Domů
 

Najdete nás na Facebooku

FB-f-Logo  blue 144

Vzdělávání členů SH ČMS

 

LogoSHCMS-Akademik3

Hasičské čtení

HCproklik

Pivo REBEL - akce pro SDH

REBEL

toi-toi

toitoi

ALERION

alerion

Recyklujte s hasiči

www.RSH podzim

Gazza sport

gaza 1

Nadace ADRA

horizontalni logo adra barevne

Volejte s hasiči a UŠETŘÍTE

RSS

feed image

Statistika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1424
mod_vvisit_counterVčera253
mod_vvisit_counterTento týden1908
mod_vvisit_counterMinulý týden3533
mod_vvisit_counterTento měsíc1424
mod_vvisit_counterMinulý měsíc10016
mod_vvisit_counterOd 25.9.20096184495
Záznam z jednání Výkonného výboru SH ČMS dne 19.1. 2006, Přibyslav Tisk
Čtvrtek, 18 Prosinec 2008 11:02

Přítomni: dle prezenční listiny

Jednání zahájil a řídil starosta SH ČMS Ing. Karel Richter.

Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Program schválen.
Ing. Richter přítomné přivítal v roce 2006 a popřál všem hodně zdraví a pracovní i osobní spokojenosti. Z neúčasti na jednání omluvil náměstka starosty pana Lubomíra Janebu, pana Jana Slámečku, Václava Holáska, Stanislava Pumprlu, Ing. Jana Majera a Jana Aulického.

Kontrola plnění usnesení

Tento materiál byl předložen písemně. VV SH ČMS vzal kontrolu plnění usnesení na vědomí.

Informace z jednání ÚKRR

PhDr. Juráň rozdal přítomným písemný materiál k tomuto bodu. VV SH ČMS vzal na vědomí písemný materiál "Informace ÚKRR".

Příprava shromáždění starostů OSH, vyhodnocení činnosti za rok 2005

Ing. Richter přečetl program jednání SS OSH na 22. 4. 2006. Uvedl, že na SS OSH vystoupí zástupci HVP, a. s. a VPO, a. s., kteří stručně informují starosty o aktuálním stavu ve společnostech. Vedoucí ÚORad budou mít možnost 10 minutového vystoupení (ÚKRR dle potřeby). Následně uvedl, aby vedoucí ÚORad podali písemné informace k vystoupení do březnového jednání VV. Vyhodnocení činnosti ÚORVO, ÚORV, ÚORP za rok 2005 bylo předloženo písemně.
p. Muška informoval o poslední radě ÚORM, která se konala 17. 1. 2006 v Praze společně s pracovní komisí. Stručně informoval o plánovaných akcích na rok 2006.
Mgr. Martínek informoval o zasedání ÚOROO ze dne 11. 1. 2006 v Praze.
Ing. Richterpodotkl, že na jednání ÚOROO byl představen presentační materiál a dotázal se Mgr. Martínka, zda by bylo možné předvést tento materiál na březnovém jednání VV SH ČMS a na dubnovém jednání SS OSH .
Mgr. Martínek reagoval na dotaz Ing. Richtera a uvedl, že tuto presentaci je možno předvést jak na jednání VV, tak na SS OSH. Doba přednášky je 15 - 20 minut.
p. Pátek informoval o činnosti ÚORHi a M, která se sejde v březnu před příštím jednáním VV SH ČMS.
p. Krakovský stručně informoval o činnosti ÚORŠV, která se sejde na začátku měsíce února. Uvedl, že ÚORŠV tvoří náplň své činnosti.
Doc. Ing. Liška uvedl, že ÚORH se sejde 7. 2. 2006 v Praze. V té době by měly být známi hospodářské výsledky obou akciových společností.
Ing. Karger stručně informoval o činnosti ÚORPedagogické. Informoval o přípravě U3V v Jánských Koupelích a v Praze, dále informoval o budoucí spolupráci s Fakultou bezpečnostního inženýrství.
p. Černík se dotázal Ing. Kargera kde je možno dostat přihlášku na U3V
Ing. Karger uvedl, že po dohodě s Ing. Richterem bude přihláška na U3V dostupná z internetových stránek SH ČMS.
VV SH ČMS uložil ÚORadám, aby v termínu do 16. 3. 2006 předložili písemnou zprávu o činnosti v roce 2005 a doporučil Kanceláři SH ČMS zveřejnit v součinnosti s ÚHŠ Jánské Koupele přihlášky na U3V a kurzy.
p. Páv připomínkoval předcházející zápisy ÚORV, ve kterých rada řešila v převážné míře pouze oblast soutěží. ÚORV si prosadila svůj tradiční název "velitelů" s celostátním zastoupením, v tom případě je jejím úkolem řešit celkovou otázku represe a to je hlavně odborná příprava hasičů - výcvikový rok. Soutěž - požární sport je jen součást a završení výcvikového roku. Rada pro školení a výcvik je dle p. Páva Metodický rádce po odborné stránce v oblasti represe.
Netík vysvětlil jak je to s kompetencemi zmíněných rad. Dále informoval proč při jednotném stroji, který odpovídá výkonem soutěžním pravidlům je zbytečné používat přetlakový ventil.
Následně na toto téma proběhla diskuse.
Ing. Richter přítomné požádal o připomínky v písemné podobě nejlépe emailem.

Výsledky zahraničních styků roku 2005 a plán na rok 2006

Výsledky zahraničních styků roku 2005 a plán na rok 2006 byly předloženy písemně.
Ing. Richter stručně okomentoval písemný materiál a informoval o budoucím jednání Podunajských zemí, které se uskuteční v Lázních Bohdaneč ve dnech 24. - 26. 3. 2006. Následně informoval o nových hodnostních úrovních Rakouska, které přišly do Kanceláře SH ČMS. VV SH ČMS vzal na vědomí zprávu o zahraničních stycích v roce 2005 a schválil návrh plánu na rok 2006.

Stížnosti a náměty, souhrnná zpráva za rok 2005

Tento materiál byl předložen písemně.
VV SH ČMS vzal na vědomí předložené stížnosti roku 2005.

Činnost Kanceláře SH ČMS - hlavní zaměření pro rok 2006

Tento materiál byl předložen písemně.
Ing. Jirota doplnil o aktuální situaci v ubytovně v HD. Kolaudace byla ukončena a čeká se na kolaudační rozhodnutí.
Ing. Richter přítomné členy informoval o situaci s vystěhováním bytu pana Ing. Chlebo.
Po nabytí právní moci rozsudku o vyklizení bytu, VV rozhodl, aby starosta inicioval právní kroky k vymožení dlužné částky za nájemné a služby související s nájmem za dobu, kdy je SH ČMS jediným vlastníkem HD Praha.
VV SH ČMS schváli úkoly Kanceláře a ukládá Vedení kontrolovat jejich realizaci.

Návrhy na vyznamenání

Ing. Richter navrhl pro pana Josefa Holuba titul Zasloužilý hasič, návrh OSH Benešov - medaile ZMZ je vzhledem k vysokému věku (100 let) pana Holuba nedostačující.
VV SH ČMS schválil všechny předložené návrhy na vyznamenání, včetně změny návrhu pro pana Josef Holuba.

Informace členů VV / Různé

Ing. Richter navrhl odsouhlasit roční paušál pro všechny členy VV SH ČMS a ÚKRR ve výši 3000 Kč ročně, měsíční provozní zálohu pro údržbu objektu HD ve výši 2000 Kč a měsíční provozní zálohu jako fond starosty SH ČMS ve výši 2000 Kč.
VV SH ČMS schválil roční paušál ve výši 3000 Kč pro členy VV a ÚKRR, měsíční provozní zálohy pro údržbu objektu HD ve výši 2000 Kč a měsíční provozní zálohu jako fond starosty SH ČMS ve výši 2000 Kč.
Doc. Ing. Liška navrhl, aby VV SH ČMS schválil úpravu platu starostovi SH ČMS Ing. Karlu Richtrovi ze stávajících 50. 000 Kč na 57. 000 Kč - což znamená zvýšení cca o 15%. Změnu platu zdůvodnil, že plat starosty nebyl upravován po dobu 5ti let. Zvýšení odpovídá průměrnému násobku mezd a platů v ČR.
VV SH ČMS schválil úpravu platu starostovi SH ČMS Ing. Karlu Richterovi.
p. Páv přítomné informoval o stavu obchodního místa VPO, a. s. v Benešově.
p. Makkai informoval o setkání s radním Pardubického kraje, Ing. Petrem Šilarem na VVH v Š. Dole.
p. Navrátil přítomné členy VV informoval o úmrtí zasloužilého hasiče p. Františka Bluska a o nešťastné nehodě ze dne 17. 1. 2006 s tragickým koncem, která se stala při zásahu, kde zemřel Pavel Nosek (nar. 1978). Následně informoval o aktuálních přípravách na MČR Plamen, které se letos uskuteční v Liberci.
p. Zatloukal navrhl zřídit speciální vyznamenání pro významné sponzory a partnery, kteří SH ČMS významně pomáhají.
Následně proběhla diskuse ohledně návrhu p. Zatloukala.
p. Krakovský informoval o pozvání na OORV Karlovy Vary.
p. Pekárek přiblížil aktuální situaci v Ústřední hasičské škole Bílé Poličany. Situace v ÚHŠ BP je velmi kritická z finančních důvodů, tudíž je naplánováno školu utlumit.
p. Pátek uvedl, že Státní rozpočet uvolnil 10 mil. Kč na opravu a rekonstrukci zámku Přibyslav, kde je plánováno zastřešit druhé nádvoří zámku. Město Přibyslav vypíše soutěž na projekt rekonstrukce a architekta.
Ing. Richter vyjádřil souhlas s informací p. Pátka a uvedl, že SH ČMS by měla být spolupořadatel výše uvedené soutěže na projekt a architekta rekonstrukce zámku Přibyslav.
Ing. Boček informoval přítomné o spolupráci s polskými hasiči.
p. Doležal uvedl, že v KSH Jihočeského kraje proběhlo jednání VV KSH. Uvedl jisté problémy v oblasti prevence, kde není dostatek odborníků, aby mohli poradit jisté kroky v této oblasti. Dále poukázal na neflexibilnost dodávek zboží a materiálu z VPO, a. s.
p. Doubrava informoval o nově vzniklých webových stránkách OSH Děčín, Ústí nad Labem a KSH Ústeckého kraje. Uvedl, že KSH Ústeckého kraje se dohodla na konání plesů v Ústeckém kraji, vždy jednou za rok proběhne hasičský ples Ústeckého kraje v jednom OSH z kraje. Dále informoval o schůzce s hejtmanem Ústeckého kraje a následně podotkl, že tak jako Jihočeský kraj, tak i Ústecký kraj postrádá odborníka v oblasti prevence.
p. Muška blíže seznámil s instruktážními videokazetami Plamen, které byly do konce roku 2005 odeslány z Kanceláře SH ČMS na všechny OSH. Uvedl, že 8. mezinárodního sympozia MKVM, které se uskuteční 25. - 28. května 2006 ve slovinském Igu se zúčastní p. Krajča, sl. Stržínková (tlumočnice), Ing. Monika Homolková - Němečková, Dana Vilímková a p. Jan Muška.
p. Matoušek informoval o dluhu OSH Cheb, který je hrazen firmě dohodnutými splátkami. Dále uvedl, že na bývalého starostu OSH Cheb pana Štefana Nejedlého bude podáno trestní oznámení za nepřiměřené vykazování vlastního vozidla pro služební účely. Celá tato situace je stále v řešení. Následně informoval o splátkách dluhů z neodvedených členských příspěvků od OSH Karlovy Vary a Cheb do roku 2004.
p. Černík uvedl, že Výkonný výbor OSH Praha - město se uskuteční 24. ledna 2006. Dále podotkl, že v oblasti prevence byly vydány skripta a dodány na všechny OSH, informoval o možných činnostech preventistů.
Ing. Homolková - Němečková - poděkovala za zúčtované dotace - MZDY za rok 2005. Uvedla, že v roce 2006 v rámci MTZ OSH budou OSH dostávat notebooky. Dále informovala, že polští hasiči mají zájem o větší spolupráci. Účastníci konference, která se uskuteční 28. a 29. ledna 2006 v polském Gorzowiu jsou Šárka Čerňáková a Lukáš Kmec.
Doc. Ing. Liška uvedl, že Vedení projednalo připravený návrh ke schválení k odkoupení FIRE EDITU, informoval o aktuální finanční situaci ve FIRE EDITU, s. r. o. Následně uvedl, že ve státním plánu na rok 2006 je pro JSDH obcí vyčleněno 100. mil. Kč jako příspěvek na nákup hasičské techniky. Na tomto příspěvku má zásluhu SH ČMS. Navrhl, aby tato zásluha byla propagována v hasičském tisku.
Výkonný výbor se s tímto návrhem ztotožnil.
Ing. Richter uvedl, že Kancelář SH ČMS rozeslala dopis s přílohou - Prohlášení III. řádného sjezdu na všechny poslanecké kluby, vládu a hejtmany. Informoval o setkání s poslancem panem Černým, panem Šilarem a s pány poslanci Kalouskem a Langerem.
Následně proběhla diskuse ohledně komunikace mezi jednotlivými poslaneckými kluby a SH ČMS a o přidělené finanční částce pro JSDH.
Ing. Richter informoval přítomné o aktuálním seznamu hostů na ples hasičů, který se uskuteční 21. ledna v Uherském Hradišti.
Ing. Jirota informoval členy VV o aktuální finanční situaci HVP, a. s. a VPO,a .s . (písemný materiál)
Ing. Richter informoval o abdikaci Doc. Ing. Lišky z předsedy DR HVP, a. s. Uvedl, že DR HVP bude do příští VVH HVP, a. s. vést, ale z pozice místopředsedy. Přítomné informoval o dalším kandidátovi na člena DR HVP, a. s. JUDr. Zdeňce Čížkové, která má mnoholeté zkušenosti (přečetl životopis) a podotkl, že JUDr. Čížková velmi pomohla SH ČMS s přípravami Stanov na III. řádný sjezd SH ČMS.
Proběhla diskuse o složení DR HVP, a. s.
VV SH ČMS navrhuje kooptaci JUDr. Zdeňky Čížkové jako člena DR HVP, a. s.
Ing. Richter informoval o činnosti ČNV CTIF (písemný materiál). Uvedl, že situace v ÚHŠ Bílé Poličany je v řešení a Kancelář SH ČMS připraví písemné podklady na SS OSH. Následně informoval o pracovním obědě s p. Pšenicou z FOS, který pozval na ples FOS 2006 zástupce SH ČMS.
Ing. Karger informoval přítomné o připravovaném kurzu pro preventisty a uvedl, že spolupráce s Mgr. Dvořákem je na velmi dobré úrovni, vytvářejí databáze projektů a požádal přítomné o spolupráci.

Závěr jednání

Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter poděkoval všem členům VV SH ČMS za aktivní přístup při jednání. Příští jednání VV SH ČMS se uskuteční dne 16. 3. 2006.

Samozřejmě, tam jsou četné věci musíte mít na paměti o léčivých přípravcích. Můžete si koupit drogy z pohodlí své kanceláře. Co mohou zákazníci nakupovat na webu? Za posledních deset let se sortiment můžete získat na webu je skutečně široká. Některé léky se obvykle používají k léčbě různými typy bakteriálních infekcí, jako je zápal plic a infekcí hrdla. Rozhodně to není všechno. Už jste někdy slyšeli o co koupit Genericky Cialis? Je to účinná látka Sildenafil.

 

plakat chp-2017