zavazuje, že minimálně po dobu 6 měsíců od ukončení obch. vztahu nenaváže jiný obchodní smluvní vztah obdobného charakteru.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 13. 7. 2006

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017